Friday, February 9, 2018

Marah Di Tarik Pingat, Madey Serang ECRLBila Istana Kelantan tarik balik anugerah Darjah Kerabat Yang Amat Di Hormati (DK) Al-Yunusi Madey, ia ibarat mengopek kopeng pekung yang sangat busuk pada diri Madey.

Tindakan itu membakar kemarahan dan dendam lama Madey pada Kelantan.
Sebagai manusia yang busuk hati bagi Madey ianya WAJIB di balas.

Supaya orang tak berani main2 dengan Madey Al Kutti!!!Projek mega rakyat, ECRL, Madey jadikan alat untuk balas dendam pada Kelantan dengan mengenepikan kebaikan jangkamasa panjang kepada negara.ECRL adalah senjata rahsia Malaysia untuk kembali menjadi kuasa besar pelabuhan bagi laluan Selat Melaka - Laut China Selatan dengan strategi menyediakan jalan pintas antara China dan Pelabuhan Klang.

Baca di sini :

http://www.straitstimes.com/asia/se-asia/east-coast-rail-link-malaysia-touts-rail-trade-route-as-rival-to-singaporeECRL akan menghubungkan Pelabuhan Kuantan dan Pelabuhan Klang di mana dapat memendekkan masa penghantaran sehingga 30 jam.

Secara bandingannya perjalanan dari Shenzen ke Pelabuhan Klang hanya mengambil masa 135 jam dengan menggunakan ECRL berbanding 165 jam sekiranya melalui Singapura.

Baca di sini :

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=410003332770743&id=100012832399079

Perdagangan yang bernilai lebih RM200 billion antara Malaysia - China yang selama ini masuk dari Singapura dapat masuk terus ke Malaysia tanpa perantaraan.

Inu melonjakkan jumlah perdagangan antara Malaysia - China ke RM440 billion!!!

Baca di sini :

http://www.asiaone.com/singapore/china-projects-malaysia-hit-singapore

Tak dapat di nafikan, Kelantan akan dapat manfaat dari ECRL.

Baca di sini :

http://www.malaysiandigest.com/bahasa-malaysia/718214-sektor-perkhidmatan-pertanian-kelantan-raih-manfaat-daripada-ecrl.htmlTapi di sebabkan dendam kepada PAS, Madey tak mahu pembangunan sampai ke Kelantan.

Dendam yang bermula dari tahun 1969 bila Madey di aibkan dengan kekalahan pada TG Hj. Yusuf Rawa dalam PRU.

Ketika itu PAS gunakan strategi kebencian kaum keluarga, jiran dan orang setempat untuk menewaskan Madey di Kota Setar.
Sememang Madey sentiasa nafikan pembangunan ke "hinterland melayu" dengan mencari pelbagai alasan untuk membuli PAS terutamanya di Kelantan.Rasmi dendam Mahathir tu sama saja dengan dendam dia kepada Sabah yang menghentikan sokongan pada dia di tahun 1990 bila Pairin Kitingan bawa PBS keluar dari BN masa pilihanraya negeri.Dan berlarutan sampai sekarang bila PBS menolak untuk berkerjasama dgn Warisan parti sekutu PPBM di Sabah.Demi dendam, dia sanggup batalkan projek dan selamatkan Singapura dari benar2 selamatkan rakyat Malaysia dari kemiskinan.

PERSOALANNYA SEKARANG, PERJUANGAN MAHATHIR UNTUK RAKYAT MALAYSIA ATAU SINGAPURA???1 comments:

  • Anonymous says:
    February 10, 2018 at 1:26:00 PM GMT+8

    Undilah Pas jika anda benar2 sayangkan Islam.

fda

Archives