Tuesday, September 5, 2017

Mahathir usaha dekati orang ramai tapi macam kena bolayan


Tun Dr Mahathir mencuba MRT baru semalam tapi kehadhirannya seolah-olah tidak dihindarkan oleh orang ramai.


Pentaksubnya cuba mempromosinya sebagaimana mereka mempromosi Tun sedang riadah.


Ia hanya menunjukkan beliau sebagai marhaen Kutty sudah elit dan U turn katanya tentang gaya hidup mewah dan rasuah.

Usahanya untuk mendekati orang ramai di MRT dilihat tak memberi imej baik buatnya. Malah menjadi bahan lawak.
Dia disindir akan ngaku MRT sebagai projek ideanya.Mutakhir ini, penyokongnya mengaku Mahathir terlibat di belakamg pelbagai usaha seperti PWTC yang mana bukan usaha asal dia.

Pentaksub serta anaknya Marina sedamg menjaja naratif usaha sedang dilakukan untuk memadam legasi Mahathir hingga TV3 menukar backdrop Bulletin Utama baru tanpa KLCC.

Kononnya pertunjukkan merdeka di Petronas mengenepikan gambarnya tapi sebenarnya ada. Ia menunjukkan Marina tidak pergi dan membuat komen bodoh berdasarkan gambar fake penyokong.

Jika benar mereka mahu buang nama Mahathir dan mereka yang sekongkol dengan pembangkang, sudah tentu gambar Mahathir dan Onn Jaafar tiada lagi di PWTC.

Mungkin elok jika dibuat satu exhibition yang mempamerkan skandal2 kewangan, ketirisan , pembaziran wang awam dan rasuah salahguna kuasa Mahathir sepanjang 22 tahun sebagai memberi gambaran sebenar akan legasi Mahathir.

Semua ini hanya hujah politik bankrup idea pentaksub Mahathir yang kini sudah ketandusan isu dan baik PPBM mahu pun parti2 di dalam PH sedang berhadapan dengan konflik dalaman.

Isu 1MDB sudah tidak laku.

1 comments:

 • Anonymous says:
  September 5, 2017 at 10:12:00 AM GMT+8

  Untuk pengetahuan anda isu 1MDB masih hidup dan proses nya masih berterusan di-luar negara. Kan bekas IGP dah komen yg ia-masih berterusan dalam fasa kedua
  di-dalam negara?

  Untuk pengetahuan anda juga bangsa melayu memang sangat "terror" dalam seni hina menghina...puji memuji...tidak ada bangsa yg kat Malaysia ini suka mengkeji pemimpin tertinggi mereka melainkan bangsa melayu yg hebat ini. Syabas melayu!

  Buat pengetahuan anda juga Tun Mahathir di-pandang hebat bagi orang melayu Singapura...dan MO1 dan para pembodek dan blogger pre-paid mereka yg kenyang dgn dedak di-pandang hina oleh kami di-sini. sekian terima kasih.

fda

Archives