Monday, August 14, 2017

Kejadian diatur untuk Kutty lari dari soalan susahKejadian semalam sesuatu yang disengajakan untuk tarik perhatian. Sebelum mula majlis agak anih MC sebut berikut:

"Tuan Tuan dan Puan Puan, saya lupa memintak Tuan-Tuan dan Puan-Puan memberikan tepukan gemuruh kepada brother-brother security atau keselamatan kita pada hari ini. Kita tak mohon, tak jangka atau tak doakan tetapi sekiranya keselamatan kita pada hari ini tergugat, kita mohon abang-abang security mengambil tindakan sewajarnya".

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154963151211448&id=714561447

https://bigdogdotcom.wordpress.com/2017/08/13/volenti-non-fit-injuria/

Majlis soal jawab Mahathir Nothing2Hide tidak ada berapa orang yang hadhir lalu perlu satu insiden untuk tidak dijadikan isu.


Nothing2Hide menunjukkan puak pentaksub gagal untuk terima pandangan berbeza. Ab Jalil Backer menulis:

Nothing to Hide dan Kerusi Terbang

Kekecohan yang berlaku petang tadi bukan perkara terasing membabitkan Tun Mahathir.

Pada 2008 selaku salah seorang penganjur dalam program MYKMU.NET: Pilihan Raya Umum Ke-12 : Satu Penilaian” saya terpaksa naik ke pentas mengugut untuk membatalkan acara tersebut.

Majlis di Hotel Singgahsana, Petaling Jaya tersebut membariskan ucaptama Tun Mahathir Mohamad dan ahli panel Dr Mohamad Khir Toyo, Mukhriz Mahathir dan Poad Zarkashi dihadiri lebih 2000 orang.

Puncanya ada sebahagian penyokong Tun Mahathir dan Datuk Seri Mukhriz Mahathir tidak dapat menerima cadangan dari seorang Ketua Pemuda UMNO Cawangan dari Sekinchan, supaya Tun dan UMNO mempertimbangkan penyatuan dengan Anwar Ibrahim demi bangsa Melayu.

Beliau diserbu oleh beberapa orang yang mahu memukulnya. Mujurlah pasukan keselamatan penganjur cekap melindungi beliau dan membawa beliau keluar.

Segelintir mereka juga "memboo" pandangan Dr Khir Toyo yang tidak selari dengan pandangan Tun Mahathir.

Mereka sukar menerima sebarang pandangan yang bertentangan dengan ideologi Mahathir.

Ironinya, hari ini cadangan Ketua Pemuda UMNO Cawangan dari Sekinchan tersebut diikuti oleh Tun Mahathir.

Justeru kekecohan yang berlaku hari ini tiada kena mengena dengan UMNO, tetapi kerana sikap fanatik segelintir penyokong Tun Mahathir.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10214069061660948&id=1244194023Dalam kejadian ini, ia adalah reaksi Armada terhadap soalan yang ditimbulkan berhubung peristiwa Memali dan mula membalik selipar, kerusi dll.

Mkini laporkan berikut:

Program Nothing to Hide 2.0 yang berlangsung di Shah Alam hari ini bertukar ganas apabila berlaku pergaduhan di dalam dewan tempat berlangsung acara itu.

Kekecohan bermula ketika seorang peserta bertanya kepada Tun Dr Mahathir Mohamad mengenai peristiwa Memali, apabila tiba-tiba kemudian kasut dibaling ke arahnya.

Keadaan menjadi tidak terkawal apabila ada penyokong bertindak balas dengan membaling kerusi di dalam dewan.

Dalam keadaan kelam kabut itu, Dewan Raja Muda Musa di Kompleks Belia & Kebudayaan, Shah Alam yang menjadi lokasi acara itu juga dibakar dengan suar.

Baca selanjutnya: www.malaysiakini.com/news/391793

Madey Kuttycura hanya diri senyum dan begitu tenamg di atas pentas.

Pihak PPBM mendramakan untuk salahkan UMNO:

Sebenarnya:


Memang benar Mahathir Kutty asal Kerala tidak selesa dan cuba mengelak dari soalan2 susah.


Ramai penonton kecewa Madey cuba lari dari menjawab soalan2 susah.
Baca juga soalan Dr Novandri:
http://novandri.blogspot.com/2017/08/nothing-to-hide-2-soalan-bocor-untuk.html


Nampak FMT cuba cover untuk Madey dan salahkan UMNO khususnya Jamal Pak Tongkol


Sudahlah Madey ... auta kamu boleh dibaca

5 comments:

 • Anonymous says:
  August 14, 2017 at 11:17:00 AM GMT+8

  Takde pun soalan susah. Tun jawab ok je. Yg kena atur ialah bebudak umno yg dapat dedak. Jgn nak pusing ceritalah bai. Najib je yg telur kecik takut nak datang. Berentilah nak bela penakut bai ..

 • Anonymous says:
  August 14, 2017 at 4:22:00 PM GMT+8

  UMNO sudah jadi pakar pakai gengster. Dulu pun Anawr dah kena. Tak guna buat semua ini sebab tahi UMNO dah berapung apung kat AS. Masa dibedakkan dengan tahi dia sendiri sudah pun sampai.

 • Anonymous says:
  August 14, 2017 at 10:47:00 PM GMT+8

  Setakat baju saja tak menjaminkan apa-apa.
  Baju armada PPBM tu boleh dibeli dari Facebook.
  Bangla pun boleh beli.
  Tentang baju ni samalah halnya dengan pelakon yang di luar tak pakai tudung tapi dalam drama dia pakai tudung.

 • Anonymous says:
  August 15, 2017 at 8:21:00 AM GMT+8

  Iyaa...ini semua wayang versatile saja .Najib takkan melibatkan diri dlm hal2 begini. Najib sebagai pemimpin tertinggi negara sedang sibuk melanun,mencuri,merompak,menyamun,menjarah,menkelepet dan merogol duit negara.Hal2 kecil begini setakat Jamal jamban ja yang urus. Najib @ iblis bibir merah sedang sibuk menjahanamkan negara.maka macai umno @ syaitan2 sedang berketawa melahap hasil rompakan iblis bibir merah dari lubang bontot badak rosmah jilaka..

 • Anonymous says:
  August 15, 2017 at 7:18:00 PM GMT+8

  Inilah gambaran keadaan negara jika diserahkan kpd politikus yg ada kepentingan diri tetapi bijak berkata kata dgn pelbagai teori dn alasan kununnya utk kebaikan rakyat.

fda

Archives