Tuesday, December 26, 2017

Isu Felda, tanding S'wangsa: Zahid Md Arip tau malu tak?


Zahid kelepet makan nasi bungkus sudah lupa masa susah. Kini sudah kaya duit berjuta dan DATO bergelar.  

Dulu mursyidul am Tibai. (Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim). Kini dia mahu Anwar dibebaskan daripada penjara kerana dosanya sudah diampunkan bila Zahid join Tok wan dalam PH. 

Zahid orang kanan kiri depan belakang TS Isa Samad terlibat dalam kes rasuah pembelian hotel Merdeka Palace di Bandaraya Kuching Sarawak. Kalau terlepas boleh kaya macam bekas bekas ahli PKR. 

Kini dia buat lawak kononnya Gov sengaja buat cerita Felda untuk tutup kes 1MDB.

Kenapa buat lawah wahai bekas mursyidul am tibai? Takut masuk Sungai Buloh ka? 

==========teruskan bacaan ======

Today, there was an article with the headline "Felda scandal being used to divert attention from 1MDB, says Isa Samad's former aide".

It tickles me that the person making that statement is Zahid Mat Arip who is now a PRIBUMI party Committee member. 

He is also the person who was arrested and remanded by SPRM for his role in the over-priced purchase of hotels by Felda Investment Corp (FIC) - the same FIC that is now in the spotlight over the Semarak land-deal.

Baca sepenuh di Taiping Mali


Bukan itu saja lawak Zahid Md Arip. Rupanya ada cita2 nak jadi calun Parlimen Setiawangsa.

SETIAWANGSA: ZAHID MD ARIP ATAU MOKHZANI?

.... On paper, Setiawangsa ada hampir 50k pengundi dan 8k pengundi baru. Congak Nik adalah pengundi muda berpihak padanya dan majoriti BN 1,300 di PRU lps diatasi..

Walau bagaimana pun, Setiawangsa adalah target PPBM kerana mereka mahu tanding kawasan PKR kalah. Rasanya PKR hati nak beri sbb bila menang, PPBM blh konar balik ke UMNO. 

PPBM Swangsa mulanya ditaja Abang Ajis atau TS Aziz Yassin. ...


Namun dia telah tinggalkan kawasan ini dan tumpu ke Muar. Ketua Penaja sekarang yg dilantik Tun M sendiri adalah Zahid Md Arip. Ya ... Zahid yang itu.

Adakah Zahid bakal dicalunkan PPBM di situ? Selain masaalah yg ada, Zahid tiada wang untuk biayai pilihanraya. Suatu masa dia kecil hati dengan Tun dan anaknya Mokhzani.

Orang kata kadang itu semua sandiwara politik. Zahid dikatakan ...

Baca sepenuh di

0 comments:

fda

Archives