Sunday, September 25, 2016

Apa reaksi si blur Muhyiddin tentang Matthias-Husam tarik saman?


Isu yang RPK timbulkan dipercayai berkait rapat dengan ada pemimpin-pemimpin Johor yang tertipu dengan Muhyuddin. Baca http://www.malaysia-today.net/menteri-besar-blackmailed-by-mahathir/ dan http://www.malaysia-today.net/the-faggot-menteri-besar-under-mahathirs-thumb/

Muhyuddin dok jaja sana sini bahawa Tun Mahathir ada bukti dan Najib memang salah dalam hal 1MDB. Bila ditanya apa bukti atau apa cerita dan butiran? Dia hanya mampu kata percayalah bahawa ianya ada.

Maklumat dan sumber Muhyuddin bukan tidak diketahui. Siapa pegawai 1MDB dia jumpa? Apa cerita pegawai tersebut yang dipercayai tengah ketakutan sebab dia ada kes? Setakat mana pengetahuan Muhyiddin tentang 1MDB ... asik tanya saja.


Sebenarnya Muhyuddin tidak ada bukti. Dia percaya buta cakap Tun sama macam Ibrahim Ali percaya buta cakap Tun tapi dia sendiri tak tahu dan tak faham isu 1MDB.

Tun M faham apa yang Clare Brown cerita dna kita tunggulah wayang kulit baru dr Mahathir sebaik dia pulang dari London. Dari perkembangan terbaru, nampaknya dia tidak ada modal dan sudah tersalah:
http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2016/09/24/matthias-husam-drop-suit-against-red-granite-riza-aziz/
Kenapa class action untuk saman nama-nama mereka yang dilibatkan dalam permohonan pembeluan asset oleh di DOJ ke mahkamah amerika tidak diteruskan?
 • Adakah di buang mahkamah?
 • Adakah mereka mengaku kalah?

Salah satu sebab mungkin sebab mereka banyak menemui kegagalan:
Ku Nan: Anina batal saman kerana tahu akan kalah
Khairuddin’s ‘premature’ bid on Sosma charge struck out
http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2016/08/26/khairuddins-premature-bid-on-sosma-charge-struck-out/
Dari awal lagi sudah dikatakan usaha-usaha saman menyaman dari pihak mereka dengan peguam Pashtun mereka, Hanif Katari yang kedepan itu hanya wayang dan sandiwara.
Penolakan saman itu semalam digelapkan media berbanding gembar-gembur yang ditimbulkan mereka serta kontroversi yang tercetus apabila ia difailkan pada 11 Ogos 2016.
http://www.astroawani.com/berita-malaysia/kenapa-media-barat-tidak-lapor-penolakan-saman-1mdb-salleh-117585
Muhyiddin juga blur tak sedar ini semua wayang politik mamak Mahathir. Akhirnya dia akan ditendang dua beranak ni ....http://snapshot2016.blogspot.my/2016/09/muhyiddin-kini-tunggul-mahathir-untuk.html

Blogger Johor protoon dan kini pro DAP SINI cuba konon spin menggunakan si penipu Husam Musa seolah-solah voluntary withdrawal yang mana boleh saman kembali. 

Hahaha ... mesti ada sesuatu yang menyebabkan kes tak diteruskan. Pastinya ada perkembangan terbaru hingga Mahathir perlu ke London untuk fikirkan jalan baru untuk serang Najib sebab DOJ ada perkembangan terbaru yang mungkin tak memihak mereka

Berbaliklah Muhyiddin .... mahukah kamu bersekongkol dengan DAP????

3 comments:

 • Anonymous says:
  September 25, 2016 at 1:43:00 PM GMT+8

  PP lebam x caya pasal 1mdb smpi baca The Edge... The Edge milik Tang Koon Ooi pemilik allianz bank masa aljubooori jadi mrnteri kewangan.. Samsidar bini assmin jadi staf allianz bank gaji lumayan dan masuk bank bila2 masa yg dia mau... The Edge dapat sumber 1mdb dati Justo penipu... The Rdge sanggup bayar 6 juta utk dokumen milik Justo prnipu... anak aljubooori pun mintak Justo documen tapi akan bayar bila brrkuasa perintah kjaan Malaysia ( sah baka aljuboori nk nipu si prnipu Justo) document tu di siar mrlalui Sarawak Repot olrh Bohsia Clara dari England. ... mulai dari situ budak Mamak kutty dan boboi spinnn buat fitnah 1mdb. ... iini kes betul Mamak mudah lupa laaaa...

 • Anonymous says:
  September 25, 2016 at 6:38:00 PM GMT+8

  Sblm ini...puak fuckaTun buat laporan dgn DOJ utk siasat dan dakwa dana 1mdb yg disalahguna termasuk MO1.
  Selepas itu husam tugu n michael chang hantar saman pulak.Konon nak bawa balik wang tersebut.
  Tapi kena ingat...DOJ dh putuskan tiada salah laku selepas siasatan.
  Bermakna saman husam tugu mmg dh tak berasas langsung.
  Dengan kata lain sia2 shj usaha mrk.
  Yang pelik..kenapa husam tugu terbang ke amerika tanpa bukti kukuh atau mmg tak ada bukti langsung.
  Betul kata penulis...hanya wayang politik tun madey.Wayang politik utk memfitnah dan buat rakyat keliru.
  Eeeeeee....tak takut ker mrk buat fitnah!!???????

 • Anonymous says:
  September 25, 2016 at 6:53:00 PM GMT+8

  Antara panadol dan paracetamol...din panadol juga hebat tapi blurrrr.Hehehehehe
  Udah2 la din panadol oiiiii...bersihkan skandal ko tu!!!!

fda

Archives