Thursday, April 20, 2017

Azmin bapa rasuah gelabah Adam Rusly nak didakwa


Demikianlah hujah seorang perasuah yang cuba alihkan perhatian kepada orang lain dengan menuduh orang lain sebagai perasuah.
PKR SELANGOR DI DAKWA TERIMA HABUAN - SIAPA TERLIBAT?
https://yusmanzaharizakaria.blogspot.my/2017/04/pkr-selangor-di-dakwa-terima-habuan.html 
Kes 1MDB dan SRC hanya tuduhan yang masih tiada bbukti di tunjukkan oleh pembangkang khususnya Mahathir Kerala. Kebanyakkan cerita hanya andaian kerana kes-kes yang ada tidak melibatkan Najib.


Lainlah Lim Guan Eng yang sudah ada kes di mahkamah sedang dibicara tapi  dia lambat-lambatkan untuk elak butiran terdedah.

Bapak perasuah adalah Mahathir. Oleh demikian, kenapa Azmin bersekongkol dan dah lebih dua tahun berkomplot dalam diam-diam.Bukan saja mereka cuba konon-konon bersikap bijaksana dan adil, tetapi cuba nak lupakan silap langkah mereka:
"Cinta Adam dan Zuraidah" demi rasuah untuk PKR
http://snapshot2016.blogspot.com/2017/04/cinta-adam-dan-zuraidah-demi-rasuah.html
Sekarang sedang gelabah sesama sendiri:
ZURAIDA AMPANG DAN ADAM ROSLY BERLUMBA-LUMBA PADAM REKOD MASING-MASING
http://mymassa.blogspot.my/2017/04/zuraida-ampang-dan-adam-rosly-berlumba.html
Adam bukan orang saya, kata Zuraida
https://www.bnbbc.my/adam-bukan-orang-saya-kata-zuraida/
Azmin, Zuraida kutip kekayaan Selangor, takkan pedulikan Adam
https://www.bnbbc.my/azmin-zuraida-kutip-kekayaan-selangor-takkan-peduli-adam/
*ZURAIDA BUANG ADAM ROSLY DIKALA DITAHAN REMAN SPRM*

1. Apalah nasib Adam Rosly seorang budak muda bekerja dengan Zuraida sejak tahun 2013 sebagai Pegawai Khas MP Ampang. Bukan rahsia lagi di Ampang. Cuma dulu dia taklah sekaya mana. Apabila ikut Zuraida kekayaan beliau menjadi luar biasa. Maklumlah sebat semua projek PBT Selangor yang dikuasai Zuraida. 

2. Lebih RM5 juta harta Adam bakal dibekukan. Ia dikatakan termasuk harta Zuraida yang disimpan atas nama Adam. Sejak Adam ditangkap Zuraida dan Azmin langsung tidak memberi respon. Hanya hari ini 16 April Azmin dan Zuraida memberi reaksi terhadap penahanan Adam. 

3. Yang mengejutkan Ketua Wanita PKR Zuraida Kamaruddin tidak mengaku Adam adalah orangnya atau Pegawai Khasnya. "Dia bukan pegawai khas saya" Satu jawapan sama ada mahu melarikan diri atau mengelak kesan negatif lebih besar. 

4. Mengapa agaknya semangat Solidariti Zuraida tidak seperti pertama kali isu rumah Disneyland Adam didedahkan? Apakah ini petanda menunjukkan Adam bakal dibiarkan bersendirian dan menjadi kambing hitam Zuraida? 

5. Sumber rapat Adam mendedahkan menjadi kerisauan sejak awal kepada Zuraida ialah jika tangkapan terhadap Adam atas Akta Pengubahan Wang Haram/ Hasil Haram 2001. 

6. Manakala Azmin Ali MB Selangor pula hari ini berkata meredakan keadaan agar jangan menghukum Adam sebelum dibuktikan bersalah satu perkara songsang bagi pembangkang yang gemar menuduh PM dan pemimpin BN. Bila kena batang hidung mulalah memujuk agar jangan menuduh sebelum dibuktikan.

7. Apakah Adam akan mendedahkan semua pihak yang terlibat? mari kita nantikan sama-sama

#PKRrasuah

Zuraida ditendang keluar dari kem Azmin? 
https://www.bnbbc.my/zuraida-ditendang-keluar-dari-kem-azmin/

2 comments:

  • Anonymous says:
    April 20, 2017 at 4:24:00 PM GMT+8

    Berani buat berani tanggung. Terbukti Pakatan pembangkang lehih teruk dari BN.

  • Anonymous says:
    April 21, 2017 at 8:21:00 AM GMT+8

    Azmin takde skill najib. Najib samun duit berbillion selamba je. Boleh hina org lagi. Buat tak paham je walau satu dunia gelakkan dia. Azmin patut gi jumpa rosmah pun. Itu utk ilmu tak malu langsung. Rosmah ni bukan dari keluarga senang langsung. Tu pasal dia samun macam tak pernah cukup. Mendoakan Allah swt hukum mereka sekeluarga ..ameeen

fda

Archives