Monday, May 15, 2017

Maza jual meja RM30 ribu semeja! Patut siasat salahguna kuasa!!DULU BERI IKRAM-PAN KUTIP ZAKAT KINI DR MAZA MUFTI JUAL MEJA RM30 RIBU DEMI NGO AL QAYYIM MILIKNYA!

Dulu Dr Maza beri keizinan Ikram - PAN kutip Zakat. Kini Dr Maza Pengasas dan Penasihat Pertubuhan Kebajikan Al- Qayyim jual meja Iftar sehingga RM30 ribu. Sering mengata dan menyindir orang lain dalam Facebook selain berlakon marhaen kini beliau bermewah menjual meja menggunakan kedudukannya sebagai mufti untuk bantu sumber kewangan NGOnya!. Apa kepentingan Dr Maza?_. Selanjutnya.


Masaalahnya adalah 'conflict of interest' kerana dia guna kuasanya sebagai Moptee untuk arahkan derma kepada yayasan yang dia sendiri tubuhkan.

Tambah lagi, ianya bukan di Perlis.
Maknanya duit Perlis diarah derma ke Yayasan peribadi MAZA di Pulau Pinang!

http://snapshot2016.blogspot.com/2017/05/maip-perlis-derma-ke-yayasan-peribadi.html
Masaalah betul Mufti kesayangan Shahidan Kassim. Dialah bawa keluar dari USM unttuk dijadikan Mufti dan sekarang ada pula pihak yang mahukan dia tanpa memikirkan kerosakkan mulutnya kepada ummah amnya di Malaysia.

Kalau SPRM ambil tindakan, kita orang Islam juga malu. Sudahlah Pengerusi Masjid, pegawai Jabatan Agama Johor dan Pusat Pungutan Zakat Pulau Pinang, kini mufti yang boleh keluarkan zakat melakukan salahguna kuasa.

Elok disaisat sebab dia balun PM tanpa fakta dan hujah salah. Dia pun bukan faham apa yang dia tegur. Main ambil kesimpulan mudah.Padahal haram fitnah dan tuduh tanpa bukti!!!!

 

0 comments:

fda

Archives