Sunday, May 6, 2018

Pendedahan Tajuddin Ramli: Daim Diam, Mahathir Merapu!!!

APA SEBENARNYA YANG BERLAKU PADA MAS


You Don't Say "NO" To The
Prime Minister


1994, macai Mahathir, Tun Daim Zainuddin, Menteri Kewangan pada masa itu mengarahkan Tan Sri Tajuddin Ramli beli 224 juta saham MAS pada harga RM8 seunit...

Walau pun Tajuddin tak setuju tapi bila Daim berikan amaran dengan kata2, 'you don't say NO to the prime minister', akhirnya Tajuddin terpaksa tunduk...

Dengan harga RM8 seunit, Tajuddin terpaksa bayar RM3 bilion utk 224 juta saham...

Sedangkan harga pasaran semasa sekitar RM600 juta dengan harga RM3 sesaham...

Apa penjelasan Tun Daim dengan pendedahan Tan Sri Tajuddin Ramli???

Apa pula penjelasan Tun Mahathir???

Kenapa Mahathir paksa Tajuddin beli saham MAS dengan harga jauh lebih tinggi dari harga semasa???

Bila Tan Sri Tajuddin Ramli, bekas bos MAS, dedahkan perkara ni dalam satu video klip, rakyat tuntut penjelasan dari Mahathir dan Daim...

Apa Respon Tun Daim



Ini jer yg mampu Daim yg Diam bagikan sebagai jawapan...

Nampaknya kali ni mmg Daim betul2 dah di diamkan dengan isu ni...

Apa kaitan dan penjelasan gambar Tajuddin dgn DS Najib dalam isu ni...

Biasalah seorang koperat jumpa pemimpin untuk bentangkan cadangan pelaburan...

Bukan Tajuddin sorang jer buat camtu...


Pelabur luar negara, Jack Ma pun agak kerap jumpa PM...

Apa Pula Respon Dari Mahathir


Apa yg dia merepek!!

Betul ker Tajuddin yg minta pada Mahathir untuk ambil alih MAS???

Tak masuk akal bila seorang ahli koperat sanggup pinjam duit berbilion2 utk beli saham yg jauh lebih tinggi dari harga pasaran semasa dan menanggung bebanan bayaran balik interest hutang RM12 juta sebulan!!!

Apa kena mengena jurutera jadi pelayan dengan pengurusan MAS dan pendedahan Tajuddin tu???

KAITAN SKANDAL FOREX DENGAN SKANDAL MAS

Mahathir Dan Daim Kambing Hitamkan Tajuddin



Sebenarnya ni lah antara sebab kenapa Tajuddin di kambing hitamkan...

Kerugian aktiviti perjudian Forex tahun 1992 waktu era Mahathir...

Akibat dari serangan spekulator matawang asing, George Soros, pada aktiviti perjudian BNM dalam Forex pada peristiwa Black Wednesday pada 16hb September 1992, BNM kerugian RM30 bilion...

Baca di sini :

http://www.azmykelanajaya.com/2017/01/skandal-forex-bmf-kit-siang-menyalak.html?m=1

Bila Lim Kit Siang buat pendedahan dalam parlimen, Mahathir tak ada jalan lain kecuali cari fast cash utk tampung kerugian BNM...

Cara yg paling mudah dan cepat ialah paksa ahli koperat yang jadi kroni dia...

Dalam kes ni, Tajuddin jadi pilihan utama Mahathir...

Baca di sini :

https://www.roketkini.com/2013/02/24/siasat-skandal-bank-negara-rugi-rm30-bilion-rm100-bilion-ketika-22-tahun-era-mahathir/


Mahathir Dengan Daim Mesti Beri Penjelasan

Rakyat nak tahu, betul atau tidak, ada campurtangan Mahathir dalam pembelian saham MAS masa tu?

Rakyat nak tahu, betul atau tidak, Tajuddin di paksa beli saham MAS tu?

Bukan jawapan dalam bentuk sekeping gambar tanpa apa2 penjelasan!!!

Lepas tu dok merapu yang bukan2...

Baca di sini :

http://anotherbrickinwall.blogspot.my/2018/05/daim-diam-on-tajuddin-video-but.html?m=1

Dan juga di sini :

http://www.tv14.my/2018/05/04/daim-berdiam-mengenai-video-tajuddin-tetapi-buat-acara-jalanan/

Kemonlah Daim, jangan memperbodohkan rakyat Malaysia...

Dan juga bukan jawapan dalam bentuk video yang cuba mengalihkan isu bercerita kononya sorang jurutera di paksa jadi pelayan dan kununnya Mahathir tak marah dan tak berdendam pada orang yang tak tahu berterimakasih selepas dapat pertolongan...

Rakyat juga nak tahu betul ker dakwaan yang katakan Mahathir gunakan pesawat Boeing MAS sebagai kegunaan peribadi untuk naik kuda di Argentina?

Baca di sini :

http://www.pru14.tv/2018/02/28/badan-ngo-desak-mahathir-dedahkan-siapa-biayai-ternakan-kuda-di-argentina/

JANGAN BUANG MASA LAYAN ALASAN MERAPU DAIM DAN MAHATHIR


Mantan perdana menteri bagi jawapan merapu dan mantan menteri kewangan diam membisu pada isu yang rakyat mahukan jawapan dan penjelasan...

Biarlah kuda2 tua tu sendiri merendahkan kewibawaan dan harga diri mereka...

Jangan pula kita ikut merendahkan kewibawaan dan harga diri kita dengan melayan jawapan merapu mereka...

Pada rakyat Langkawi khasnya, lebih baik tumpukan perhatian pada projek East Monaco yang BN dah rancang sebagai pembangunan jangkamasa panjang di Langkawi...

Biarkan Luncai Terjun Dengan Labu2nya

Cuma pastikan kita tak terjun sama sebab labu dah pasti tak selamat  dijadikan pelampung untuk selamatkan diri kita dari tenggelam... 

1 comments:

  • Anonymous says:
    May 7, 2018 at 9:52:00 AM GMT+8

    Madey2..apanama,apanama...gagap menjawab..satu ja musykil..kenapa beli balik dgn harga sama..itu persoalan nyew..kalau kau dia yg sukarela beli....atau duit mas tu di guna utk cover kerugian...bila dh ada duit balik..beli balik mas..cukup pandai betul pusing madey ni..

fda

Archives