Thursday, October 20, 2016

Ekonomi Najib semua rasa, tak macam Mahathir untuk kroni



Pembangkang terutama oligopoli bawah kuasa Mahathir takut dengan polisi ekonomi Najib yang inklusif. Maka mereka perlu kelirukan rakyat http://snapshot2016.blogspot.com/2016/10/pelbagai-pembohongan-pembangkang-untuk.html



PM Najib: No one left behind as Malaysia heads into advanced economy
http://www.nst.com.my/node/180708



 Prestasi ekonomi tetap teguh walaupun suasana ekonomi dunia mencabar










Pembangunan pengangkutan darat akan dipertingkatkan dan tidak lagi disembelih monopoli toll dan logistik Mahathir.




Begitu juga untuk negeri-negeri Pantai Timor



Taklah asyik Mahathir, anak-anak, kroni, proksi dan trustee saja yang sapu semua!

19 comments:

  • Anonymous says:
    October 20, 2016 at 10:14:00 AM GMT+8

    Jgn nak meroyan...zaman ni la rumah mampu tengok.....zaman tun ada jugak rumah murah 22000 .Yang kau bangga sangat nape?

  • Anonymous says:
    October 20, 2016 at 10:38:00 AM GMT+8

    kah kah kah..ekonomu semua rasa??..barang naik, GST, RM jatuh, subsidi kena tarik, harga petrol naik, kos sara hidup tinggi...Oh Jibby tak payah kroni sebab ada 1MDB & Jlow, kenyang beb. Zaman Madey kroni kenyang tapi rakyat pun senang.

  • Anonymous says:
    October 20, 2016 at 10:42:00 AM GMT+8

    BETUL LA TU..SEMUA LAPISAN MASYARAKAT DAPAT MERASA CUKAI GST

  • Jaidi Kasim says:
    October 20, 2016 at 10:45:00 AM GMT+8

    untuk kepentingan rakyat.ds najib usha kn terbaik untuk rakyat malaysia.

  • Anonymous says:
    October 20, 2016 at 10:54:00 AM GMT+8

    Pastikan projek2 dan pembangunan di beri kepada orang tempatan yg tinggal di kawasan berkenaan dan mansuhkan monopoli.

  • Anonymous says:
    October 20, 2016 at 3:07:00 PM GMT+8

    Benda asas air , elektrik. telefon belum lagi murah. Cukai kereta sampai 70%. Harga rumah berkali ganda berbanding gaji tahunan perseorangan.

  • Anonymous says:
    October 20, 2016 at 7:26:00 PM GMT+8

    Betul..betul..betul! GST semua merasa. Subsidi ditarik balik pun semua merasa. Najib lah pemimpin paling adil dan bijaksana di alam semerta ini!

  • Anonymous says:
    October 21, 2016 at 12:57:00 AM GMT+8

    Tang rega rumah tu pasai Cina yg naikkan rega tu pasal prima .... coba la mohon mana tahu dpt kalu prima 300k nescaya mata sepet kurg2 pun 1/2 juta.

  • Anonymous says:
    October 21, 2016 at 2:59:00 AM GMT+8

    Hahaha projek pengangkutan awam memang bagus masa tengah buat sebab gerakkan ekonomi bila siap nanti rasalah penangan dia gomen jugak yang kena tanggung rasa rm1 bilion setahun kalau x siapa lagi nanti x bergeraklah semua tren itu rosak sana sini good luck

  • Anonymous says:
    October 21, 2016 at 7:23:00 AM GMT+8

    Pemakan det-dak hujah rakyat senang maka mahathir tak salah amal kroni untuk sengaja mahalkan kos dan rasuah berleluasa yg kini jadi beban kita hari ini.

    Jika diteruskan polisi dan amalan mahathir, apa jadi keadaan negara dengan perbelanjaan tak berhemah hingga hutang berkali ganda gdp dan privatisation yg menyusahkan rakyat kemudian hari.

    Elok det-dak ni makan saja klcc, jambatan dan lain2 piramid mahathir

  • Anonymous says:
    October 21, 2016 at 7:24:00 AM GMT+8

    Pikiran peminta sedekah yang tak tahu berdikari dan semua mahu kerajaan tanggung walaupun sudah luar kemampuan sebab mahathir, anak2, kroni, proksi dan trustee sudah sapu keliling

  • Anonymous says:
    October 21, 2016 at 7:27:00 AM GMT+8

    Tanah berkurangan, kos besi dan simen naik, gaji naik, .... takkan rumah boleh kekal pada harga bawah 100k?

    Budak kerja mcdonald pun boleh dapat gaji sama byk pegawai bank 20-30 tahun dahulu.

    Takkan harga rumah harga 20-30 tahun dahulu?

    Susah bila terbiasa makan det-dak

  • Anonymous says:
    October 21, 2016 at 7:29:00 AM GMT+8

    Hujah kamu tak payah buat pengangkutan awam atas andaian satu hari akan rosak?

    Buat kamu beli kereta dan motor jika satu hari ia akan rosak

  • Anonymous says:
    October 21, 2016 at 7:31:00 AM GMT+8

    Zaman tun dulu gaji berapa? Tanah nilai berapa?

    Yg buat harga baramg naik adalah kos mulanya sebab tun dgn toll dan salahguna subsidi utk politik dan populariti hingga jadi beban kemudian hari

  • Anonymous says:
    October 21, 2016 at 8:21:00 AM GMT+8

    Cukai kereta elok ditambah lagi untuk ditingkatkan pengangkutan awam.

    Lebih menjimatkan dari private car ownership.

    Rakyat kurang pemalas dan lwbih sihat. Baru macam negara maju

  • saiful Radzi says:
    October 21, 2016 at 9:16:00 AM GMT+8

    Tun ke, najib ke, dua org umno. Masalahnya ialah umno.ABU

  • saiful Radzi says:
    October 21, 2016 at 9:22:00 AM GMT+8

    Woi bangang. Cukai kereta tinggi tu kerja umno. Tak kesah la tun ke atau najib. Dah lebih tiga puluh tahun kutip cukai kereta tinggi, baru skg nak tumpu kat public transport? Negara jiran dah pakai sitem satu kad utk public transport, kera jaan umno kita baru skg nk buat? Apasal tun tak buat masa dia perintah? Apasal kera jaan tak cadang in 2007? Umno bangsat! Barah makaysia. Patut bunuh semua org umno. Amin.

  • Anonymous says:
    October 22, 2016 at 2:21:00 AM GMT+8

    On the contrary anon 7:24 am. Kami x ambik duit BR1M. Sebaliknya duit income tax & GST kami lah dipersia2kan k'jaan. Nasib baikla masa zaman mahathir dulu kami bernasib baik dapat biasiswa pendidikan yg dapat menjadikan kami golongan professional & bukan kontraktor2 yg harap kontrak k'jaan. Anda pulak macamana?

  • Fazli Abdul Rahim says:
    November 23, 2016 at 7:59:00 PM GMT+8

    U rasa china lg untung bayak kedai depa untung melayu,Mahathir bg Al bukhari kaya,Yang lain masih niaga di kaki 5

fda

Archives