Wednesday, July 27, 2016

Salahlaku Riza Aziz, Jho Loh belum jelas


Blogger Cucu Tok Selampit http://khairulryezal.blogspot.my/2016/07/faq-us-doj-civil-suit-for-dummies-and.html menyiarkan FAQ yang ditulis dari analisa dokumen 136 mukasurat DAP.

Dalam FAQ tersebut, ada sesuatu yang disebut menunjukkan salahlaku anak Datin Seri Rosmah dan anak tiri Dato Najib tidak jelas.





Selain pertuduhan DOJ yang DOGGY http://snapshot2016.blogspot.my/2016/07/najib-kelihatan-steady-doj-kelihatan.html, pertuduhan pun masih-masih samar-samar.

Lain sekali dengan amalan undang-undang Malaysia yang pertuduhan mesti jelas dengan ada perincian.


Dalam perihal Riza, berikut adalah penjelasan:




Perlu buktikan Riza Aziz tahu itu duit curi.

Tambah lagi kedudukan Khadem Al Qudaisi dan Mohamed El Husseiny pun tak jelas. Jika mereka hanya jalankan arahan pemerintah emir, kes boleh dibuang.

Lagi banyak kekurangan butiran untuk kes Jho Loh:



Banyak lagi proses undang-undang perlu dilalui. Jika tak percaya, cuba cari dalam dokumen DOJ berikut:

http://bidaman.blogspot.my/2016/07/siapa-of-wall-street.html

http://www.wsj.com/public/resources/documents/1MDB-Filing-07-20-2016.pdf

Pakar2 segera FB yang cepat buat pertuduhan dan baca selutuhnya sebelum jadi kaki forward atau retweet. Jangan ambik sedikit2 dan spin.

Kalau tak faham inggeris, sila balik sekolah dan ulamg balik SPM hingga PMR.

4 comments:

  • Anonymous says:
    July 27, 2016 at 5:04:00 PM GMT+8

    Tak payah pergi jauh. Kalau dia bukan anak tiri Najib boleh dapat ke pinjaman bejuta dolar tu bro?? Kalau macam tu aku pun nak mohon pinjaman buat wayang cerita hindustan.

  • Anonymous says:
    July 27, 2016 at 6:21:00 PM GMT+8

    La ..memang dia tak buat pun. Jho low dan Riza ni kena fitnah. Tun yg fitnah. Budak 2 org ni punya baik manusia

  • Anonymous says:
    July 27, 2016 at 8:35:00 PM GMT+8

    Faham Inggeris tak.
    Tapi hakikatnya IMDB in deep shit dgn hutang Dan $$$$$ dah lesap.
    We have to pay through taxes.

  • Anonymous says:
    August 1, 2016 at 7:20:00 PM GMT+8

    Memang riza, jho low dan pak arab tu tak buat. Ini semua fitnah oleh Tun. Riza tu punya baik punya anak. Patuh pada Rosmah. Takkanlah dia nak mencuri

fda