Sunday, December 25, 2016

Najib juang keamanan di hari Xmas, KM banduan cari gaduh


Buat rakyat Palestin berugama Kristian menyambut Xmas, Malaysia menggerakkan usaha untuk mereka:
http://anotherbrickinwall.blogspot.my/2016/12/malaysias-parting-christmas-gift-for.htmlSyabas Dato Anifah Aman ...


Ketika kita hayati semangat Merry Christmas dalam ucapan Peace and Joy to the World yang sering didengari, lain pula peel Guan Eng.


Asal Xmas, bakal banduan dan perasuah ini buat peel.
http://snapshot2016.blogspot.com/2016/12/asal-xmas-mesti-guan-eng-cari-pasal.htm
Sepatutnya perayaan seperti Xmas masa sesuai untuk satukan masyarakat:


Ini hanya untuk politik tak habis-habis.


Sudahlah ... DAP nak kasi zakat konon? Padahal mereka ini rasis, cauvanis dan zalim!

*Kerajaan Negeri Pulau Pinang adalah sebuah Kerajaan ala-‘Gangster’*

Kenyataan Media
Huan Cheng Guan
Naib Presiden Parti Cinta Malaysia

24 Disember 2016_

1. Kerajaan Pakatan Harapan kini dilihat menjalankan pentadbiran negeri ala-‘Gangster’ iaitu mengambil tindakan penguatkuasaan secara ‘terpilih’ terhadap rakyat negerinya yang mengkritik secara terbukan pentadbiran kerajaan negeri tersebut.

2. Ini jelas dapat dirujuk kepada tindakan pihak berkuasa tempatan (PBT) yang merobohkan tandas sebuah kafe sehari selepas  pemiliknya mengeluarkan kenyataan mengkritik pentadbiran kerajaan negeri tersebut di surat khabar Cina.

3. Tindakan ala-‘gangster’ kerajaan negeri  tidak terhenti setakat itu sahaja, malahan terdapat dua lagi premis miliknya turut digempur  dan salah satu daripadanya telah diperiksa dengan ‘sangat’ teliti dari siang sehingga larut malam semata-mata untuk mencari apa kesalahan yang boleh dikenakan tindakan.

4. Sekiranya  kerajaan negeri ini benar-benar mahu menegakkan undang-undang dan keadilan mengapa tidak dilakukan pemeriksaan terhadap banyak lagi premis lain yang melakukan kesalahan secara terang-terangan?

5. Mengapa mahu menjalankan penguatkuasaan undang-undang secara terpilih dan pilihan tersebut terhadap mereka yang mengkritik pentadbiran kerajaan negeri sahaja?

6. Ini adalah pentadbiran ala-‘Gangster’ yang dilakukan oleh Kerajaan negeri Pulau Pinang terhadap sesiapa sahaja yang berani mengkritik dan satu amaran kepada rakyat negeri Pulau Pinang yang lain supaya jangan mengkritik pentadbiran negeri, jangan mengkritik Ketua Menteri dan jangan mengkritik parti yang mentadbir negeri.

7. Jika Kerajaan Negeri tidak mahu berhenti daripada pentadbiran ala-‘Gangster’ ini, maka saya sarankan kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng boleh gunakan motto perkhidmatan berikut bagi menggantikan motto sedia ada:

*“Jangan kritik kami sekiranya anda tidak mahu hidup anda disusahkan oleh kami”**


1 comments:

  • Anonymous says:
    December 25, 2016 at 11:09:00 PM GMT+8

    Penang is a FAIL STATE. MALAYSIA is a successful and Prosperous Nation,

fda

Archives