Tuesday, June 14, 2016

Peduli game politik sampah, kempen jangan fitnah


Ucapan Tun M di Sg Besar boleh dilihat usaha beliau untuk meneruskan kempen gutter politics ala DAP. Ini diperlukan sebab DAP hanya tahu itu saja ccara untuk menarik pengundi. Mereka tiada ideologi menarik untuk dikemukakan.

Tiada ide, tiada upaya dan tiada kemahuan untuk bantu kehidupan rakyat luar bandar. Tiada rekod cemerlang untuk dikemukakan kerana Lim Guan Eng lagi bapak perasuah.

Tun tidak akan dapat impak yang dimahukan dengan mengemukakan apa-apa cadangan dan harapan untuk rakyat. Kerajaan pusat bawah BN dan kerajaan negeri bawah Azmin yg mana PAS terlibat.

Jika didengar betul-betul ucapan Tun hanya menjaja kebencian, politik negatif untuk jatuhkan orang dan sikap bengis dan kebudak2an untuk label sesiapa tidak seiring dengannya sebagai pemakan dedak.

Zaman Tun M, dia makan dedak, ayam dan sapu reban sekali. Rakyat dapat habuk dan kena tanggung kenaikkan harga konsesi yang ditangani selama-lamanya.

Konon Tun M kata PRK referendum terhadap Najib. Jika kalah, Najib patut dituntut turrun. Bila ditanya apa pula jika Amanah kalah? Kenapa marah dan tuduh pula makan dedak bbila dikatakan ia bermakna rakyat tak sokong Tun M lagi?

Btul Ahmad Maslan kata harus teruskan kempen yang berhemah. Jangan ikut rentak Dr Mahathir. Baca di Snapshot2016 ....http://snapshot2016.blogspot.my/

Dato Najib dah jawab tuduhan Tun M. http://harapan-esok.blogspot.my/2016/06/terdedah-cerita-disebalik-serangan.html

Puasa ke Tun M bila banyak fitnah, membuat tuduhan palsu dan mereka/ubah suai fakta? Baca http://harapan-esok.blogspot.my/2016/06/terdedah-cerita-disebalik-serangan.html
fda

Archives