Monday, July 4, 2016

Pasti Mahfudz kata FB dihack bila disiasat hina mahkamah


Inilah antara kata-kata yang dikatakan Mahfudz Omar dalam kenyataan di dalam FBnya berikut:

https://www.facebook.com/MahfuzOmarDMO/posts/1012496828858556

Jika Papagomo boleh ditahan polis tahun lepas untuk siasatan, eloklah Mahfudz yang sering bercakap dan keluarkan kenyataan untuk dapatkan publisiti dan menutup keupayaan intelleknya yang terhad merasa raya dalam lokap.

Kata-kata Mahfudz itu boleh dianggap criminal defamatory. Dalam undang-undang:

Criminal defamation. In the laws of many countries defamation is defined both as a civil wrong and a criminaloffence. In other words, a person can either be sued for compensation by the affected person or be criminally prosecuted by the state.



Ia juga satu usaha campurtangan dalam proses mahkamah dan satu kesalahan contempt of court.

Harap ada pihak buat laporan polis dan ia segera disiasat dan dibawa ke muka pengadilan.

Mat Sabu pun patut dikenakan tindakan undang-undang. Baca http://snapshot2016.blogspot.my/2016/07/mat-sabu-patut-disaman-dan-didakwa.html

3 comments:

  • Anonymous says:
    July 4, 2016 at 4:33:00 PM GMT+8

    Setuju dengan admin. Mahfuz ni patut didakwa atas kenyataannya. Jika dia kata fb dihack, buktikan.....

  • Anonymous says:
    July 4, 2016 at 7:22:00 PM GMT+8

    Okla tu mahfuz. Guna taktik najib razaklah kalau mahkamah tanya. Skill menipu najib ni memamg boleh diguna kalau nak lepas. Mahfuz tak perlu risau. Cakap je anak raja arab yg hack fb dia.

  • Anonymous says:
    July 5, 2016 at 7:35:00 AM GMT+8

    saman mana yg patut spya org politik jaga mulut sikit.. jgn celupar tuduh itu ini tanpa bukti.

fda