Sunday, July 17, 2016

Bolehkah Muhyiddin pimpin parti pembangkang?


Tan Sri Muhyiddin dilaporkan berkata:

“Saya yakin Malaysia sudah bersedia untuk menyongsong arus perubahan dan rakyat tanpa mengira kaum dan agama akan bersatu hati untuk membela nasib rakyat, menentang rasuah, salah guna kuasa dan manipulasi sentimen perkauman yang melampau demi mencipta masa depan lebih baik untuk semua."

Baca dalam

Muhyiddin akan cari kesepakatan dalam pembangkang

http://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2016/07/16/muhyiddin-akan-cari-kesepakatan-dalam-pembangkang/

Belum apa-apa Prof Ramasamy menyalahkan Tun Dr Mahathir di atas polisi-polisi lepas yang dianggap rasis.

Mahathir set the Malay hegemonic agenda

http://www.freemalaysiatoday.com/category/opinion/2016/07/16/mahathir-set-the-malay-hegemonic-agenda/

Malah ada spekulasi bahawa nama parti baru menghampiri nama Melayu UMNO.


Senarai ini dinafikan.


Tony Pua pun sendiri sering mengutuk Muhyidfin:

http://www.malaysia-today.net/when-muhyiddin-was-once-a-crook/

Datin Dr Wan Azizah masih mahu lihat dulu agenda dan terubuh dahulu parti baru Mahathir

Wan Azizah: Let’s see what Muhyiddin does

http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2016/07/16/wan-azizah-lets-see-what-muhyiddin-does/

Kurang-kurang Wan Azizah berhati2 tapi ada NGO langsung tak konsisten. http://snapshot2016.blogspot.my/2016/07/ambiga-dan-maria-chin-ngaku-saja-nak.html

4 comments:

  • Anonymous says:
    July 17, 2016 at 11:57:00 AM GMT+8

    Pakatan ke pakatoon ke, dipenuhi dengan orang yg bermasalah seperti masalah mental, moral, kroni dan macam2 lagilah......

  • dina says:
    July 17, 2016 at 12:49:00 PM GMT+8

    sendiri pun scandal dgn bini orang...
    berapa banyak bayar agaknye utk selesai luar mahkamah.
    bini sendiri pun dah tak nampak dah.

  • Anonymous says:
    July 17, 2016 at 1:37:00 PM GMT+8

    Nampak senarai cantik.
    Sekali baca rupa2nya pemakan taik khinzir belaka...

  • Anonymous says:
    July 17, 2016 at 1:40:00 PM GMT+8

    Tak payah cakap la pasa rasuah..tengok dulu disekeliling ko yang apek cina melaka bikin rasuah kat penang tu tak nampak kee..pieerahhh kalau ko naik at atas pun sama juga laa...lain kali kalau nak naik tu ikut proses laa jangan main teragak jee..ni la padah nya..

fda