Sunday, December 18, 2016

Muhyuddin, Anina dan PPBM bermasaalah atau fitnah?

Bendera PPBM di rumah Tan Sri Muhyuddin di tong sampahkan?

Suatu mesej tersebar di Johor:

Harap pihak Muhyiddin buat kenyataan untuk jelaskan atau nafikan. Berdiam diri hanya akan dianggap betul berlaku oleh segolongan pihak.

Tambah lagi, orang ramai masih keliru dengan tindakan Muhyiddin untuk tidak menjelaskan tuduhan hubungannya dengan Nika Gee yang ada afidavit di Mahkmaah yang tidak lagi di padamkan.

Khabar yang viral di atas itu mudah tersebar kerana PPBM banyak masaalah.


Hal dalaman lagi ....

Antaranya Tun Dr Mahathir dan Muhyiddin mula berlaga angin.

Mahathir sudah fed-up dengan PAS dan mulut dia sudah tidak anda insuran untuk beri tekanan pada PAS dan mahu segera sertai PH. Manakala, Muhyiddin bersungguh-sungguh mahukan PAS.


Komen Tun M mungkin untuk tutup masaalah dalaman PPBM.

Mesej mengenai Muhyiddin macam taktik buat cerita dan disebarkan macam surat layang Zahid mahu Najib turun dan selalu dilakukan Lim Guan Eng.

Eloklah Muhyiddin jawab.Sistem biometrik YTL ke? Ini pun Muhyiddin perlu jawab. Lama tersebar di sosial media tanpa jawapan.


Turut tersebar adalah mesej layang di Whass App yang menuntut Anina Saadudin letak jawab.

Bagi yang mengikuti politik di bawah sana, khabarnya Anina memang banyak masaalh dengan pelbagai orang.


Ada kata Timbalan Presiden dan Naib Presiden turun ke Langkawi tapi batang hidungnya tidak nampak.

Anina bukan sahaja suka keluarkan kenyataan bodoh di media tapi dikatakn punya sikap ego yang melmpau hingga mencemburui pelbagai orang.

Kata orang Anina mahu bertanding di Langkawi, maka sesiapa yng dilihat mencabar pelungnya atau membantu pihak lain jadi calun, dimusuhi.

Sebenarnya Zura ini lebih layak jadi Ketua Serikandi dari Anina tetapi tidak mungkin dia tuntut rakan se partinya letak jawatan atas kes sskandal seks mainan Sosial Media http://snapshot2016.blogspot.com/2016/12/berpolitik-dengan-adab-islam-biar.html

Mainan skandal seks sudah tidak lagi menjadi. Tambah lagi tidak elok dari segi ugama main isu begini. Ada penjelasan di  http://snapshot2016.blogspot.com/2016/12/berpolitik-dengan-adab-islam-biar.html

Janganlh kita main isu begini, Satu, berdosa membbuat fitnah. Kedua, sebarang pendedahan ada batas ugamanya. Kita, kita banyak isu dan bahan untuk pertahan dan jika bosan nak bertahan, banyak bahan untuk serang menggunakan fakta dan hujah.

Buat dosa saja melakukan fitnah ....
Berpolitik dengan adab Islam, Biar mereka buat dosa memfitnah http://snapshot2016.blogspot.com/2016/12/berpolitik-dengan-adab-islam-biar.html

Biarlah puak mereka dengan Ratu Naga meraban, kita main cara terhormat.


3 comments:

 • Anonymous says:
  December 18, 2016 at 2:53:00 PM GMT+8

  Ahmad said-gagal, muhyiddin-gagal, anina-gagal, memang kena guna tektik lain lah ni..

 • Anonymous says:
  December 19, 2016 at 8:36:00 PM GMT+8

  Kau tunggulah pilihanraya. Kau tengoklah apa jadi dgn umno kau ni. Melingkup beb. Kau ni out of touch. Kau khayallah dgn bohong najib. Dia tau dia nak lingkup sekali. Takut nanti blog kau ni jadi blog jual kain tudung je. Pikir dulu sebelum nak fitnah tak tentu arah. Dulu paklah kuat sangat kononnya. 5 state hanyut. Lepas tu cakap najib hebat. Kerusi.parlimen jadi kurang dari paklah. Kali ni habis terus beb. Percaya sangatlah pemimpin bahlol mcm man dahlan, salleh biawak dan nuar musang. Semua.akan lompat nanti bila kapal karam

 • Dini says:
  December 22, 2016 at 5:17:00 PM GMT+8

  Hidup UMNO

fda

Archives