Saturday, June 16, 2018

Baru Sebulan Berkuasa Anak Ketam Kerala Maharajalela Di DBKL!!!

Mohd. Noorhisyam Abd. Karim
Ketua Pemuda PPBM Bukit Bintang

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) telah diarah untuk meluluskan sebanyak 80 tapak perniagaan Bazar Ramadhan diJalan Masjid India bersebelahan dengan Mydin dgn jumlah keseluruhan hanya RM6,238 kepada Ketua Pemuda Bersatu Bukit Bintang, Mohd. Noorhisyam Abd. Karim...

Setiap petak berukuran 8x8 dan adalah sah bagi tempoh 9 hari iaitu dari 06 Jun 2018 hingga 14 Jun 2018 dengan harga purata yang nominal sebanyak RM 77.98 bagi setiap petak.

Budaya hiprokrit dan cakap tak serupa bikin dikalangan 'pemimpin anak ikan' BERSATU semakin menjadi dibulan Ramadan yang mulia ini.

Ketika kebanyakan rakyat biasa sedang bergelut dengan kos sara hidup yang semakin membimbangkan terutamanya dengan kenaikan harga gas masak.

Persoalan Yang Nyata Dalam Isu Ini Adalah :


Ketelusan Yang DiLaungkan Hanya Polemik Politik

》Kenapa tiada tender terbuka untuk tapak-tapak tersebut yang dikeluarkan oleh pihak DBKL, sedangkan dibawah kerajaan BN kenyataan tender boleh dikeluarkan dengan tarikh pengundian bagi tapak bermula dalam bulan April? 

》Bukankah ini inisiatif ketelusan yang dijanjikan oleh kerajaan Pakatan Harapan dan diharapkan oleh rakyat dari kerajaan Pakatan Harapan?

》Kegiatan berat sebelah yang dirahsiakan seperti ini jelas menunjukkan kepada rakyat bahawa kerajaan HARAPAN yang melaungkan 'rule of law' dan ‘transparency’ bukanlah setelus yang dipropagandakan.

》Kalau di peringkat yang mikro ini telah didedahkan dengan nyata salahgunaan kuasa tadbir mereka, bagaimanakah rakyat hendak mempercayai kerajaan HARAPAN untuk mentadbir negeri dalam skala yang lebih makro secara telus dan amanah?

Kerajaan Malaysia Baru Ibarat Kaduk Naik Junjung


》Kenapa tapak-tapak tersebut hanya diberikan pada BERSATU sahaja ???

》Patutkah seorang Ketua Pemuda Bahagian diberi sebanyak 80 tapak pada harga sebegitu murah dan kenapa beliau dilantik secara terus oleh pihak DBKL?

Baca disini :


Sikap 'Double Standard' Kerajaan Pakatan Harapan Dalam Memartabatkan Ketelusan

Lim Lip Eng

》Apakah pendirian Lim Lip Eng selaku seorang anggota parlimen diKuala Lumpur dan sebagai ‘kesatria’ kerajaan HARAPAN yang memperjuangkan ketelusan? 

》Adakah Lim juga mengamalkan budaya hipokrit yang sama dalam isu ini? 

》Takkan hanya dedah isu tanah yang dijual dibawah pentadbiran BN, yang hasilnya adalah kepada DBKL sedangkan dalam isu ini hasilnya akan masuk ke poket Ketua Pemuda BERSATU!!!

Teresa Kok

》Apakah pendirian Teresa Kok yang kini diura-urakan bakal dilantik sebagai menteri Wilayah Persekutan kerajaan HARAPAN? 

》Adakah beliau juga akan berdiam diri dalam isu ini sedangkan isu tanah lot ke konsesi parking dipertikaikan sehingga ke Putrajaya?

》Apakah dengan mandat yang diberikan oleh rakyat kepada Pakatan Harapan merupakan kuasa mutlak untuk pemimpin Pakatan Harapan mencampuri dan menentukan urusan pihak berkuasa tempatan!!!

Persembahan 'Taichi' Terbaik Dari Pakatan Harapan

Fong Kui Lon
Ahli Parlimen Bukit Bintang

Drama tuduh menuduh, nafi menafi dan salah menyalah mula dilakunkan sebaik2nya...

Baca disini :


Juga disini :


Cerita2 ttg kononnya itu semua dilakukan kerana hendak membantu rakyat mula dilagukan...

Baca disini :


Lagu2 tindakan tegas akan diambil sekiranya ada salah guna kuasa mula didendangkan utk sejukkan hati rakyat yg marah...

Baca disini :


Juga disini :


Yang pasti, sekarang dah raya, puasa dah habis, pendedahan dah dibuat tapi tindakan belum lagi dibuat...


Yang pasti, peniaga yg dihisap darah dah pun kering darahnya...

Baca disini :


Segala penat lelah, pengorbanan duit, tenaga dan masa telah dilakukan tapi hasilnya pergi ke ahli politik picisan yg tamak!!!

Kenapa Menteri Mesti Heret BN Dalam Isu Nie

M. Kulasegaran
Menteri Sumber Manusia


》Apakah memang sikap semulajadi pemimpin Pakatan Harapan utk menyalahkan dasar kerajaan BN bila berhadapan dengan pendedahan salah guna kuasa dikalangan mereka!!!

Baca disini :


》Pengarah Perlesenan Dan Pembangunan Penjaja DBKL, En. Anwar Mohd. Zain mengakui pihak DBKL terpaksa meluluskan permohonan tapak tersebut bila ada campurtangan pihak ahli politik!!!

Baca disini :


Mandat Yang Rakyat Beri DiGunakan Untuk Mengumpul Kekayaan Peribadi


》Bukankah tapak-tapak bazar ramadan seperti ini bertujuan khususnya untuk membantu peniaga-peniaga kecil beragama Islam untuk berniaga pada bulan mulia ini bagi tujuan menambahkan pendapatan keluarga untuk Hari Raya?

》Apakah dengan mandat yang diberikan oleh rakyat kepada Pakatan Harapan merupakan kuasa mutlak untuk pemimpin Pakatan Harapan mencampuri dan menentukan urusan pihak berkuasa tempatan serta menindas rakyat dalam memenuhi nafsu tamak mereka???

Baca disini :


Juga disini :


Penyangak Yang Tak DiTerima Umno Melompat Ke PPBM


Ramai yg tak tahu, Mohd. Norhisyam Abdul Karim, Ketua Pemuda Bersatu Bukit Bintang ialah bekas ahli Umno yg kecewa setelah ditolak oleh ahli Umno yg lain atas alasan sikap buruk beliau...

Dan nampaknya, PPBM menerima beliau dgn baik malah mengangkat beliau sebagai Ketua Pemuda Bukit Bintang...

Beliau menyeberang ke sana bukan dgn membawa semangat perjuangan sebenar Umno tapi semangat tamakkan kuasa dan kekayaan!!!

0 comments:

fda

Archives