Sunday, April 11, 2021

The Unspinners Kembali Terima Amaran Tulis Mengenai KSU MOT


Laman blog ini telah menerima amaran mengenai tulisan yang disiarkan pada 5 April 2021 bertajuk
'Taukey 'Direct Nego', KSU Paling Kebal Di Malaysia, Dulu Di MITI Dan MOTAC, Sekarang Luaskan Empayer Di MOT???'


Baca di sini :


Sebenarnya, apa yang cuba disampaikan oleh admin ialah perlunya ada perbincangan antara pihak Kementerian Pengangkutan (MOT) dan Kesatuan Perkerja KTMB (RUM) bagi mewujudkan 'win-win situation' kepada kedua-dua belah pihak.

Tulisan admin hanyalah kupasan dari artikel yang disiarkan oleh Sabahkini2.com yang disiarkan pada 1 April 2021 bertajuk 'Dulu Di MOTAC Di Siasat SPRM Kini Di MOT KSU Buat Runding Terus KTMB Untuk Kroni'.

Baca di sini :


Bagi admin ia hanyalah satu isu perselisihan faham antara MOT dan RUM, di mana sebenarnya jalan penyelesaian bagi menjaga kepentingan kedua-dua pihak masih terbuka luas.

Namun sikap berdiam diri MOT terhadap suara RUM yang disampaikan melalui Presiden RUM mengeruhkan keadaan dan akhirnya perbalahan di media sosial telah mendedahkan isu dalaman ini di khalayak ramai dan boleh mewujudkan tohmahan dan salah faham rakyat.

Seharusnya dari peringkat awal MOT mengeluarkan kenyataan rasmi di semua media untuk menjelaskan kedudukan sebenar dan bukannya saling menyerang antara satu sama lain, sebagaimana yang admin siarkan dalam siaran yang bertajuk 'Mengapa Twitter MOT Serang Presiden RUM?' bertarikh 11 April 2021.

Baca di sini :


Ianya hanyalah isu dalaman biasa antara MOT dan RUM, namun ada pihak yang memberi respon yang agak 'over acting'.

Walau bagaimana pun, admin harap tulisan admin itu tidak disalahfahamkan dan isu ini dapat diselesaikan dengan bijak oleh kedua-dua pihak demi kepentingan rakyat dan negara.

0 comments:

fda

Archives