Monday, May 29, 2017

Diversion Rafizi hanya dedah Madey bayar lobbyist korup

|0 comments








Baik-baik orang tidak ingat, permainan bodoh buat orang ingat.



Apa dia nak cabar-cabar bila tiada bukti.



Tambah lagi, The Daily Beast adalah kepunyaan Newsweek yang mana media perdana memang sedang berkonspirasi dalam usaha untuk jatuhkan US President baru, Donald Trump.


Yang tukang spin sapa lagi jika bukan orang putih mabuk.


Lu sapa nak suruh Sultan jawab. Pergi mandi wajib lah!!!!!

Samalah Rafizi ...

http://snapshot2016.blogspot.my/2017/05/bior-la-sotong-berangan-cakap-dia-tak.html


Menangis Madey tutup RM385b duit rakyat dirompak!!!!

|0 comments

Mahathir menangis lagi ...



Tangisan kali ini untuk Proton ...


Cuma tangisan kali ini untuk tutup kekejaman polisi lindung Proton yamg telah cukai RM385 billion yang dirompak dari poket rakyat.




Selama ini Proton jadi lubuk dedak untuknya kumpul kekayaan.



Konon-konon pemurah beri sedekah


Sebenarnya tangisan untuk menipu



Dia yang terlibat jual Proton tapi tuduh orang lain.


Begitu juga dengan Geely




Mahathir boleh terus lakunkan tangisan tapi kita jangan terus ditipu kata-kata, slogan dan maki hamun.





Siapa yang khianat hingga Perwaja rugi RM10 billion???!!!!




Akhirnya 100% Perwaja dijual ..bukan 49.9%. Jika dilayan kehendaknya, lagi merepek bakal berlaku.



Teruslah berlakun ...



Kita jangan lagi percaya.

Perjuangan mu sudah selesai, Masa mu lama berlalu

http://snapshot2016.blogspot.my/2017/05/perjuangan-mu-sudah-selesai-masa-mu.html









Sunday, May 28, 2017

Dilayan Madey, Proton bakal terbarai jadi Perwaja ...

|0 comments

Akhirnya China beli cheap-cheap 100%! Bukan 49.9% pun ....

“Kalau Proton sudah jadi Perwaja dan berlaku kehilangan pekerjaan, kita lagi susah,” kata beliau

Johari juga memberi jaminan nama Proton akan dikekalkan di bawah perjanjian bersama Geely.

“Itu adalah antara yang dipersetujui dalam perjanjian. Lagipun DRB-Hicom ada majoriti saham dan ada kuasa untuk menentukan,” katanya.

http://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2017/05/28/johari-jangan-sampai-proton-jadi-macam-perwaja/

-----------

Jangan sampai Syed Mokhtar terbarai melayan ego Mahathir

Sebab ego, Mahathir sedia bungkuskan Syed Mokhtar
http://theunspinners.blogspot.my/2017/05/sebab-ego-mahathir-sedia-bungkuskan.html


Proton’s acquisition was a huge burden on DRB-Hicom and its balance sheet. DRB-Hicom’s gross gearing – or borrowings – shot up to 0.91 times from only 0.26 times before the acquisition of Proton.

DRB Hicom is very diversified groups with interests in Plantations, Hotels, Property development, ports, sugar, automotive etc..

Increasing losses at Proton made it swing from big profits every year to big losses - putting 60,000 jobs at the group at risk.

It's share price shrank from a high of RM3.17 to 80sen.

The DRB-Hicom shares rose to a high of RM1.86 early Thursday, when it resumed trading following the announcement of the deal.

So you can't blame DRB Hicom for allowing Mahathir to quit as Chairman and to bring in a foreign partner.

And you can't blame Govt for using up to RM3.2 billion in soft loans to bail out Proton over the past year.

In fact, you should thank the govt for helping as a collapse of DRB-Hicom would mean 60,000 job losses, trouble in many industries and contagion losses at the banks due to the large amount of debt that DRB Hicom companies carry across their group.

LSS.
---
http://www.thestar.com.my/opinion/columnists/on-the-beat/2017/05/28/when-national-pride-is-too-costly-when-national-pride-is-too-costly-malaysia-is-not-losing-anythin/

-----------

Mahathir mungkin ada wawasan, hasil dari pandangan orang, tetapi hakikatnya ....

PENGURUSAN PERNIAGAAN KAMU HANCUS!!!!

Jika kamu tak masuk campur, tak banyak projek kerajaan rugi berbeliyon-beliyon!!!!


Perjuangan mu sudah selesai, Masa mu lama berlalu

http://snapshot2016.blogspot.my/2017/05/perjuangan-mu-sudah-selesai-masa-mu.html


Sebab ego, Mahathir sedia bungkuskan Syed Mokhtar

|0 comments

Asal kroni dan proksi cina dan India, Mahathir beri peluang senang dan tidak serahkan beban dan masaalah.

Usahawan dan jutawan Melayu pula dilonggokkan dengan tanggungjawab dan minta pulih syarikat bermasaalah.

Akhirnya semua jutawan Melayu zaman Mahathir terlongkop. SORANG TAKDE LAGI!!!

Perjuangan mu sudah selesai, Masa mu lama berlalu

http://snapshot2016.blogspot.my/2017/05/perjuangan-mu-sudah-selesai-masa-mu.html

Jgn kerana Proton maka billionaire yang sorang ni pun nak ditelungkupkan. Dahlah dia jenis pemurah dan banyaj berderma serta simple orangnya.











Saturday, May 27, 2017

Kebodohan cytro Cap Bunga berhujah isu Proton

|0 comments

Mula-mula kena faham bahawa Geely beli 49% saham dalam Proton yang dijual oleh DRB Hicom.

Itu saja ...


Geely berperanan untuk bantu Proton.


Geely sanggup beli kerana mereka ada kepakaran untuk pulihkan operasi menjadi untong.



Mereka yakin cara mereka untong maka mereka beli. Jika terus ditangan DRB Hicom, mereka tiada upaya.















Sebenarnya jika dilayang kata2 Tun dan cytronya, lagi merugikan.

Proton bukan hak milik kerajaan tapi DRB Hicom yang mana Tun pernah ketuai. Jgn salahkan oramg lain atas kegagalan.




Ini hujah yang Proton selalu guna:


Yang nak berhujah adalah seorang pelajar MCKK yang sub standard. Masuk askar setakat pencen Major.

Cuba perincikan pelaburan rupa apa.
Sumbang pada kerajaan rupa apa yang RM18 billion.

Untongnya RM18 billion ke?
TIDAK!!!!!

Sumbangannya perlu protection, kroni untong, proksi Rin Kin Mei masyukk ... rakyat dapat kereta yg kualiti rendah serta perlu ditangging kerajaan sepanjang masa.

Akhirnya ....

Akhirnya puak-puak extremis politik ni hanya tahu maki mencarut dan melabel.


Sudah2lah Madey ... Proton rugi pasal kamu dan keluarga kamu juga.



Perjuangan mu sudah selesai, Masa mu lama berlalu


fda

Archives