Saturday, November 21, 2020

Konspirasi Jahat Muhyiddin, DAP Dan Dr Mahathir Terdedah Dalam Video Klip 1MDB Al Jazeera


17 November lepas, Al Jazeera siarkan 2 siri video dokumentari yang bertajuk Jho Low : Hunt For A Fugitive (Part 1) Featured Documentary dan Jho Low : Hunt For A Fugitive (Part 2) Featured Documentary.

Admin tak berminat untuk mengupas tentang dokumentari tersebut tapi apa yang mahu admin bincangkan ialah mengapa secara tiba-tiba dokumentari itu disiarkan sekarang dan siapakah sebenarnya di belakang penerbitan dokumentari tersebut.

Mengapa Perlu Di Siarkan Sekarang Dan Siapakah Di Belakang Permainan Yang Menjijikkan Ini?


Muhyiddin dan Perikatan Nasional mengalami defisit kepercayaan dan sokongan rakyat yang sangat serius, jauh lebih serius dari defisit Belanjawan 2021...😂😂😂

Malah pemimpin dunia pun dikatakan masih lagi belum mengoktiraf Muhyiddin sebagai Perdana Menteri Malaysia.

Ini bukan persepsi tetapi realiti.

Kedudukaan Muhyiddin dan Perikatan Nasional semakin nazak selepas pembentangan Belanjawan 2021.

Muncullah dalam media apa pun, sama ada media elektronik perdana atau sosial media.

Rakyat akan balun dan memberikan komen kecaman terhadap Muhyiddin.

Walau pun berada di blok yang sama, ketegasan UMNO kebelakangan ini yang sebelumnya dilihat seolah-olah berdiam diri bila diperkotak-katikkan oleh Muhyiddin dan PPBM amat membimbangkan Muhyiddin dan PPBM.


Populariti Barisan Nasional pula melonjak naik bila Pengerusi BNBBC, DS Najib, membawakan suara rakyat ke Parlimen dalam perbahasan Belanjawan 2021 lebih mencemaskan PPBM yang sebelum ini berhadapan kemungkinan akan menjadi kerajaan memerintah yang pertama akan ditolak bajetnya.

Sebagaimana Muhyiddin dan PPBM cuba untuk mengelakkan perbahasan dan pengundian Bajet 2021 tetapi akhirnya berlaku juga, maka perkara yang sama akan berlaku pada PRU 15.

Suka atau tidak, bersedia atau tidak, Muhyiddin dan PPBM terpaksa menerima hakikat bahawa PRU 15 terpaksa juga diadakan sebaik sahaja masaalah Covid-19 dapat ditangani dan ianya dijangkakan selewat-lewatnya pada pertengahan tahun hadapan.


Malah Pengerusi Barisan Nasional, DS Zahid, telah memberikan gambaran yang sangat jelas mengenai perkara ini.

Manakala sayap PPBM, Armada, pula bukan sahaja tidak membantu, malah membuatkan rakyat semakin meluat kepada PPBM.


Ketua Armada PPBM, yang dikenali sebagai Wak Jargon, telah berkali-kali mengeluarkan kenyataan pra-matang sebagai ahli politik muda, malah memperlekehkan sendiri taraf beliau sebagai Timbalan Menteri.


Sekiranya PRU 15 diadakan sekarang, ramai pemerhati politik berpendapat, kemenangan adalah mustahil tetapi kekalahan adalah sesuatu yang pasti untuk PPBM, kecuali Emir Research yang jelas sedaya upaya cuba menaikkan semula populariti Muhyiddin.

Satu-satunya pilihan yang berada dalam fikiran Muhyiddin ialah menyerang Barisan Nasional dan kembali bersekutu dengan DAP dan PKR.

Sebab itulah Muhyiddin cuba mewujudkan satu gabungan besar dalam Perikatan Nasional supaya PPBM akan terus menjadi kuasa penentu dalam gabungan baru antara Perikatan Nasional, DAP dan PKR.

Satu-satunya gabungan parti politik yang mampu menggugat rancangan untuk menubuhkan 'grand coalition' ciptaan Muhyiddin dan PPBM ialah Barisan Nasional.

Maka populariti Barisan Nasional mestilah dimusnahkan dan tunggak kepada populariti Barisan Nasional, DS Najib, mestilah dimusnahkan terlebih dahulu.

Caranya, meniupkan semula kemarahan rakyat kepada DS Najib dan mempopularkan semula label kleptokrasi seperti yang pernah Pakatan Harapan lakukan sebelum PRU 14 lalu.

Sekarang rakyat sudah tidak mempercayai Sarawak Report yang sangat manja dan mesra dengan Dr Mahathir.

Portal Sarawak Report sudah tiada nilainya di sisi Muhyiddin.


Kalau kita masih ingat, di awal kejatuhan Barisan Nasional, wartawan Al Jazeera jelas telah menyalahi etika kewartawanan untuk mengaibkan DS Najib sehingga membuatkan DS Najib meninggalkan wawancara tersebut dan video klip itu telah cuba digunakan sebagai senjata untuk melenyapkan terus karier politik DS Najib.

Dengan beranggapan dan berharap rakyat masih lagi mempercayai kredibiliti Al Jazeera, maka isu 1MDB diputarkan sekali lagi sebagai persiapan awal mengahadapi PRU 15, dengan harapan akan sekali lagi menimbulkan kemarahan rakyat terhadap DS Najib dan Barisan Nasional.

'Timing' yang digunakan oleh Pakatan Harapan ketika menyebarkan fitnah 1MDB adalah ketika kehidupan rakyat berada dalam keadaan sukar akibat tekanan ekonomi dunia dan strategi yang sama digunakan oleh Muhyiddin dan PPBM, ketika kehidupan rakyat berada dalam keadaan yang sukar akibat pandemik Covid-19, maka ketika inilah mereka menyebarkan racun fitnah mereka supaya rakyat akan terfikir, sekiranya tidak berlaku 'penyelewengan' 1MDB, pasti Muhyiddin dan Perikatan Nasional mempunyai dana yang lebih besar untuk menolong rakyat.

Telah tersebar, Muhyiddin dan mentornya, Dr Mahathir, telah merancang untuk menyumbatkan DS Najib ke dalam penjara sebelum PRU 15.

Penyebaran video klip ini juga dilihat bertujuan untuk mempengaruhi mahkamah dalam keputusan kes 1MDB yang akan dihadapi oleh DS Najib.

Bagi Muhyiddin dan PPBM, walau apa cara sekali pun, DS Najib mesti 'dibisukan' sebelum PRU 15 kerana telah terbukti kekuatan populariti DS Najib mampu mempengaruhi keputusan di 7 pilahanraya kecil dan 1 pilihanraya negeri.

Namun ramai yang percaya, Muhyiddin dan PPBM sendirian tidak akan mampu menjayakan konspirasi yang besar begini.

Jadi siapakah sebenarnya?

Tontonlah video tersebut dan imbaskan kembali, siapakah perancang utama fitnah 1MDB, maka itulah orang yang sama yang cuba menggunakan strategi yang sama buat kali kedua.

Namun mereka terlupa, bahawa rakyat sudah serik ditipu kali pertama dahulu dan yang paling utama, mereka lupa, bukan manusia sahaja merancang, tetapi Allah SWT juga merancang dan perancangan Allah SWT pasti akan mengatasi segala perancangan makhlukNya.

Dan itulah yang sedang berlaku sekarang ini, jadi, bersihkanlah politik tanah air kita kerana p[olitik tidak kotor seperti tanggapan kebanyakan orang tetapi ahli politiklah yang mengotorkan dunia politik sehingga rakyat menjadi bosan.

Kalau sudah tidak mampu mentadbir dengan cara yang bermaruah, kembalikan mandat kepada rakyat supaya rakyat boleh memilih pemimpin lain untuk mentadbir negara yang tercinta ini.

No comments:

Post a Comment

Sila komen mengikut tajuk yang dibincangkan. Komen yang lari tajuk dan tidak sopan boleh ditahan siaran serta diban jika melampau sangat.