Thursday, October 27, 2016

Jika prihatin masa depan negara, kenapa kebas projek RM300 juta U Custom?

Dato Husni Hanazlah pernah kata dia letak jawatan dari ditukar ke Kementeriaan lain sebab sakit, nak rihat dan nak belajar bahasa Arab. Dia juga nafi ia ada kena mengena dengan 1MDB. Lama  kami kata dia tidak cakap benar.



Satunya dia tak mahu pindah ke Kementeriaan lain dan urus hal lain. Ada sebabnya.

Entah kenapa tiba-tiba dia ungkit hal 1MDB. Bagi Menteri yang terlibat dalam  pengstrukturan 1MDB, agak pelik dia tanya soalan macam Tan Sri Muhyiddin. Ingatkan bekas pegawai bank asing ini sepatutya andai dan bijak:
http://dinturtleoriginal.blogspot.my/2016/10/panazzz-bom-dari-husni-di-parlimen-1mdb.html

Why no action against 1MDB, asks Husni
http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2016/10/24/why-no-action-against-1mdb-asks-husni/
http://www.kinitv.com/video/40379O74
Cakap pun tergetar-getar. Ini sesuatu yang menghairankan. Bukankah dia jurucakap untuk isu 1MDB?
Kenapa sekarang bila kamu tidak buat apa semasa Menteri????


Kononnya dia concern
Husni: I am concerned about my country
http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2016/10/24/husni-i-am-concerned-about-my-country/
Jawapan ada dikemukakan di Snapshot 2016 http://snapshot2016.blogspot.my/2016/10/husni-sama-baruah-macam-ezam.html

Salan untuk Husni: Jika benar dia prihatin tentang masa depan negara, kenapa anak dia terlibat dalam projek NPE RM2 billion?






Drama semalam di Parlimen menampilkan bekas Menteri Kewangan Kedua, Ahmad Husni bin Mohamad Hanadzlah, sebagai pelakon utama adalah sebenarnya berkenaan dengan projek sambungan New Pantai Expressway (NPE) yang bernilai RM2 billion. Sudah tentu, Husni tidak akan mengaku, jadi dia menjelaskan kepada media bahawa beliau sebenarnya mengambil berat tentang Malaysia dan tentang masa depan negara ini.

Pijak semut tidak mati, rupanya penyamun.

Isu tangan panjang Husni bukan baru, rupanya dah lama. Projek U Custom RM300 juta pun dia juga:
http://anotherbrickinwall.blogspot.my/2013/11/u-custom-tender-reached-parliament.html
http://anotherbrickinwall.blogspot.my/2013/09/another-typical-leak-at-treasury.html
Syarikat Brilliance ini ada hubungan dengan Husni. Kenapa perlu buat sistem baru jika hanya mahu gadjet atau hardware baru? Dalam sistem itu banyak info dan proses yang rumit untuk dibuat baik!
Sudahlah RM300 juta dibelanjakan kerajaan. Sistem yang patit diserahkan akhir tahun lepas tidak dapat dibuat. Diberi masa tambahan 3 bulan pun tidak siap dan diberi juga tambahan 13 bulan!!!
Tambah lagi, khabarnya data akan diletakkan diluar negara! Maklumat kewangan negara akan dipegang oleh orang asing!!! 
 Kononnya Husni bandingkan Malaysia dengan pertumbuhan Korea dalam hujahnya dna konon ini adalah salah Najib.

Tengok graph
https://www.google.com/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_pcap_cd&idim=country:KOR:JPN:USA&hl=en&dl=en#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_kd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:KOR:MYS&ifdim=region&tstart=278006400000&tend=1445616000000&hl=en_US&dl=en&ind=false

Dan tanya dari bila ia demikian dan salah sapa?
http://suara.anakkenyalang.com/2016/10/terima-kasih-mahathir-ini-bermakna.html?m=1
Siapa lagi kalau bukan negarawan agong yang kini layak dipanggil Seniman Agong!!!

Ikutlah dia ... sebab tiada pemimpin besar yang tak ikut dia ke PPBM ... 
http://www.pru14.tv/2016/10/08/dr-mahathir-hanyalah-seorang-warga-emas-yang-keliru/

Ambillah si lembab tapi penyamun ni ...


Pura-pura alim konon ....


Biar betul ....

2 comments:

  • Anonymous says:
    October 27, 2016 at 5:41:00 PM GMT+8

    Husni! Hangdah Penatlah.

  • MM Nixsoft System says:
    October 27, 2016 at 9:56:00 PM GMT+8

    Projek 2.6b pun ulaslah sama. Projek 2b melibatkan beratus jurutera, arkitek, semi skilled dgn skilled workers + materials dan lain2. Projek 2.6b cuma masuk akaun MO1 je.

    Takkan pandai tai chi je? Lawanlah balik guna kung fu, orang soal pasal projek 2.6b, ko kalih guna tai chi. Itu je ke buah yang ko ada? Cakap macam hebat, rupanya unspinners hanyalah pendekar mustar, or mustard?

fda

Archives