Sunday, December 10, 2017

Jangan harap PH pertahan Islam


WAWANCARA TIAN CHUA DEDAH KETIADAAN KOMITMEN PAKATAN HARAPAN PERJUANG ISU-ISU ISLAM

Penelitian ke atas laporan wawancara0 Naib Presiden PKR, Tian Chua, membolehkan kita tahu bahawa salah satu kelemahan utama Pakatan Harapan ialah ketiadaan komitmennya di dalam memperjuangkan isu-isu yang mempunyai hubung-kait dengan kedudukan Islam.

Ini dapat dilihat melalui kenyataan Tian Chua ini: “Dalam bercakap tentang mengubah kerajaan, rakyat juga membentangkan beberapa isu kepada kami. Mereka mahu tahu pendirian kami tentang isu itu, tetapi kami belum bersedia bagaimana untuk menjawab soalan ini. Contohnya tentang rang undang-undang persendirian RUU 355 yang dibawa PAS (untuk meminda Akta Mahkamah Syariah (Bidang kuasa Jenayah) 1965 bagi memperkasa hukuman syariah). Bagaimana kami hendak imbangkan Islamisasi dan sekularisme? Apa pendirian kami? Kami tidak bersedia untuk menjawab soalan ini; itu kelemahan kami.”

Soalnya ialah kenapakah Pakatan Harapan, yang dianggotai oleh ramai pemuka Islam di dalam AMANAH khususnya, tetapi juga PKR dan PPBM, tidak bersedia untuk menjawab soalan-soalan yang mempunyai hubung-kait dengan kedudukan Islam ini?

FB Kamarul Yunos

Dalam hal perjuangkan Islam, lupakanTok Wali dan penerapan nilai2 Islam. Dia begitu membenci perjuangsn Islam PAS dan sering menghina Islam dan ulamak.


Mahathir sekeluarga anuti fahaman sesat Islam liberal yg buat tafsiran sendiri tanpa ilmu.


Akibatnya, anak dan cucu membenci hukum Islsm dan mengamal LGBT yg buka sebahagian maqasid syariah dlm memelihara zuriat Islam.
Sama juga kesesatan Anwar dan keluarga.


PAN yang asalnya pemempin PAS yang exttim kini akur kepada DAP untuk jadi liberal dsn tinggalkan perjuangan Islam.
Hanya persepakatsn UMNO dan PAS saja boleh perjuangkan Islam.1 comments:

  • Anonymous says:
    December 10, 2017 at 9:21:00 PM GMT+8

    Habis tu pan parti islam nak buat apa.

fda

Archives