Friday, September 23, 2016

Sabotaj Mahathir terhadap Rosmah hanya malukan UNESCO


UNESCO mengeluarkan kenyataan memuji usaha permata dan Datin Seri Rosmah. Petikan berikut:
This spirit of dialogue and openness echoes all UNESCO’s actions to promote peace and improve human dignity through the 'soft power' of education, culture and the sciences.

In this context, Permata, established upon the initiative of Datin Paduka Seri Rosmah Mansor, the First Lady of Malaysia, stands as an outstanding example of inclusion, reaching the most marginalized, through holistic approaches that start at the earliest age, promote values of peace, non-violence and respect for cultural diversity, and improve lifetime opportunities for children and youth.
Akhirnya UNESCO juga termalu ...

Pada asalnya pun, Rsmah tidak meminta dan melobi untuk anugerah ini.

Permata, Rosmah Tidak Pernah Mohon Anugerah UNESCO - Setiausaha Akhbar PM
http://www.bernama.com/bernama/v8/bm/ge/newsgeneral.php?id=1284279 
Mengapa pula UNESCO megumumkan:



Tetapi akhirnya ...

Terbocor ke akhbar-akhbar, seterusnya keluar pula laporan mengatakan akan ditangguh:
Award Canceled for Children’s Group With Ties to Malaysia’s First Lady  
http://nyti.ms/2cRRSjA
 
Award deferred, but Rosmah declines it - PMO
http://www.malaysiakini.com/news/356327
Tak mungkin Bernama salah lapor:
http://khairulryezal.blogspot.my/2016/09/bernama-tersalah-lapor-anugerah-lead-by.html
http://www.bernama.com/bernama/v8/bm/ge/newsgeneral.php?id=1283303
http://khairulryezal.blogspot.my/2016/09/apa-ds-rosmah-mansor-terima-anugerah.html

http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/bernama-clarifies-malaysiakini-report-over-unesco-award 
Maklumlah Ketua Pengarang Bernama pernah bekerja bawah Tun Dr Mahathir.

Konon nak siasat dulu hal funding:
https://www.facebook.com/mohdsyahir21/posts/10210141865081122 
Jika benar, kenapa UNESCO buangkan artikel asal dalam format pdf berhubung anugerah tersebut dari laman web mereka?
http://antirepublik.blogspot.my/2016/09/media-barat-sabotaj-anugerah-untuk.html 
Memalukan jika mereka beri anuegrah tanpa membuat kajian. Apa lagi bila PERMATA adalah dibiayai kerajaan.

Baca Prof ini menggambbarkan usaha Permata:
http://mole.my/permata-helping-autistic-children-is-not-a-waste-of-money/ 
 Tak payahlah ...


Bekas Pengarang Utusan Malaysia nak cuba ungkitkan cerita bodoh. Nampak sangat ketinggalan dan tidak kaji sebelum memberi pendapat:
http://khairulryezal.blogspot.my/2016/09/bekas-editor-kanan-utusan-malaysia-cuba.html 


Atau kisah konspirasi Irina Boklova melobi mahu jadi UN Sec Gen:
http://www.huffingtonpost.com/yann-arthusbertrand/why-irina-bokova-should-be-the-next-united-nations-secretary-general_b_11324288.html 
Dua badigol berikut pun entah apa yang mereka faham isu ini sebab bercanggah sesama sendiri:
https://dinmerican.wordpress.com/2016/09/21/congrats-unesco-and-irina-bokova-for-being-sensitive-and-smart/

http://sahathevan.blogspot.my/2016/09/is-rosmah-mansors-unesco-award-part-of.html
Sepatutnya kita bangga setiap kali negara atau warganya mencapai sesuatu yang dibanggakan dan bukan hina dan suka bila sesuatu begini berlaku. Anti nasional!!!

Siapa lagi malu sekarang sebab Rosmah tidak ada pun kata menerima anugerah itu dan tidak mintak dianugerah tapi diberi. Sekarang dia tak mahu langsung pun:


http://www.malaysiakini.com/news/356329
Jelas sekali ...
Isu Anugerah UNESCO "Lead by Example" Hanya Pamer Kebodohan Pemberi Anugerah
http://bidaman.blogspot.my/2016/09/isu-anugerah-unesco-lead-by-example.html
Tak dapat pun tak apa:
LEBIH MEMALUKAN SEKIRANYA, ROSMAH MANSOR TUNDUKKAN KEPALA KEPADA ROTHCHILD KETIKA TERIMA ANUGERAH UNESCO BERBANDING NAMANYA DITOLAK PENCALONAN!!!
http://theflyingkick.blogspot.my/2016/09/lebih-memalukan-sekiranya-rosmah-mansor.html

http://www.malaysiakini.com/news/356329 
Tahap benci Mahathir sudah sampai tahap sanggup mengarahkan rakan-rakan sekutunya di luar negara memalukan negara dan warga negara, menghancurkan ekonomi negara serta menyusahkan kehidupan rakyat.

Tambah lagi hingga menjatuhkan maruah sebuah badan dunia seperti Unesco.

Bila dia termalu, tahu pula hilangkan diri lari ke London jumpa Clare Brown reewcastle:
http://snapshot2016.blogspot.my/2016/09/mahathir-hilang-bila-dimurka-agong-dan.html

6 comments:

  • Anonymous says:
    September 23, 2016 at 8:44:00 PM GMT+8

    Bukti? Sabotaj dengan apa?

  • Anonymous says:
    September 23, 2016 at 10:54:00 PM GMT+8

    Hebat sungguh orang tua nyanyuk yang baling gelas pun tak pecah boleh malukan UNESCO!

  • Anonymous says:
    September 24, 2016 at 3:09:00 PM GMT+8

    Mahathir eluk berhijrah saja dari negara ini, supaya negara tambah aman.

  • Anonymous says:
    September 24, 2016 at 7:04:00 PM GMT+8

    Prnyamun2 Melayu dah ramai kat Malaysia.

  • Anonymous says:
    September 25, 2016 at 3:04:00 AM GMT+8

    Rakan sekutu luar negara? Siapa? Apa kaitan mahathir? Rosmah tak dpt anugerah, mahathir jugak dipersalahkan..kenapa tak guna alasan tradisi umno?.."ini semua kerja yahudi".

  • Zainul Ariffin says:
    September 26, 2016 at 7:18:00 AM GMT+8

    Rosmah tak dpt anugerah, apa yg engkau orang untung?

fda