Wednesday, March 22, 2017

Ijazah Najib: Calun PPBM Pekan termakan surat layang lama


Satu cerita basi yang pernah dijaja oleh saingan dalam UMNO adalah memfitnah Najib tidak habis ijazahnya. Ia dijaja oleh kumpulan mereka yang ada kaitan dengan Petronas.

Akhinrya terjawab setelah ada bakal calun PPBM untuk Pekan tertipu dengan surat layang lama ....

arti Pribumi Bersatu's Dato’ Abdul Rahman Mohd Noor released a video to state he is hoping to contest in Pekan against PM Najib.

Although he says he is a poor pensioner, it does not check out. He is currently a board of director for Daim's PECD Bhd (Peremba) since 2008 and is clearly a long-term Mahathir and Daim associate.

Both Mahathir and Daim are not poor people.

Other than repeating the lies that Mahathir normally spews, what is disturbing about his video is that he claims he was in the UK at that time and that PM Najib did not sit for his final exam at University of Nottingham. 

This appears to be a malicious accusation that Najib did not graduate from University.

However, a direct check with the University of Nottingham's actual website shows this:

"Najib graduated in Industrial Economics from The University of Nottingham in 1974 and has been active in Malaysian political life for more than 30 years."

Professor David Greenaway, Vice-Chancellor of The University of Nottingham, said: “I am delighted that a graduate of The University of Nottingham is to hold such an important position. The University has a long history of working closely with Malaysia — two former Kings are also Nottingham graduates, and we were the first British university to establish a campus in the country.

Professor Ian Pashby, Vice-President and Chief Executive Officer of The University of Nottingham Malaysia Campus, said: “The whole UNMC community is beaming with pride that one of its own has become the sixth Prime Minister of Malaysia.”.

It is crystal-clear that not only did PM Najib graduate from his University, the professors in University of Nottingham are proud of him.

This clearly shows that Pribumi's Dato’ Abdul Rahman Mohd Noor malicious insinuation is FALSE.

And he is not a poor pensioner as he suggested.

Again, tak fitnah bukan Pakatan. Another malicious lie and slander from Mahathir and his people is again exposed.
---
LSS
 
Manakal Yeo Bee Yin pula, dia sudah terjebak dan tiada modal untuk kata apa-apa. 
 
Guan Eng marah Yeo Bee Yin, Mati akal untuk pertahan Betty Chew 

 
 

3 comments:

  • rahman jpc says:
    March 22, 2017 at 12:22:00 PM GMT+8

    waduh !

    saya d tuduh berbohong.
    mcm mana najib mendapat ijazah pd tahun 1974 walhal pd tahun 1976 dia masih d tahun akhir.

    senang saja. minta pd najib ijazah asalnya yg d beri olih nottingham uni. - asal! n bukan honorary atau d beri bertahun kemudian.

    saya bersedia memohon maaf jika saya silap.

  • Anonymous says:
    March 22, 2017 at 4:31:00 PM GMT+8

    Bukan org arab je boleh upah. Org putih pun boleh bagi duit pun. Tun Razak meninggal masa najib tengah belajar. Lepas tu terus bertanding pilihanraya. Bila masa dia balik UK sambung belajar. Dia pun kerja kejap jadi balaci KuLi kat petronas. Nak jadi alumni university ni dapat duduk seminggu pun dah kira ahli alumni. Ini semua dapat ijazah macam azeeeeeez rahim tabung hajilah ni. Org putih sukalah pasal tak langsung promote university dia. Jelas kat sini yg kau tak belajar tinggi. Jadi kau tak mungkin paham pasal sah kau ni bebal.

  • rahman jpc says:
    March 22, 2017 at 9:52:00 PM GMT+8

    saya ada membuat 'private' video utk mendapatkan sumbangan dari rakan2.

    dlm video tersebut saya ada mengatakan bahawa najib tidak kembali menduduki pepereksaan akhir nya.

    saya mungkin tersilap ingatan. sebenar nya saya ada sama dlm majlis sambutan 'reception' Christmas d rumah dato tan koon swan (pegawai kanan kedutaan Malaysia)n dlm ingatan saya najib juga hadir sebelum dia pulang k Malaysia.

    beliau tidak kesempatan utk kembali k London olih kerana tun razak tlh meniggal dunia.

    saya akur dan memohon maaf atas kesilapan ini.

    saya tlh mencatitkan pengalaman sebagai pegawai bertugas dalam artikel "hari2 terakhir tun razak d London" n siar kan nya melalui addy's blog 'just my thoughts'.

    banyak 'anecdotes' yang bolih saya kongsi. tapi ia nya akan saya simpan buat masa sekarang.

    saya akur dgn kesilapan saya ini dan sekali lagi memohon maaf.

fda

Archives