Seminar Kebangsaan Jenayah Sosial Kanak-Kanak

Seminar Kebangsaan Jenayah Sosial Kanak-Kanak

Tuesday, January 3, 2017

Bahri GUNA SLANG AMERIKA untuk laporan SRC kepada AG?


Dato Bahri telah letak jawatan dan dramakan seolah-olah tidak puashati kes SRC di tutup. Demikian dilapor Soros-kini
Top MACC man opts for early retirement, allegedly frustrated over SRC case 
http://m.malaysiakini.com/news/367928 
Menurut Dato Rahman Dahlan, tidaklah patut persoalkan kuasa AG dan amalan memisahkan penyiasatan dan pendakwaan. Baca kenyataan di Snapshot 22016:
http://snapshot2016.blogspot.my/2017/01/bahri-fahamkah-sprm-tak-boleh-dakwa.html 
Tidak semua kes siasatan boleh berakhir dengan siasatan.
Jika tidak puashati, cabar Bahri buat prosiding semakan perhakiman dibawah Aturan 53 Kaedah Kaedah mahkamah 2012.

Sebab kadang-kadang ada pegawai tinggi SPRM / BPR juga tutup kes. Banyak Bahri ada tutup kes. Jika cabar, boleh dedahkan satu persatu.
Sebagai contoh apa jadi pada kes kakak ipar isteri bahri yang diserbu SPRM?
http://www.mynation.news/2016/01/mengapa-pegawai-ibupejabat-sprm-serbu-rumah-kakak-ipar-isteri-bahri/ 
Isu sebenarnya SPRM sedang ada kenaikkan pangkat dan di transfer dalam SPRM atau luar SPRM. Tak semua yang terlibat dalam kes SRC.
Bahri Pilih Sara Awal Atas Kehendak Sendiri - SPRM
http://www.bernama.com/bernama/v8/bm/ge/newsgeneral.php?id=1316552
Bahri mahu keluar dan bersara awal sebab dia tak tahan dgn pesuruhjaya baru. Godfather sudah tidak ada lagi. Sepatutnya bulan depan persaraan wajib tapi dia sendiri cepatkan.
Ada pihak kata Bahri ini pendendam, kejam dan gila kuasa. Bahri pernah salah guna kuasa ke atas syarikat milik ipar dia sendiri. Lalu dia tutup saahlaku dengan tahan harta kakak iparnya. Jika kepada famili sendiri dia boleh buat, mana pula pada orang lain.
Khabarnya laporan SRC yang disediakan Bahri untuk diserahkan kepada AG adalah dalam bahasa Inggeris slang Amerika dan menggunakan terma-terma perundangan asing.
Jika benar, bukanlah Bahri yang buat siasatan tapi guna skrip konspirasi asing. Soros atau Ropert Murdoch atau DOJ Loretta Lynch tuliskan?

Jika tak betul, Bahri boleh angkat sumpah atas Quran. Baik segan dengan Allah dari segan dengan rakyat Malaysia yang mudah ditemberang dengan drama.

Kes DOJ sampai sekarang tidak ada perkembangan terkini dan masih tidak berganjat dan seizure and forfeit berdasarkan Applicaton yang bunyi macam cerita Sarawak Report dan bukan dokumen undang-undang.

Jika Bahri sudah letak jawatan, tiadalah pencen hingga umur 60 tahun atau persaraan yang di luluskan oleh JPA. Siapa pula yang bayar gaji.






Antara 5 ini boleh bayarkan gaji jika tak kedekut.

Budak-budak Cap Bunga kata:

Protun nak spin konon dia tak setuju untuk turut serta untuk Mahathir dan anak-anak di siasat. Jika begitu, maknanya Bahri ini kroni makan dedak Mahathir dan anak-anak serta memang jes tutup kes. 

2 comments:

  • Anonymous says:
    January 4, 2017 at 2:17:00 PM GMT+8

    pum pang pum pang pum pang x guna der, skarang dia da bercakap, why not SPRM amek tindakan undang2 pada dia atas mengeluarkan kenyataan palsu,

    x de kan?so skrg sape x nak buat kerja, sapa yang nak elak2.

    dah2 x de saman pada dato ni aku x kan percaya SPRM telus.

  • Anonymous says:
    January 5, 2017 at 12:56:00 PM GMT+8

    Punyalah bnyk kompeni.itupun masih harap kerajaan bailout hutang. Pm yg bangang saja yg boleh ikut ckp dia.

fda