Saturday, June 4, 2016

Berupayakah pengacau larikan 3 ribu undi dari UMNO di Kuale?


Strategi Tun M sebagai pengacau begiu jelas sekali unuk nafikan kemenangan pada UMNO. Berdasarkan strategi yang diguna, tak boleh dia ngaku UMNO tiada lagi sokongan jika kalah.

Strateginya mudah dan jelas. Tun  M letak beberapa calun untuk pecahkan undi. SIapa yang menang dia tidak kisah.

Strategi ini begitu menyerlah sebaik Dato Kadir Jasin mempromosikan parti Mat Sabu, PAN untuk dipilih di kedua-dua PRK Sg Besar dan Kajang.

Tidak lojik seorang yang sering mahu dilihat perjuangkan nasib bangsa begitu baghal mahu menyokong PAN yang hanya pencacai DAP.

Di Sg Besar, Tun M juga dijangka meletakkan seorang calun dari GKCM. Sebbagaimana kamii katakan sebelum ini, Tun M guna dua calun untuk pecahkan undi BN. Mungkinkah dia mahu PAS yang menang?

Wallauhualam, kerana ada laporan kata RPK tulis Tun M gagal dapatkan PAS untuk bersamanya.

DI Kuala Kangsar, Tun M mungkin guna Amanah, Syed Rosli dan seorang lagi. Belum apa-apa Kamelia sudah promosikan Hamidah Osman. Baca di http://snapshot2016.blogspot.my/2016/06/kamelia-kempen-untuk-hamidah.html

Pada pilihanraya lepas, Kamelia mempunyai masaalah menerima keputusan pucuk kepimpinan parti lalu tanding bebas. http://fuiyoomedia.blogspot.my/2013/04/akibat-tidak-di-calonkan-wanita-bn.html

Namun, dia tumpas dengan hanya mengutip 447 undi sebagai calun bebas. Arwah Wan khair-il dapatt 14,218 dan Idham Lim dapat 13,136. Jumlah keluar undi 84.3% berbanding 73.3 untuk 2008. Tiadalah isu boikot yang tersebar diperkatakan di Kuala Kangsar.

Kini dengan keberkesanan arwah sebagai Wan Khair-il sebagai AP, sokongan pada BN tetap solid. Datin Mas begitu sinonim dengan arwah dan bleh diteriima baik masyarakat kerana dia aktif terlibat. Tak macam Kamelia dulu.

Khabarnya untuk nafikan kemenangan untuk BN, Tun M mahu 3 ribu undi BN dilarikan. Bolehkah gandingan Prof FIzik, Syed Rosli dan jiika betul, Midah lakukan?

Sekali lagi, yang akan dimenangkan adalah PAS. Itukah rancangannya???


fda

Archives