Saturday, September 10, 2016

Gempaq keluar UMNO bermula tapi tak dikhuatiriTwo Johor Umno veterans, Gelang Patah Umno permanent chairperson Baharom Abdul Ghani and Kulai Umno deputy chief Tosrin Jarvanti, have quit the party today.
 

Dari yang beradaa di persidangan UMNO Gelang Patah, pengumuman keluar UMNO oleh Pengerusi Tetap tidak ada kesan besar kepada perwakilan yang hadir kerana tidak ada yang ikut tindakan Pengerusi Tetap utk keluar UMNO.

Malah kehadiran perwakilan masih memenuhi dewan sehinggalah kepenghujung mesyuarat. Mereka tidak berganjak. Perwakilan Gelang Patah mahu memberikan isyarat kpd yg lain bahawa mereka kekal sokong UMNO & mereka sanggup tunggu sampai habis program.

Baharom adalah ADUN ketika Muhhyiddin MB dan ini merupakan tindakan balas jasa. Ketika YB, pernah ada peristiwa di Kg Perkajang di mana dia diperhambat penduduk keliling dewan.

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata hari ini bahawa ukan mudah untuk menyatukan semua parti pembangkang bagi menumbangkan kerajaan Barisan Nasional (BN), Malah, beliau yakin cadangan itu tidak mungkin diterima oleh parti-parti pembangkang.

Menurutnya walaupun 'perkahwinan' politik bakal dijalinkan, ia hanyalah berbentuk sementara bagi mencapai tujuan pemimpin berkenaan.

"Janganlah ia dijadikan sebagai kuda tunggangan untuk mencapai sesuatu tujuan kerana keikhlasan politik itu jelas dari tindakan yang dilakukannya.

Mahathir akhirnya akan balik ke UMNO, kata Ustaz Ahmad Idris. Baca https://www.bnbbc.my/pas-bidas-tun-m-jangan-mudah-buat-tafsiran/

Tan Srri Khalid Ibrahim berkata PPBM tidak upaya nak tandingi kekuatan UMNO.. Hanya setakat bbising-bising https://www.bnbbc.my/ppbm-tidak-mampu-tandingi-kekuatan-umno/

DAN UMNO biasa hadapi parti serpihan begini yang tidak lebih dari S46 https://www.bnbbc.my/umno-berpengalaman-hadapi-parti-serpihan-shamsul-anuar/

Mahathir hanya diperguna Azmin http://snapshot2016.blogspot.my/2016/09/azmin-perguna-mahathir-untuk-jadi.html

1 comments:

  • Anonymous says:
    September 11, 2016 at 11:20:00 AM GMT+8

    Kalau ya pun dia nak keluar, tak payah la dok buka cerita lama lama...buat malu parti sendiri saja..

fda

Archives