Wednesday, June 1, 2016

Hari ini 1hb ... Ada lagikah telor Mat Sabu atau Azmin nak tanding?


Pakatan harapan kaki auta kata hari ini Jun 1hb mereka akan umumkan calun. Amanah sudah pacak bendera dan buat ceramah di Sg Besar tapi kini entahlah ....http://theunspinners.blogspot.my/2016/05/petanda-amanah-tak-tanding-sg-besar.html. 

Tanding ke tidak?

Adakah Mat Sabu akan sedia tanding ke Sg Besar seperti yang diwar-warkan sebelum ini? Oleh kerana dia bukannya boleh berbahasa Jawa atau Banjar, mungkinkah dia tanding di Kuala Kangsar?

Maka lagi anginlah dan tak hentilah mencarut si budak kurang ajar dan kaki gaduh Syed Rosli. Dia cukup anti orang luar tanding di Kuala Kangsar. Tapi sendiri tak jadi ahli dan pegang jawatan di situ. Orang kampung memang benci dia kot ...


Mat Sabu tidak boleh tak tanding. Apa ada class jadi Presiden parti politik yang asyik tidak menang bila tanding pilihanraya. Berapa kali dah kalah di Kuala Terengganu? Entah tak boleh kira ... kerana lama sudah Mat Sabu tak wakili mana-mana kawasan sebagai wakil rakyat.

Kami tahu Mat Sabu seronok sapu elaun dan gaji dari Guan Eng dari jadi wakil rakyat yang mana gaji masuk akan habis dalam masa tak sampai 10 hari. Namun apa ertinya jadi Presiden yang mana kebanyakkan AJK dan pucuk kepimpinan mewakili pelbagai kawasan.

Satu sebab sahaja Mat Sabu tak tanding iaitu Normah dah telan telor dia hingga sudah tidak bertelor. Dulu Mat Sabu cat Normah, bila dah kahwin bini orang tu, telor dia pulak hilang. Jadi takut ...

Tambah lagi, PKR yang ada peluang pun mungkin tak tanding. Perang Azmin-Azizah sudah mula. Baca http://theunspinners.blogspot.my/2016/05/skrip-pkr-untuk-alasan-tak-tanding.htmlMasaalahnya pun masaalah telor juga.

Dulu Khalid Ibrahim dituduh di atas pendedahan ini. Lalu budak Azmin, masa tu disuspek Nik Nazmi sudah videotape Khalid di opis bersama Rahimah. Nampak gaya selama ini ianya kerja Rafizi yang ketika itu bekerja dengan Anwar di pejabat Penasihat Ekonomi Selangor bergaji singgit.

Entahlah ... apalah nak takut-takut bertanding? Masuk politik tapi takut nak letak calun tanding.

Bila tanding, mesti ada kalah atau menang. Pembangkang kalah takde hal. BN kalah nanti macam-macam analisa negatifnya. BN yang patut takut nak tanding.


Jika tak tanding, DAP dan UMNO akan kata PKR kongkalikong. Wan Azizah main telor Kit Siang, Azmin main spendar Stopa Ali.


Sudahlah Suhaizan "Kayap". Usahlah nak kata PAS ada persepakatan dengan UMNO. Apa yang kamu tahu? Faham ke politik????


Kamu tu Ketua Pemuda PAS yang paling lembab dalam sejarah. Eloklah biskut lemau jadi Ketua Pemuda Amanah.
fda

Archives