Thursday, August 31, 2017

Clare SR sah penipu dan pemalsu; DOJ tertekan dan gelabah


At 4.00pm United Kingdom (UK) time, Sarawak Report’s Chief Editor, Clare Rewcastle Brown, failed to furnish a London Court with evidence that Malaysian premier Najib Razak bribed PAS president Abdul Hadi Awang RM90 million. Her failure to do so violates a Court Order dated 2nd August 2017 (see below) that required her to file and serve her defence by the stipulated date.http://www.malaysia-today.net/sarawak-report-fails-to-meet-4-00pm-deadline/

Clare gagal serahkan bukti Haji Hadi terima RM90 juta dari 1MDB. Dia gagal buktikan mahkamah Msia bias. Hanya tunjukkan Sarawak Report selama ini menipu.

Sementara itu, DOJ tertekan  ...


Red Granite Pictures Inc memfailkan usul bagi membantah cadangan Jabatan Keadilan (DOJ) Amerika Syarikat untuk menangguhkan saman fitnah berkaitan 1MDB.

Usul itu difailkan oleh peguam syarikat Matthew Schwartz yang berhujah bahawa "kerajaan tidak menunjukkan bahawa penemuan berkenaan bakal menjejaskan sebarang siasatan yang berterusan".

"Pihak yang menuntut (Red Granite) tidak sepatutnya harus menunggu lebih lama lagi untuk membersihkan namanya. Kes ini masih belum selesai selepas lebih setahun dan siasatan kerajaan masih berjalan, menurut laporan akhbar.

"(Red Granite) mempunyai minat mendalam dalam mempertahankan tindakan itu dan mendapatkan semula penggunaan hartanya.

"Namun, berdasarkan jangkaan bahawa penemuan 'akan mempunyai kesan buruk' terhadap siasatan, kerajaan sedang berusaha untuk menangguhkan kes ini," petik dokumen itu yang dilihat oleh Malaysiakini.

DOJ dalam permohonan mereka berkata, bahawa prosiding sivil mungkin mempunyai "kesan buruk terhadap keupayaan kerajaan menjalankan siasatan jenayah berkaitan".Malah Jho Loh pun mengecan DOJ:Wasington akan clear Najib:Loretta dan Comey adalah korup dan diperguna Clinton untuk blackmail


Clare masih cuba nak menipu:Lim Kit Siang dah gelabah. PPBM pun risau lawatan Najib ke US akan dedah penipuan Mahathir.

Najib's US trip has all the ingredients for a PR disaster 
https://m.malaysiakini.com/news/393265

IPIC pun dah berbayar ...


Tony Pua pun dah lama diam isu 1MDB. Hari tu lambat skit berkokok dia ...

1 comments:

  • Anonymous says:
    September 1, 2017 at 3:00:00 AM GMT+8

    layakkah pembangkang yg ada skrg ni menggantikan BN?

fda

Archives