Wednesday, May 2, 2018

Mahathir Pelakun Utama Drama Arahan DAP


Siakap Senohong Gelama Ikan Duri...

Jom Selongkar Pembohongan Bersiri Mahathir Sebagai Macai DAP...

MAHATHIR CIPLAK SKRIP PEMBUNUHAN BENIGNO 'NINOY' AQUINO JR

Kebangkitan Rakyat Lepas Pemimpin Kena Bunuh


Ingat lagi tak peristiwa pembunuhan bekas senator Filipina, Benigno 'Ninoy' Aquino Jr pada 21hb Ogos 1983...

Lebih 2 juta rakyat Filipina mengiringi jenazah pada hari pengkebumian...

Apa yg lebih penting, lepas pembunuhan tu, berlaku kebangkitan rakyat sampai Presiden Marcos terpaksa lari ke luar negara...

Drama Siri 1 : Jet Peribadi Mahathir Kena Sabotaj


Tapi skrip Mahathir lain sikit ler, dari kena bunuh pada cubaan membunuh...

Ye lah, kan dia bergolek2 menangis nak jadi Perdana Menteri lagi sekali, kannn...πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Tayar Depan (Rear Landing Gear) Kurang Angin, Mahathir Kata Sabotaj...




Kelakar seram paling bangang yang Mahathir pernah buat, ketawa lah sikit bro...πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Jom kita jawab satu persatu apa yg Mamak Roti nie cakap...πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

Pilot nie kerjaya profesional, tak sama dengan drebar teksi @ drebar lori @ drebar bas...

Bukan menghina kerjaya pemandu teksi @ lori @ bas tapi maksudnya nak jadi pilot kena ambil kursus khas juruterbang, kena dapatkan lesen dari MAA...

Pilot memang dah di latih tentang ciri2 keselamatan dan cara2 memastikan pesawat selamat sebelum, semasa dan selepas penerbangan...

Pemeriksaan pada pesawat secara berkala adalah WAJIB sama ada sebelum atau selepas penerbangan...

Sila baca di sini :

http://www.askthepilot.com/checklists/

Maksudnya, kalau pun betul ada usaha sabotaj dengan kurangkan angin tayar, kompom mamat tu manusia plg bangang atas planet nie...😝😝😝

Anak saperlah mamat tu kan...

Dah tentu pilot dapat kesan sebelum penerbangan sebab dari jauh kan boleh nampak tayar tu kempis...

Mahathir Kata Kawan2 Dia Tak Bagi Pinjam Jet, Ish Ish Ish Ģesian...😭😭😭







Mahathir kata, dahlah jet kena sabotaj, kawan2 yg biasa bagi pinjam jet pun takut nak bagi sebab kawan2 dia dah kena ugut oleh seseorang, jadi takutlah...

Ni semua sebab perancang sabotaj tu tak nak dia sampau ke Langkawi utk penamaan calun sbb takut Mahathir menang...

Tapi kenyataan rasmi dari pengendali syarikat tu sendiri kata sebuah kapalterbang gantian disediakan SERTA MERTA.

Jadi kau nilaikan lah sendiri cai...

Baca di sini :

http://www.tv14.my/2018/04/27/drama-raih-simpati-sudah-bermula-mahathir-main-wayang-sandiwara/

Ahli PKR Dengan PPBM Tolak Kepimpinan Mahathir


Sebelum Mahathir pergi Langkawi pun dah ada bantahan Mahathir gunakan bertanding atas tiket PKR dari otai reformasi...

Baca di sini :

http://suara.tv/2018/04/21/ahli-pkr-serah-memorandum-bantah-mahathir-guna-logo-pkr/

Mahathir ingat bila dia buat cerita karut camtu, tentulah dapat simpati dari orang Langkawi dan org Langkawi mesti marah berapi dgn DS Najib dan BN...

Tapi seribu kali sayang, lain pulak jadinya...

Baca di sini :

http://suara.tv/2018/04/26/akar-umbi-pkr-langkawi-ugut-boikot-tun-mahathir/

Juga di sini :

http://suara.tv/2018/04/26/11-daripada-14-pdm-ppbm-langkawi-protes-calon-sendiri/

Sebab tu lepas jer proses penamaan calun selesai, mencicit Mahathir cabut balik...

Ye lah, takut nanti Tuan Direktor dari DAP mengamuk bila dapat lapuran bergambar yg org kuat pembangkang dgn akar umbi Langkawi sendiri tentang Mahathir...



Marina Jadi Pelakun Tambahan

Bila lakunan Mahathir tak menjadi, akhirnya terpaksalah ambil pejuang LGBT terunggul di Malaysia, Marina Mahathir untuk jadi nasi tambah...

Masaalahnya tak der, orang tak nak...πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Apa punya bangang si LGBT nie, ada ker dia cakap pesawat Mahathir tak dapat permit utk mendarat...

http://www.mykmu.net/2018/04/marina-mendakwa-pesawat-mahathir-tidak-mendapat-permit-mendarat-pula/

Tapi shooting drama kat Langkawi tak abes lagi beb...

7hb April nie, Mahathir nak datang lagi ke Langkawi utk sambung shooting scene Langkawi...πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

Kalau korang rindu nak tengok Mahathir menangis , jangan lupa datang...πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


FITNAH, BERDRAMA, MENIPU DAN MENANGIS MODAL CUMA LAPUK MAHATHIR YANG DI KITAR SEMULA

Drama Siri 2 : Mahathir Masuk Hospital


Scene Hospital Untuk Siaran Sebelum 07hb April 2018 @ 09hb April 2018

Kalau ikut skrip DAP yg bocor, babak selepas nie ialah Mahathir di kejarkan ke hospital...

Nampak tak kesinambungan drama Mahathir The Series nie...



Mula2 dulu dia kata ada orang nak bunuh dia...

Lepas tu nak tunjukkan yg dakwaan dia betul, daripada perancangan nak bunuh, dia kukuhkan dengan kes tayar kapalterbang tak der angin...



Nak ujudkan rasa sedih dan simpati pengundi, dia akan di kejarkan ke hospital atas alasan kununnya tertekan...

Masa tu khidmat heroin tua di perlukan, x yah nak cuba apply sbb dah ada calun dah...πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

Tapi tetap takut buat repot polis, nak tunjuk baik ler tu, ye lah, biarlah orang buat kezaliman pada kita, sebagai pejuang rakyat, kita kena sabar...


Lepas tu barulah Mahathir akan tersedu sedan di atas pentas yg hening di Langkawi sebelum hari mengundi nanti...

Sedih beb, touching abes bro...😭😭😭

Rupanya halunisasi Mahathir nie kuat beb...

Biasanya orang yg terlalu berhalunisasi nie hisap syabu...

Cuba check urine dia, nak tengok positif atau negatif syabu...πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

MAHATHIR RAJA PENIPU MALAYSIA


Kalau bab menipu, Mahathir memang pandai dan berbakat...


Dan yg jadi baruah hebahkan penipuan Mahathir ialah akhbar Sinar...

Ingat tak Mahathir kata kalau dia dapat jadi PM, dia nak hapuskan Grab Car...

Lepas tu selamba toya jer dia kata bukan hapus tapi akan di kaji semula...


Sebenarnya Mahathir tahu pembangkang akan kalah dlm PRU 14 nie...

Mahathir sedar, rakyat dah tahu tembelang pembangkang yg suka tabur fitnah dan menipu...

Tapi Mahathir dah sediakan alasan cover malu yg kununnya DS Najib akan beli calun pembangkang nanti...

Itulah Mahathir, dia akan gunakan apa juga cara...

Haram @ halal, zalim @ tidak, jujur @ tidak, dosa @ pahala, syurga @ neraka tak akan ada dalam kamus hidup Mahathir...

Yang dia tahu, apa yg dia nak dia mesti dapatkan...

Dia lupa pada kekuasaan Allah s.w.t.

Dia lupa pada ketentuan Allah s.w.t.

Dia lupa Allah s.w.t. akan tetap berikan pertolongn pada pihak yg benar...

Dia lupa Allah s.w.t. akan turunkan azab pada pihak yg mungkar...

Secara dasarnya, itulah yg sedang berlaku pada Mahathir sekarang...

Daripada di sanjung sebagai seorang negarawan ulung kini di keji dan di benci...

Apakah tak cukup lagi petunjuk dari langit kepada kita utk membezakan siapa di pihak yg benar dan siapa di pihak yg salah!!!

2 comments:

  • Anonymous says:
    May 2, 2018 at 10:58:00 AM GMT+8

    Menarik juga drama bersiri keluarga kerala ni... banyak scene linangan air mata akhir2 ni!

  • Anonymous says:
    June 5, 2018 at 11:37:00 AM GMT+8

    jadi yg PH menang PRU14 dan Tun menjadi PM ni
    kira lakunan tun ke betul2 ni bro.

    ni dh lepas PRU14, artikel u ni langsung tk relevan dah.

    rasanya najib dn umno yg lupa pd ketentuan Allah swt
    mereka ingat tkkan kalah. sbb keyakinan diletak pada
    taburan dedak.

    kini siapa yg disanjung dan siapa yg dikeji bro? hihih

    Alhamdulillah. klu kemenangan itu tanda redho Allah, maka
    u tau sendiri lah siapa yg dimurkai Allah.
    aamiinn

fda

Archives