Wednesday, June 27, 2018

Saham T7 Global ada manipulasi, insider trading? Siasat Vincent Tan!!!


Dikala pasaran saham jatuh dan pelabur asing jual utk tinggalkan Malaysia. Saham T7 Global yang baru dibeli dan diumum kepunyaan Vincent Tan melonjak 34.5%.

Hal ini menjadi persoalan ramai:

https://theunspinners.blogspot.com/2018/06/ecrl-duit-raya-mahathir-pada-anak2-dan.html

https://theunspinners.blogspot.com/2018/06/vincent-tan-dapat-satu-lagi-lesen-judi.html


Setelah mendapat perhatian media, dalam sekelip masa Vincent Tan telah menjual saham T7 Global yg baru dibeli dan diketahui dspat kontrak ECRL yang baru dikaji semula.

https://www.bharian.com.my/bisnes/korporat/2018/06/441990/vincent-tan-jual-semua-saham-dalam-t7-globalTidak boleh dinafikan sebaik saja Vincent Tan beli T7 Global, projek ECRL yang mahu Mahathir batalkan kini dikaji semula dengan harga meningkat dari RM55 billion ke RM70 billion.


Dia sanggup menyembah ke China pula.Bila ditanya wartawan, Mahathir kelihatan gelabah dan dikuti jawapan-jawapan yang tidak mudah dipercayai.

Bukan mudah untuk percaya penafian Mahathir. Pemain saham telah berdekad memerhati saham dari zaman Syed Saddiq masih memakai lampin dan berak dalam lampin.


Vincent Tan turut berlakun.


Market dah lama anggap dan buat kesimpulan bahawa Vincent Tan adalah rakaniaga dan proksi Mahathir dari zaman dia beli Raleigh Berhad dan ditransformasi beberapa kali untuk akhirnya jadi Berjaya Group.Dengan tiba-tiba Vincent Tan jual saham, lagi orang tahu Mahathir gelabah dan arah suruh jual saham.
Isunya sekarang dalam masa sekejap Vincent Tan beli dan jual untk keuntungan segera ketika pasaran saham merudum.
Itu membuka dua kemungkinan ada berlaku shares ringging dan insider trading:
Manakala Mahathir boleh didakwa di mahkamah jika cukup bukti dan pastinya di mahkamah padang Mahsyar utk salahlaku salah guna kuasa, pecah amanah, bocor rahsia kerajaan dan korupsi!!!


Dosa pengkhianatan kepada agama, bangsa dan negata dan munafik lebih besar dari tuduhan mencuri, menyamun, merompak dan penyangak.
1 comments:

  • Anonymous says:
    June 27, 2018 at 11:48:00 AM GMT+8

    Who would buy rm21M of shares when the govt dah announced Stop ecrl.

    securities Commission must take action.

fda

Archives