Seminar Kebangsaan Jenayah Sosial Kanak-Kanak

Seminar Kebangsaan Jenayah Sosial Kanak-Kanak

Thursday, December 1, 2016

DAP menang ... segalanya akan lenyap di bumi Melayu ini


..... sekiranya negara ini jatuh ke tangan DAP yang memperjuangkan liberalisme melampau dan fahaman sekular berbahaya pastinya, hak dan keistimewaan yang diperjuang serta dipertahankan oleh Umno selama ini.

“Termasuk institusi-institusi Bumiputera antaranya Mara, Felda, Risda, Felcra dan Teraju akan pupus dan lenyap,” kata Najib.

Najib juga berkata institusi pengajian tinggi yang dikhususkan untuk orang Melayu dan Bumiputera seperi Universiti Teknologi Mara (UiTM) tidak lagi mampu mengekalkan falsafah penubuhannya.

“Natijah buruk dan mimpi ngeri yang bakal tiba serta melanda hidup serta nasib mereka, saya yakin, nescaya orang-orang Melayu juga Bumiputera berasa takut dan bimbang.

“Lalu akan berpaut seteguh-teguhnya kepada Umno, sebagai satu-satunya parti yang mampu membela nasib anak cucu keturunan dan memperjuangkan masa depan mereka,” katanya.

Tidak berakhir di situ, syiar Islam juga akan dibelakangi, kata Najib.

“Jika dikaji Perlembagaan parti DAP, tiada langsung menyebut Islam sebagai agama persekutuan, tidak dinyatakan untuk menjunjung institusi raja-raja Melayu dan tidak tertulis satu ayat, tentang usaha untuk melindungi hak dan keistimewaan orang-orang Melayu serta Bumiputera.

“Institusi-institusi berkaitan Melayu Islam seperti Lembaga Tabung Haji, Jakim, Jawhar (Jabatan Wakaf), Lembaga Zakat negeri-negeri akan diperlekeh dan dicabar kewujudannya,” katanya.

Sepenuh di http://harapan-esok.blogspot.my/2016/12/jika-pakatan-menang-pru14-dap-akan.html

Maka perlu kita wala dalam menghadapi kedurjanaan Mahathir terhadap perjuangan untuk orang Melayu, agama dan negara http://snapshot2016.blogspot.com/2016/12/wala-untuk-hadapi-kedurjanaan-mahathir.html

7 comments:

  • Anonymous says:
    December 1, 2016 at 7:17:00 PM GMT+8

    yang pertama akan hancur 1emdibee, ngan jibo ngan semah dan cai2 pendedak sume....xyah la nak guna rasis card tu...

  • Anak bangsa says:
    December 1, 2016 at 8:21:00 PM GMT+8

    Betapa dangkalnya ucapan dato seri najib apabila menceritakan sejarah umno yg terpalit dgn perebutan kuasa antara team a dan b pd satu ketika dulu,ingatlah semasa itu bukan masalah penolakan rakyat terhadap umno tetapi rebutan kuasa selama pemimpin,berbeza dgn keadaan skrg yg mana penolakan berasaskan kpd salah guna kuasa dlm pembolotan kekayaan Negara kpd pemimpin.
    Cuba lah giliran yg benar.
    Umat melayu sentiasa besatu jika pemimpin tidak membuat onar.

  • Cik Minah says:
    December 1, 2016 at 9:08:00 PM GMT+8

    Najib said the DAP was a party that championed “extreme liberalism and secularism” which would negate Umno’s struggle all these years.

    “I believe that the Malays and Bumipuetra community will be worried and live in fear.”

    Should DAP come to power, Najib warned, Islamic institutions would not be taken seriously.

    “Islamic institutions like Lembaga Tabung Haji, Jakim, Jawhar, the Zakat board will undermined,” he claimed.

    Umno, he stressed, was the only party that could secure the future of the Malays.

    My comments : Liberal? Secular? Kepala _ _ _ _ h hang.

    Your wife's son has made a movie 'Kambing of the Kampong' which has broken the Hollywood record for the 'f' word - used 506 times in that movie. And he made the movie using money stolen from the public.

    In Malaysia that movie has been banned. Your wife attended the premier of that movie. Here is a question : did you get Hadi Awang to read the doa selamat at the movie premier? No? Why not?

    Too many perempuan bogel ke ? Nanti kena heart attack sekali lagi.

    Posted by Syed Akbar Ali at 5:29:00 PM

  • Cik Minah says:
    December 2, 2016 at 10:35:00 AM GMT+8

    Kalau DAP menang, INI KEHENDAK ALLAH, janganlah
    nak salahkan sesiapa. Memang nasib MELAYU kena
    bungkus sebab KEHENDAK ALLAH.
    Samalah kalau gula naik, tepong naik, minyak
    masak naik SEMUANYA KEHENDAK ALLAH.
    Najib Naik jadi PM kehendak ALLAH, takkan pulak
    DAP berjaya menang, Melayu bungkus bukan
    KEHENDK ALLAH.......???????
    Terimalah kenyataan, SEMUANYA KEHENDAK ALLAH.

    Engkau ak keluarkan posting aku ni pun takpa,
    semuanya KEHENDAK ALLAH.
    aku akan gunakan KEHENDAK ALLAH ni bila
    korang kutuk Tun Det atau kata DASP NAIK,
    MELAYU SENGKEK = SEMUANYA KEHENDAK ALLAH.

  • Anonymous says:
    December 2, 2016 at 12:46:00 PM GMT+8

    Kenapa dari dulu lagi ROC tak ambil tindakan. Apa dah jadi dengan kesahihan Perhimpunan Agong parti cap roket ni.

    ROC tidoq tak bangun2 lagikah. Rasanya dah terlalu lama hingga air lior basi dah jadi samsu.

  • Cik Minah says:
    December 2, 2016 at 5:48:00 PM GMT+8

    DAP tu TUHAN ke, boleh melenyapkan sesuatu BANGSA.....??????
    Don;t U worry your head - UMNO tumbang, Melayu masih
    ADA. Aku percaya MELAYU BOLEH - Melayu boleh survive
    di mana-mana sahaja. Yang tak boleh survive tanpa
    MELAYU ialah UMNO!!!!!!!!
    Tiada MELAYU, UMNO HILANG DI DONIA INI!

  • Esa Adam says:
    December 5, 2016 at 4:27:00 PM GMT+8

    LGE kata dia tak mahu PM post. Tapi dia tak kata x mahu Menteri Kewangan, Menteri Dalam Negeri dan Menteri Pendidikan.

fda

Archives