Saturday, January 23, 2021

Siapa Dalang Serangan Ke Atas Presiden UMNO Dan Apa Sebabnya?


Sebelum apa yang admin akan tulis ini kena spin, harus admin jelaskan, Solidariti Bersama Presiden UMNO yang admin maksudkan, bukanlah solidariti terhadap batang tubuh individu yang menjawat jawatan Presiden UMNO sekarang ini tetapi apa yang admin maksudkan ialah solidariti kepada institusi Presiden UMNO.

Bukan juga bermaksud admin termasuk dalam kempen serangan kumpulan yang mahu DS Ahmad Zahid Hamidi berundur dari jawatan Presiden UMNO, tetapi sebagai akar umbi UMNO yang sayangkan UMNO, admin berpendapat, kedudukan DS Zahid sebagai Presiden UMNO mesti dipertahankan kerana ianya adalah sah dari sudut Perlembagaan UMNO dan ianya adalah pilihan akar umbi UMNO melalui pemilihan yang sah.

Mempertahankan kedudukan DS Zahid sebagai Presiden UMNO membawa maksud kita mempertahankan institusi Presiden UMNO dari serangan yang dilakukan oleh musuh-musuh UMNO sama ada dari luar UMNO atau pun dari dalam UMNO sendiri.


Terkini tular di dalam media sosial senaskah E Book yang bertajuk 30 Dalil Mengapa Zahid Perlu Letak Jawatan Sebagai Presiden UMNO.

Persoalannya, siapakah dalang sebenar yang melakukan serangan ke atas Presiden UMNO?

Serangan terhadap UMNO sebenarnya datang dari luar UMNO dan didokong oleh pihak-pihak berkepentingan yang berada di dalam UMNO.

Walau pun UMNO merupakan sebahagian dari Kerajaan Muhyiddin, namun tindakan dan keputusan yang UMNO buat sejak kebelakangan ini telah menggegarkan Kerajaan Muhyiddin dan secara Perlembagaan telah meruntuhkan Kerajaan Muhyiddin.

Pengumuman 2 Ahli Parlimen UMNO, Datuk Ahmad Jazlan dan Datuk Seri Nazri Aziz, yang menarik balik sokongan terhadap Kerajaan Muhyiddin, telah mengesahkan keruntuhan Kerajaan Muhyiddin dari sudut Perlembagaan.

Ini telah menyebabkan Muhyiddin terpaksa memohon Perintah Darurat dari SPB YDP Agung dengan menggunakan alasan wabak Covid-19.


Dalam pengumuman Perintah Darurat yang diumumkan oleh Muhyiddin, beliau telah berjanji untuk mengadakan PRU 15 sebaik sahaja keadaan wabak Covid-19 terkawal dan Perintah Darurat ditarik balik.

Sebenarnya dengan janji yang telah dibuat oleh Muhyiddin, beliau telah menyediakan bom jangka untuk kabinet beliau dan juga PPBM.

Muhyiddin sedar, PPBM berada dalam keadaan yang belum bersedia untuk menghadapi Pilihanraya Umum.

Kekuatan akar umbi dan jentera pilihanraya di peringkat akar umbi masih lagi berterabur dan belum tersusun dengan kemas.

Tidak boleh dinafikan juga, PPBM amat-amat mengharapkan sokongan dan pertolongan UMNO supaya PPBM dapat terus berkuasa selepas PRU 15 nanti.

Tetapi ketegasan Presiden UMNO yang menghormati keputusan suara akar umbi UMNO yang mendesak supaya hubungan antara UMNO dan PPBM ditamatkan menjelang PRU 15, sangat-sangat meresahkan PPBM.

Satu-satunya cara untuk PPBM dapat memaksa UMNO untuk menukar pendirian adalah dengan menjatuhkan Presiden UMNO yang ada sekarang dan digantikan dengan boneka PPBM sebagai Presiden UMNO.

Pengumuman Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Ahmad Mazlan, bahawa Presiden UMNO setuju supaya pemilihan UMNO di semua peringkat dilakukan pada tahun ini membuatkan PPBM merasakan mereka semakin kesuntukan masa untuk menjatuhkan Presiden UMNO dan menggantikannya dengan boneka pilihan mereka.

Maka terbitlah E Book 30 Dalil Mengapa Zahid Perlu Letak Jawatan Sebagai Presiden UMNO.

Tujuannya supaya mesej menolak DS Zahid dapat mempengaruhi semua perwakilan di peringkat akar umbi yang akan membuat pemilihan nanti.

Sekiranya ini berjaya, PPBM mesti menyediakan calun Presiden UMNO yang akan menjadi boneka mereka.

Tiada calun yang lebih sesuai selain dari Annuar Musa.

Sebab itu, walau pun memang diketahui Annuar Musa sering mengeluarkan kenyataan yang tidak memihak kepada UMNO, sama ada sebelum atau selepas dilucutkan jawatan dari Setiausaha Agung Barisan Nasional, beliau mungkin telah diarahkan oleh Muhyiddin untuk tidak melompat ke PPBM dan terus tinggal di dalam UMNO supaya dapat melayakkan beliau untuk bertanding sebagai Presiden UMNO dalam pemilihan UMNO yang akan diadakan.

Sementara menunggu pemilihan UMNO, Annuar Musa telah diarahkan untuk menyerang peribadi Presiden dan kepimpinan UMNO supaya reputasi dan kredibiliti DS Zahid sebagai Presiden UMNO dapat diruntuhkan.

Maka fitnah kononnya Presiden dan beberapa pemimpin tertinggi UMNO membuat perancangan untuk melakukan kerjasama dengan DAP telah ditaburkan dengan seluas-luasnya.


Tetapi fitnah Annuar Musa telah dinafikan oleh Setiausaha Agung DAP, 
Lim Guan Eng. 


Gagal dengan fitnah UMNO mahu jalinkan kerjasama dengan DAP, Annuar Musa menaburkan fitnah kedua, kononnya Presiden UMNO, DS Zahid dan mantan Presiden UMNO, DS Najib, telah menulis sepucuk surat kepada SPB YDP Agung dengan menyatakan pendirian UMNO menyokong Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri.

Sebenarnya fitnah Annuar Musa ini adalah sesuatu yang amat serius.

Annuar Musa mendakwa, beliau mempunyai surat asli yang sah yang telah diberikan kepada SPB YDP Agung.

Beliau bukan sahaja memfitnah DS Zahid dan DS Najib, tetapi dalam masa yang sama beliau juga menuduh pihak pegawai Istana Negara telah melakukan penderhakaan terhadap SPB YDP Agung.

Secara tidak langsung, Annuar Musa telah menuduh pihak pegawai Istana Negara telah menyerahkan surat kepunyaan SPB YDP Agung kepada beliau.

Sebagai rakyat Malaysia yang rasional, sudah tentu kita tidak akan mempercayai apa yang dikatakan Annuar Musa.

Tidak mungkin SPB YDP Agung, mahu pun pegawai-pegawai baginda menyerahkan surat kepunyaan SPB YDP Agung kepada beliau.

Admin harap, akar umbi UMNO tidak terpengaruh dengan permainan dan fitnah politik dari PPBM dan Annuar Musa yang mahu mempergunakan UMNO dan melihat UMNO menjadi budak suruhan PPBM selama-lamanya.

Akar umbi UMNO pernah tersilap langkah kerana mempercayai fitnah yang ditaburkan oleh Pakatan Harapan menjelang PRU 14 dahulu dan akibatnya sehingga ke hari ini kehidupan rakyat Malaysia semakin hari semakin susah akibat kegagalan Pakatan Harapan dan Perikatan Nasional gagal menjadi kerajaan yang baik kesan dari keadaan politik yang tidak stabil.

Institusi Presiden UMNO mesti dipertahankan dan sekiranya mahu menggantikan Presiden UMNO dengan Presiden UMNO yang baharu, lakukan dengan lunas perlembagaan parti.

Biar perwakilan UMNO membuat pilihan dan bukannya Presiden UMNO dijatuhkan oleh pihak musuh yang berada di luar UMNO dengan dokongan pihak musuh dalam selimut yang berada di dalam UMNO.

UMNO telah berjaya memerdekakan negara Malaysia dan In Sya Allah, tidak ada keraguan, hanya UMNO yang mampu membawa rakyat dan negara Malaysia keluar dari penderitaan yang dialami sejak pasca PRU 14.

0 comments:

fda

Archives