Monday, March 6, 2017

Tunjuk tanah kubur hak milik kekal dan taubat, Tun M!


Ada ke kubur atas tanah sementara atau 99 tahun?

Jika nak selfie di Johor, elok selfie di tempat-tempat berikut:




Tengok MB yang bertanggungjawab dengan projek gagal Waterfront di Pengerang:

http://snapshot2016.blogspot.my/2017/03/majlis-dah-jalan-tapi-muhyiddin-ceramah.html

Selfie dan tunjuk pada kegagalan Tun M




Dunia dah berubah dan cukuplah jaja benang kamu yang dah basah tak boleh tegak. Cara dunia sudah berubah, tak booleh ikut cakap dan auta kamu temberang.



4 comments:

  • Anonymous says:
    March 6, 2017 at 1:14:00 PM GMT+8

    aku sampai sekarang masih tak faham apa yang tun faham. lease hold ke pebenda memang aku tak berapa jelas terma dia. yang aku faham ia mengenai pegangan terhad selama 99 tahun. mengenai forest city, tanah tu diwujudkan atas proses menambun tanah dipesisir pantai. sebelum ditambun pesisir pantai tu tidakpun dipunyai oleh datuk, nenek atau mak bapak sesiapaun. betul2 atas air, maka siapa yang punya? kenapa tun tak cakap langsung pasal ni? ada sesiapa yang kehilangan tanah bila wujudnya forest city tu? kalau betul ada, saman aje pemaju dan kerajaan johor berapa bilion yang dirasakan sesuai. ini bab politik dah masuk kepada putar belit tak masuk akal. dah la tak masuk akal, ramai pulak tu blogger yang katanya tak makan upah tukang tambah kusut dan fitnah. dunia akhir zaman memang penuh dengan fitnah. mahukan kuasa, fitnah. mahukan kekayaan, fitnah. mahu jatuhkan seseorang, fitnah. mahu rampas isteri orang, fitnah. macam2 dah fitnah sekarang ini. orang tua yang selayaknya bukan bergentayangan di mata umum juga lupa bahawa dalam 10 vokalnya pasti terselit satu dua fitnah. sebagai anak kepada orang tua ini, patut andainya nasihatkan si bapa untuk berhenti bergentayangan begitu. biarlah dirinya dan pasukannya yang beraksi. jangan gunakan bapa yang telah tua untuk bekerja bagi kepentingan diri dan kroninya.

  • Anonymous says:
    March 6, 2017 at 9:30:00 PM GMT+8

    JB Waterfront adalah angkara President PPBM Muhyiddin.

  • Anonymous says:
    March 10, 2017 at 6:32:00 PM GMT+8

    Yg org paham satu je ..KAU NI BANGANG !!!

  • Anonymous says:
    March 11, 2017 at 6:44:00 AM GMT+8

    Nampak hang ni tak faham apa pun so tak cerita la,hang tak faham pun..

fda

Archives