Friday, November 3, 2017

Diam saja bila penyelewengan dan ketirisan besar itu mereka


RM2.6 billion yang didendamg tidak ada melanggar sebarang undang-undang. Malah WSJ laporkan wang yang sudah dipulangkan pada penderma dan yang diguna hamya RM60 juta.

Tapi macam mana pula yang lain ...FB Shen Dong menulis:

7.65B wang kerajaan negeri hilang kata Khalid mantan MB Selangor tapi tiada siapa peduli kerana ia bukan Najib Razak..

Puluhan ekar tanah di Penang bernilai ratusan juta ringgit dijual kpd org asing dan puluhan rumah org Melayu diroboh,itu pun kita tak kisah kerana bukan Najib Razak terlibat..

Projek Ladang Rakyat, Lebuhraya Rakyat, projek Kambing Jamnapari, dinar emas bernilai ratusan juta yg terbengkalai di Kelantan..lantak pi lah kerana bukan Najib Razak..

3.3b duit rakyat DSAI bawa keluar dari Malaysia kata Akuan Bersumpah TS Murad..ape ade hal sebab bukan Najib Razak....

1.194 trilion harta Mahathir diluar negara kata Abd Hamid sahabat baik Tun....pejam mata ja.....bukan nya Najib Razak....


TAPI kalau 1MDB..terlalu ramai pakar yg timbul menyemarakkan persepsi, walaupun tak faham pengurusan 1MDB, belasah je janji ada wayang korupsi, penyelewengan ke akaun peribadi, pelaburan yg rugi, hutang faedah melambung tinggi.

Walau dah di sah PAC, hanya kelemahan pengurusan yg perlu diperbaiki, demi nak jatuhkan seorg Perdana Menteri...cari jln hingga ke luar negeri...tapi masih belum dapat apa yg dicari....

Orang kampung langsung tak faham apa itu 1MDB, tapi mereka tetap bersyukur kerana dana 1MDB,mereka dpt menunaikan haji..


1 comments:

  • Azman Ali says:
    November 5, 2017 at 8:24:00 AM GMT+8

    Dorang ingat boleh lawan ke ketentuan ALLAH? Hanya dengan izinNYA semua ini berlaku. Kita yg melihat, mendengar diberi akal fikiran supaya mengkaji dulu dan barulah ambil tindakan..semoga ALLAH menglindungi Pemimpin - pemimpin Malaysia yg adil dan jujur dari fitnah serta kejahatan manusia..Aamiin

fda

Archives