Wednesday, July 31, 2013

Fighter Geng 04 Parit Buntar terbunuh hari ini

|6 comments

SMS berikut diterima pagi tadi berkenaan kejadian pada pukul 10:

UM.31/07: Pemandu van kilang, N Jeevandran, 26, menjadi mangsa terbaharu kes tembak. Dia maut selepas terkena 3 das tembakan di Parit Buntar pagi ini.Setelah ditanya-tanya, maklumat yang didapati adalah lelaki tersebut adalah Jeevendran al Nadarajan yang duduk di Taman Sri Semarak, Parit Buntar.

Kejadian pembunuhan ditembak ini berlaku di tepi Jln Permai 2, Taman Wawasan, Parit Buntar. Simati ini memang sudah mempunyai 4 rekod jenayah dan adalah sebahagian dari ahli Gang 04 Parit Buntar yang merupakan pusher kecilan dadah.


Adakah banyak kematian ini semua akibat dari agenda pembersihan dan pengambilan kausa kawasan dari lepasan tahanan Simpang Rengam yang dilepaskan oleh pemansuhan EO?

Lagi kes senjata dan dadah ... Syabas PR promosi jenayah

|3 comments

Sekarang ini hampir tiap tiap hari ada laporan berlaku jenayah berat seperti tembak menembak, bunuh membunuh, jenayah melibatkan senjata dan dadah.

Bukan saja kes tembak menembak di Kepong semalam, ada lagi peristiwa di Kota Damansara dan Kulim.


Dua lelaki India telah ditahan dan tangkat polis anggota Caw Pencegahan Jenayah Kota Damansara dalam satu rondaan di Jalan Sg Buloh/ Subang kerana memiliki senjata dan dadah.

Dalam satu rondaan polis di seksyen 8 Kota Damansara pada pukul 1 pagi semalam, sebuah motorsikal Yamaha LC no pendaftaran WMR5039yang dinaiki dua lelaki tersebut kelihatan dalam keadan mencurigakan.

Sebaik polis cuba membuat pemeriksaan, seorang dari lelaki tersebut cuba menghalang. Maka berlaku sedikit pergelutan.

Ada beberapa peket merah dipercayai dadah dan sepucuk pistol CAL. 9 mm PARA(PT 908) berisi 7 biji pelerulu hidup dalam 1 kelopak.


Sementara itu di Kulim,  satu lelaki India dari kumpulan 04 Kulim ditembak di Jalan Mengkuang berhampiran susur keluar lebuhraya BKE, Kubang Semang, Seberang Perai. Pulau Pinang. Mangsa cedera di paha kiri dan keadaan stabil.

Mangsa telah dipanggil untuk bertemu mangsa untuk menyelesaikan satu pergaduhan. Ketika mangsa dan adiknya sedang menunggu, muncul dua lelaki India yang membonceng motorsikal Yamaha LC 135 warna biru/putih dan pemboceng turun untuk melepaskan beberapa das tembakan ke arah mangsa.

Mangsa yang berada diluar kereta melarikan diri dan salah satu tembakan kena pada paha kiri mangsa. Tujuh das tembakan lagi kena pada bahagian kanan kereta.

Adik mangsa, yang berada di bahagian kiri kereta, selamat.

Siasatan mmendapati kedua-dua beradiktelah terlibat dalam satu pergaduhan dengan kumulan gangster Kulim 36.

Perkara ini berleluasa sejak EO dimansuhkan. Lebih 2,600 hardcore penjenayah terlepas dan kini masing-masing mencari kawasan dan bahagian masinhg-masing dalam dunia jenayah. Kali ini ianya terbuka. 

Pihak Tony Pua mahu buat tuduhan bahawa ini semu alasan polis untuk wujudkan balik EO dan ISA. Ada pihak pembangkang tuduh polis malas nak siasat dan jalankan tugas. 

Ada kata pembunuhan berlaku sebab polis rasuah seperti yang Sanjeevan mahu mainkan. Dulu pun polis rasuah ada, masa lepas pun ada, masa depan pun akan ada. Polis rasuah sentaisa ada dan dimana-mana dalam dunia. Begitu juga rasuah yang dijalankan oleh pejawat awam lain, ahli politik, dan korporat.

Yang penting kita kena sedar adalah sejak terlepasnya ramai hardcore criminal perkara ini kerap berlaku. Tiap-tiap hari berlaku. 

Isu tembak menembak semakin menjadi jadi dan tidak terkawal. Ianya adalah kesan dari pemansuhan EO dan ISA yang didakwa draconian oleh pembangkang.

Isu ini sepatutnya memberi advantage kepada kerajaan umtuk belasah pembangkang tetapi hingga seolah olah polis dan kerajaan pula yang di persalahkan. 

Melayu segera didakwa, SUARAM bila?

|6 comments


Bila budak Melayu yang belasah Ng Mun Tat kerana mencuri duit mereka, pihak polis siasatan jenayah dan AG cepat tangkap dan dakwa mereka. Padahal merekalah mangsa ditipu dan operator judi haram online Ng Mun Tat yang boleh kata polis dalam tangan.

Difahami bahawa AG boleh tukar dan beratkan pertuduhan dari "abduction" kepada colek yang membawa hukuman penjara lima ke 10 tahun.

Dengan Melayu begitu tegas sekali, tapi kenapa Peguam negara atau AG begitu takut nak dakwa SUARAM?????

Baca petikan dari Flying Kick berikut:

Bukan sekali dua, kejahatan SUARAM telah didedahkan kepada umum. Pembohongan demi pembohongan SUARAM dengan dua nama yang mempunyai kaitan besar dengan entiti haram tersebut iaitu TIAN CHUA dan R.SIVARASA RASIAH telah dibuat berkali-kali. Namun sehingga sekarang, tiada sebarang tindakan dikenakan ke atas entiti dan individu-individu berkenaan. Mereka masih bebas ke sana ke mari, berbohong dan melakukan pelbagai hasutan.
Keadaan tersebut sebenarnya tidak langsung menghairankan. Semua orang sudah dapat melihat puncanya. Semua orang sudah tahu, di mana kusut dan terbukunya.

Walau sejuta bukti dihamparkan, walau berjuta fakta diberikan, Peguam Negara seperti telah diserang penyakit PEKAK BADAK yang amat kronik dan sukar untuk diubat. SUARAM, Tian Chua dan R. Sivarasa Rasiah, langsung tidak wujud di hati Peguam Negara.

Sampai bila sebenarnya penyakit PEKAK BADAK Peguam Negara akan berjaya diubati? Sepenuhnya di SINI.

Baca juga Tunku SINI

Guan Eng anti Melayu pertahan gangster dan penjenayah

|1 comments

Lim Guan Eng mengulas dalam Malaysiakini:

Tiga kes tembakan berlaku semalam, termasuk pembunuhan Hussain Ahmad Najadi, pengasas Bank Pembangunan Arab-Malaysian di tengah-tengah Kuala Lumpur pada waktu siang hari.

Ia membuktikan bahawa jenayah yang semakin meningkat bukan lagi persepsi tetapi bukti kegagalan polis dan keperluan mendesak untuk keluar dari obsesi terhadap musuh politik BN.

Baca seterusnya di SINI

Belum apa-apa dan tak sabar-sabar Lim Guan Eng dan DAP mahu mempolitikkan kejadian peningkatan jenayah yang lahir dari tuntutan DAP dan Pakatan Rakyat untuk mansuhkan semua akta-akta pencegahan.


Dia hanya menyebut mengenai kes pembuhan Hussain Najadi dan percubaan membunuh Sanjeevan. Saja tak disebut pembunuhan Dato Shahruddin Timbalan Ketua Pengarah Kastam.

Isu yang ditimbulkan dalam ulasan telah disebut dan fakta sebenar mereka tak perlu tahu. baca ulasan kami pagi tadi.

Nampak rasis dan mitif jahat Lim Guan Eng disebalik ulasannya.   


Sanjeevan adalah penggiat PKR yang digunakan untuk hentam polis dan menghilangkan kepercayaan orang ramai terhadap institusi polis. Dia tidak ada minat langsung untuk membantu membenteras jenayah.

Dia dan S Gobi Krishnan hanya menggunakan nama penaung Tan Sri Musa Hasan untuk bawa kredibiliti kepada mereka demi untuk membantu PKR melanyak polis secukup-cukup.


Sementara itu, Hussein Ahmad Najadi mungkin dijaja balik sebagai Pengerusi AmBank. Sebenarny adia hanya pengasas Arab Malaysian Development Bank Berhad. Dia adalah seorang Pakistan yang bekerja di Bahrain, dan dikatakan mendapat kewarganegaraan dan pernah dipenjarakan di Bahrain.

Ketika di AMDB dia banyak melakukan amalan perbankan yang salah hingga tidak disukai oleh Tun Ismail Ali hingga akhirnya dia terpaksa keluar dari AMDB.

Selepas itu, dia masih berada di Malaysia dan  dipercayai terlibat dalam banyak kegiatan haram dengan kumpulan haram. Antara lain adalah money laundering.


Dipercayai dia dibunuh oleh seorang lelaki Cina di hadapan isterinya sendiri. Seorang suspek Cina bernama Sei Ngan Chai sedang dicari polis. (lihat gambar)

Sim Tze Tzin diam ketika Tanda Putera di haramkan Rais atas desakan Koh Tsu Koon?

|12 comments

Mana YB Sim Tze Tzin ketika Rais Yatim menundakan sesuka hati penyangan filem Tanda Putera sebanyak dua kali? Kenapa dia berdiam keika Rais menipu rakyat dengan alasan Lembaga penapisan Filem tarik balik tayangan dan kemudiannya terdedah tiada penarikan?

Semua atas desakan Koh Tsu Koon....

Sebaik saja Tanda Putera mahu ditayangkan pada Ogos 28 hb, kaum Cina telah gunakan masa selama Tanda Putera ditangguhkan untuk membuat filem mereka dengan anipulasi sejarah berdasarkan sentimen dan bukan fakta.

Tujuannya untuk tunjukkan CIna komunis adalah pejuang kemerdekaaan. Sebenarny amereka adalah penjajah dan Bintang Tiga adalah teroris yang membunuh Melayu terutamanya sesuka hati sebaik saja Jepun menyerah kalah dan baik.

Istana pun dimasuki mereka dengan tujuan untuk membunuh Raja-Raja Melayu untuk mereka kuat berkuasa.


Jika betul ahli Parimen PR ini ikhlas mahu mahu keterbukaan supaya kedua-dua filem ditayangkan, kenapa dia tidak bising ketika Red Bean Army menyerang Facebook Tanda Putera dan pemimpin DAP terutamanya Lim Kit Siang lantang menentang penayangan filem tersebut.

Hipokrit babi .... PKR berdiam saja dan media pro PKR turut sama menuntut Tanda Putera diharamkan!!!!

Baca kenyataannya berikut

Kenyataan Media Ahli Parlimen Bayan Baru, YB Sim Tze Tzin
Kerajaan Tidak Patut Haramkan Filem

31hb Julai 2013

Kebelakangan ini, akhbar 《Utusan Malaysia》dan UMNO  menguar-uarkan supaya filem 《Kampung Baru》perlu diharamkan. Begitu juga tidak lama dahulu, beberapa organisasi dan petubuhan juga menyaran agar kerajaan mengharamkan tayangan filem《Tanda Putera》. Ini adalah seruan golongan konservatif yang tidak seharusnya berlaku dalam masyarakat moden.

Secara prinsipnya, saya membantah sebarang pengharaman hasilan seni, filem dan buku, kerana ini telah menyalahi prinsip kebebasan bersuara dan kebebasan maklumat. Saya berasa kecewa, disebabkan kepentingan politik, pemimpin-pemimpin parti pemerintah dan parti pembangkang telah mengeluarkan pandangan yang konservatif berkenaan kedua-dua filem ini, dan rakyat Malaysia terpaksa menjadi kambing hitam atas percaturan politik masing-masing.

Saya berpendapat, rakayat Malaysia cukup matang dan boleh menilai sesuatu yang benar dan salah. Oleh yang demikian pihak berkuasa atau segelintir orang yang memegang kuasa tidak boleh membuat keputusan sama ada sesuatu filem patut atau tidak patut ditonton atau sesebuah buku harus atau tidak harus dibaca.

Oleh itu, saya menyeru kerajaan agar meluluskan tayangan kedua-dua filem ini di pawagam seperti yang dijadualkan. Kedatangan tanggal 31 Ogos merupakan waktu yang sesuai untuk kita menghayati kembali sejarah Malaysia, dan kedua-dua filem ini merupakan salah satu sumber untuk dihayati.

Tamadun manusia telah membuktikan bahawa kebebasan bersuara, kebebasan media dan kebebasan intelektual akan mengangkat sesuatu masyarakat. Semasa zaman Pencerahan (Renaissance) kebebasan dalam menjalankan aktiviti seni, budaya dan lain-lain kegiatan intelektual, ditambah dengan teknologi percetakan, telah memajukan masyarakat dari zaman kegelapan ke era moden. Reformasi sistem pendidikan semasa Pencerahan juga menjadikan masyarakat moden dan matang.

Dalam Tamadun Islam, Zaman Kegemilangan Islam adalah semasa Khalifah Abbasiyah. Kota Baghdad telah menjadi pusat intelektual dan budaya dunia. Pada ketika itu, kerajaan Abbasid telah dipengaruhi oleh Al-Quran dan Hadis yang berinjunksi:  "dakwat para cendekiawan adalah lebih suci daripada darah syahid." Oleh yang demikian, Malaysia memerlukan kegiatan intelektual, seni dan budaya yang pelbagai seperti penerbitan filem dan buku-buku. Kerajaan tidak harus mengharamkan usaha-usaha tersebut.

Kegiatan mengejar kebebasan, demokrasi, teknologi dan hak asasi manusia berkembang pesat dalam zaman “Gerakan Budaya Baru” di negara China sekitar tahun 1920an. Akibatnya, negara China berjaya mentranfomasikan masyarakat daripada pegangan Confucious yang tradisional kepada era moden berasaskan teknologi. Walaupun terdapat taksiran yang berbeza mengenai kejayaan gerakan ini, tetapi hakikat yang tidak dapat dinafikan ialah semangat mengejar intelektual telah menjadi asas kukuh kepada kemajuan negara China pada hari ini.

Masyarakat Malaysia memerlukan pencerahan intelektual dan budaya melalui filem-filem dan buku-buku yang diterbitkan. Saya masih belum menonton filem《Kampung Baru》dan《Tanda Putera》, filem-filem  ini mungkin atau mungin tidak berunsurkan intelektual, tetapi niat untuk mengesan kembali sejarah negara ini tidak boleh dinafikan. 


Hakikatnya, Malaysia kekurangan filem-filem yang berunsurkan sejarah tempatan. Kedua-dua filem ini juga mungkin atau mungkin tidak mempunyai prasangka dan berat sebelah, walau apapun biarlah ahli sejarah mengulas dan penonton mempunyai kematangan yang cukup untuk menilainya. Saya percaya akan kematangan rakyat Malaysia.

Sim Tze Tzin

Ahli Parlimen Bayan Baru

1PKR: Pembunuh diutamakan, Mangsa tidak dipedulikan

|5 comments

Ketika negara ini sedang sibuk berpolitik dan kempem pilihanraya sedang giat dijalankan, suatu pembunuhan yang kejam berlaku di Putrajaya.

PUTRAJAYA: Sindiket dadah dan kumpulan penjenayah merupakan suspek utama dalam kes pembunuhan Ketua Pengarah Kastam (Perkastaman/Cukai Dalam Negeri) Datuk Shaharuddin Ibrahim yang sentiasa komited dalam menjalankan tugasnya.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mendedahkan insiden yang menimpa Shaharuddin, 58, berlaku selepas pihak tertentu yang tidak menyenangi penguatkuasaan ketat yang dilakukan oleh jabatannya.

Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Datuk Ku Chin Wah berkata polis tidak menolak teori penglibatan sindiket jenayah dalam kes tersebut tetapi ia masih terlalu awal untuk membuat sebarang spekulasi.

Shaharuddin meninggalkan rumahnya di Dengkil kira-kira pukul 7.55 pagi Jumaat dengan menggunakan kenderaan pacuan empat roda jenis Nissan Murano.

Ketika kenderaan dinaiki beliau berhenti di persimpang lampu isyarat untuk menghala ke Lebuh Wawasan-Lebuh Sentosa, kira-kira 20 minit kemudian, dua lelaki menunggang sebuah motosikal menghampiri kereta mangsa dari arah kiri dan melepaskan tiga das tembakan yang dipercayai senjata api jenis automatik.

Shaharuddin yang berasal dari Negeri Sembilan berkhidmat lebih 30 tahun bersama Jabatan Kastam.

Beliau begitu disegani sebagai pembanteras aktiviti dadah dan cukup dikenali kerana komited dalam penguatkuasaan.

Hasil kerjanya membolehkan beliau digelar sebagai seorang yang komited dalam menjalankan tugasnya.

Insiden tersebut berlaku beberapa kilometer dari ibu pejabat polis Putrajaya.

"Salah satu tembakan mengenai leher Shaharuddin. Pemandu mangsa membawanya ke Hospital Putrajaya tetapi beliau disahkan meninggal dunia kira-kira pukul 9.20 pagi," kata Ku.

Beliau berkata mayat mangsa telah dihantar ke Hospital Kuala Lumpur untuk bedah siasat sementara bahan bukti termasuk rakaman kamera litar tertutup (CCTV) dari bangunan berdekatan turut akan dikumpul.

"Kita harus melindungi kakitangan awam terutama mereka yang cukup berani dalam menjalan tugas berisiko. Saya mengutuk keras insiden ini," kata Najib pada satu majlis penganugerahan pingat kepada anggota keselamatan yang terlibat dalam Ops Daulat di Lahad Datu dan Semporna di Ipoh, Jumaat.

Ketua Polis Negara berkata, polis akan menubuhkan satu pasukan khas yang diketuai Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman Datuk Seri Bakri Zinin untuk menyiasat kes tersebut

Ketika itu, pembangkang pun turut sama bersuara untuk memperolehi saham politik dengan mengenakan tekanan dan mengkritik secara halus polis. Husam di laporkan SINI mendesak "pihak berkuasa untuk membuat siasatan rapi yang seadil-adilnya, serta-merta. "Let's No Stone Be Unturned" dalam menangani kes ini."

Anwar dan ramai pemimpin pembangkang khususnya DAP juga turut mendesak siasatan dan secara halus mahu tuduh polis tak cekap jalankan siasatan.

Ekoran itu 35 orang telah disoalsiasat dan seorang lelaki 56 tahun telah ditahan untuk siasatan. Baca SINI di Jiwa Paradox.

Drama Bollywood mengglorifikasikan penjenayah oleh pembangkang

Pada May 12, seorang bernama Dhamendran ditahan polis kerana disuspek terlibat dalam pembunuhan menggunakan senjata. Malangnya Dhamendran mati dalam lokap pada May 21hb.

Akhbar pro pembangkang segera dedah dan hebahkan Dhamendran mati dalam lokap dipukul dan alasan polis bahawa dia memang sudah sesak nafas ketika ditahan lokap. Baca MI SINI.

Pembangkang terus membela kematian ini dan dihebuh-hebuhkan sebesarnya bagi tujuan untuk mendapatkan simpati. Macam-macam taktik simpati diguna dimana The Star mengatakan anaknya tidak akan dapat meraikan hari jadi dengan bapanya lagi. Baca akhbar pro DAP SINI.

Isteri Hare di kiri, Balu Dhamendran di kanan

Seorang Inspektor Hare Krishnan dan tiga orang polis Sjn Jaffri Jaafar, Kpl Mohd Nahar Abd Rahman and Kpl Haswadi Zamri Sahari akan didakwa di atas kematian ini.

Semalam Mahkamah Majistret Jenayah 5, Aras 3, Kompleks Mahkamah Jln Duta, KL., telah jalankan pertuduhan terhadap Insp Hari Krishnan A/L Subramaniam di bawah Seksyen 302 KK dibaca bersama Sek 34 KK..

Selain dari keluarga tertuduh, dan wartawan, hadhir bersama adalah Latheefa Koya Bibi yang bertindak sebagai Peguam Pemerhati Dharmendran dan Tangam dari PKR Seremban

Ketika Dato Shaharuddin yang merupakan seorang pegawai kastam selama 30 tahun dan diketahui ramai sebagai seorang yang tegas dan betul perjalanan kerjanya dibunuh, pembangkang hanya memberi kenyataan pendik.

Tiada hebahan langsung dan sokongan dibuat kepada pihak berkuasa untuk jalankan tugas membela kematian pegawai kerajaan ini.

Apabila penjenayah seperti Dhamendram mati dalam lokap, mereka begitu bersuara dan mendesak sekali. Nampak sangat penjenayah diutamakan, penguatkuasa dibar mati. Nak panggil rasis panggillah ... India didalulukan, Melayu tidak dipeduli dan dibelakan.

Oh ya satu lagi ... Dhamendram adalah suspek utama yang membunuh Dato Shahruddin. Nampaknya pembunuh lebih dibela dan diutamakan oleh PKR dari mangsa.

Najib mula sedar lepas tembak menembak di Kepong

|30 comments

ALhamdulillah, Najib baru sedar akibat silap batakkan EO.

Menurut laporan Berita TV3 jam1:30 semalam, Dato Naib telah menyatakan kesediaan memberi apa sahaja kepada PDRM termasuk membentangkan undang-undang di Parlimen bagi mengembalikan keyakinan rakyat berikutan situasi semasa jenayah berat yg berlaku di negara.

Elok kalau polis dibenarkan lokap saja Penasihat-Penasihat yang cadangkan EO dan ISA dimansuhkan. Tak juga dapat undi Cina pun. 

Kalau lah malu nak letak balik ISA dan EO, buatlah satu undang-undang menyerupai RICO di Amerika untuk hadapi penjenayah. 

Syukur Dato Najib sedar kerana semalam pukul 2 pagi ketika anggota Balai dan CPJ Kepong telah buat tugas road block di hadapan Desa Kompleks Kepong KL, seorang lelaki Cina telah keluar dari  sebuah kereta Toyota Vios no WRJ 789 dan melepaskan 3 das tembakan kearah anggota CPJ.

Tapi tak kena, lalu dia kemudiannya melarikan diri lebih kurang 50 meter kehadapan dan tahan satu lelaki Melayu yang sedang rehat dalam sebuah van ditepi jalan sebagai tebusan.

Anggota polis telah bantu selamatkan lelaki Melayu itu. Berlaku pergelutan dalam van, dimana lelaki Cina telah melepaskan tembakan pada anggota polis. Berlaku tembak menembak hingga lelaki Cina itu ditembak dan dapat ditangkap.

Lelaki Cina itu rupanya memang muka wanted di Kuala Kedah,Bekas tahanan Ordinan Darurat serta memiliki 20 rekod jenayah mati. Memang pukiak punya cina.

Apa kata Anwar, Rafizi jika orang sebelah Sajeevan itu penagih dadah?

|4 comments

Pelbagai usaha pihak pembangkang mahu tutup rasa bersalah mereka di atas banyak sekali insiden pembunuhan akibat pemansuhan EO dan ISA yang mereka tuntut. Keadaan yang begitu menakutkan sekarang tentu akan menyalahkan mereka.

Ada seorang penulis di media maya yang mahu salahkan polis rasuah dengan kejadian bunuh membunuh. Lojikkah hujah demikian?

Pembangkang sering tuduh polis dah lakukan rasuah lama. Kenapa dulu tiada berlaku pembunuhan ternuka dan kejam begitu lumrah sekali. Tiap-tiap hari ada berlaku pembunuhan.

Dua hari lepas, Anwar bersama Rafizi dan Sivarasa membuat kenyataan di pejabat Keadilan Menjangkit penyakit bodoh macam lembu si Rafizi kepada Anwar.

Anwar memberitahu sidang media bahawa pihak polis mengetahui bahawa Sanjeevan, Pengerusi MyWatch telah terima banyak ugutan dan diancam akan dtembak. 

Katanya lagi, Sanjeevan telah  membuat beberapa laporan polis berkaitan ugutan tersebut tetapi tiada sebarang tindakan dari pihak polis. Apa tindakan yang dia mahu dari polis?

Anwar kata dia rasa amat dukacita polis tidak menyediakan kawalan ketat kepada mangsa di hospital yang mana orang ramai boleh bebas bergerak di wad rawatan dan mendesak IGP supaya memberi perlindungan kapada mangsa.

Apa bodoh sangat Anwar, kalau nak ungkit, kenapa tak suruh polis sediakan pengawal untuk Sanjeevan, tu dah isu bodoh?
Bila dah dalam hospital dan kes dia sensasi, apa dia nak bising.

Kononnya lagi, banyak insiden tembak berlaku di negara ini tetapi tiada penyelesaian. Pada April 11 2013, empat lelaki telah menyerang Sanjeevan di sebuah hotel di KL dan laporan polis telah dibuat tetapi polis tidak ambil tindakan.

Ingat senang nak ambil tindakan dan penyelesaian bila ianya melibatkan kes melibatkan professyenal dan sindiket jenayah? 
Sapa bahalaol yang tuntut undang-undang pencegahan dimansuhkan??? Bukankah Anwar Ibrahim.

Tuduhnya lagi, Sanjeevan juga pernah diserang di LCCT dan tiada sebarang tindakan. Tindakan macam mana kalau tindakan pencegahan dah tak boleh buat? Dah lepas berlaku baru polis boleh buat apa-apa? Bukankah nyawa boleh hilang bila nak puaskan hati peguam-peguam bayaran Anwar?
Anwar kata insiden-insiden yang berlaku terhadap Sanjeevan ada kaitan dengan pihak polis. Kenapa beliau kata demikian?
Yang hanya dpaat dikatakan adalah beliau yakin insiden tembak Sanjeevan dilakukan oleh pihak polis kerana cara melepaskan tembakan jelas menunjukkan suspek adalah seorang yang terlatih dan ini menunjukkan pihak polis terlibat dalam insiden tersebut.Bukti takde!

Bila pulak polis dilatih naik motor kapcai dan tembak mangsa dalam kereta. BUkankah ini cara biasa dilakukan pembunuh upahan profesyenal dan pengganas komunis?
Merepek cakap Anwar. Macam orang dah kena AIDS
Ekoran dari itu, Rafizi Ramli pun ada berkata beliau ada berbuka puasa dengan Sanjeevan pada Julai 25hb. 
Rafizi kata ternampak satu sampul surat yang dipegang oleh Sanjeevan. Kata Sanjeevan, dalam sapul itu terdapat maklumat dan bukti penglibatan pihak polis dalam pengedaran dadah. Tapi dia tak membaca kandungan dalam sampul surat tersebut kepada Rafizi. 

Hanya berdasarkan kata Sanjeevan Rafizi dah percaya dan anggap ianya betul????. 

Apa kata kita katakan Sanjeevan berbohong dan sebenarnya dia terlibat dengan sindiket jenayah. 

Apabila dia risau sesuatu akan berlaku pada dirinya kerana dia sudah mungkir janji dengan gangster lain, dia sudah ketakutan dan cuba persalahkan polis dengan harapan polis boleh linduanginya. 
Dia buat pelbagai laporan polis yang mana isi kandung tak lojik untuk disiasat.
Apa kata Anwar dan Rafizi jika dia ketahui bahawa orang yang di sebelah Sajeevan ketiak kejadian cubaan bunuh itu adalah seorang pengedar dadah? 

Bila itu My Watch dah kena tembak, naru dia ambbil peduli.

Masa Timbalan Ketua Pengarah Kastam yang kena dia buat tak tau lagi. Nampak sangat kalau nyawa kakitangan awam tak jadi apa tapi kalau orang macam MyWatch terus pihak tertentu buka mata pasal takut kena hentam.

Tuesday, July 30, 2013

Boikot kismis dan air mineral syiah

|4 comments

Kismis Minda Milik SYIAH! Jika dikotak kismis pun ditulis doa palsu yang bukan datangnya dari Nabi Muhammad, jadi memang ada kemungkinan ayat-ayat suci Al-Quran yang diseleweng turut dibacakan keatas kismis yang kita makan kan?

Boikoit juga air mineral ECPI syiah, kurma Iran Syiah jenis Javadi, Rabbie, Mariami, Sajjad, Shahani, Black Sayer, Hossein, Rotab, Zahedi.


BBBCD


Selain itu, The Unspinners ada dedahkan pada September 2011 SINI akan perniagaan MLM air mineral ECPI diguna untuk biayai syiah. 

Tak lojik air mineral boleh sembuh macam-macam penyakit. 

Kalau rasa best pun, itu dinamakan "placebo effect" yang mana mudah kata ianya hanya kesan psikoloji saja. Dah percaya sangat badan ikut mengiyakan. Lama-lama penyakit tak baik, baru sedar. Tapi duit dah banyak keluar untuk bayar RM10 untuk air yang hanya RM2.

Masa kami dedahkan hal ini, ramai pihak nak saman dan ugut kami. Ada yang tak ada hujah guna tuduhan fitnah. 

The Unspinners tak siar kalau tak ada maklumat.  Kalau silap pun sikit ... tak pernah tersasar jauh. 

Kalau marah, keluarkanlah di blog-blog dan nafikan dalam akhbar. Best sekali samanlah kami.... lagi orang ramai akan tahu hehehe....

Syiah: Tuan Ibrahim bertaqiyah ... Dah tahu membohong pula

|11 comments

Sebaik saja keluar kenyataan haramkan syiah dan pertama lakukan adalah Kedah, segera Tuan Ibrahim Tuan Man menafikan ada kepimpinan PAS terlibat dengan syiah. Bukan setakat itu, dia menafikan Mat Sabu dan Mahfuz Omar terlibat dalam Syiah.

Tak cukup kuat menafikan saja, Tuan Ibrahim kata siapa terlibat dengan syiah, terkeluar mereka dari syiah. Beraniah mereka nak tendang Mat Sabu, Dr Mahfodz, Idris Ahmad, Hanipa Maidin, Dr Lufti Ibrahim, Dr Azlan dan Mohd Azam?

Baca dalam posting tahun 2010 kami di SINI tentang perjumpaan syiah di Sunway.

Dah tahu membohong pula....Kalau Hasan Ali pun tahu, takkan Tuan Ibrahim tak tahu. Harun Din pun tahu. Baca SINI.

Mahasewel Khalid Ismath yang dibuang UiTM ada terang mengaku dia berfahaman syiah. Ayahnya Ismath yang terlibat dalam penyelwengan di Kohilal adalaah syiah. Apa cerita mahu tendang keluar pengikut syiah?

Salah seorang blogger PAS yang ulung terang-terang mengaku dirinya syiah dan difahami rakan rapat Mat Sabu.

Kalau setakat penafian, salah satu rukun Iman sesat orang syiah adalah taqiyah. Syiah halalkan bohong. Pastilah mereka akan berbohong bila ditanya. Mat Sabu ada jelas bertaqiyah SINI tapi macam mana nak nafikan bukyti-bukti lain SINI, SINI, SINI.

Mat Sabu bertanding di Pendang kerana di situ ada 300 pemeluh ugama sesat syiah. Kemenangan Mat Sabu sebagai Timbalan Presiden pun dirancang syiah.

Dalam buku Cikgu Non pun ada kisahkan Mat Sabu sebagai syiah.

Masa demo PAS yang lepas, jelas sekali gambar Ayatollah dan pemimpin syiah di jaja. Malah terbaru ada aktivis syiah di tahan Unit Amal dari ikut sama. Demo adalah sebahagian dari amalan syiah untuk porak perandakan sesebuah negara.

Malahan syiah ini lahir dari Yahudi Munafiq bernama Abdullah bin Saba yang guna syiah untuk memulakan perpecahan dari dalam Islam.

Nik Aziz dan PAS menerima syiah dan caranya. Dah tahu Mat Sabu syiah ... tetap dipilih juga Mat Sabu. Tiada lagi persoalan sini untuk PAS nafikan. Baca SINI, SINI, SINISINI, dan banyak link lagi.

Bahaya berenti trafic light merah selagi EO dan ISA tak dikembali

|5 comments
Tempat lokasi Timbalan ketua pengarah Kastam dibunuh

Walau apa pun jalan cerita yang membabitkan Hussain Ahmad Najadi dan R. Sri Sanjeevan, sesuatu yang pasti ialah, pembunuhan tersebut mempunyai motif spesifik.

Pembunuhan Hussein Najadi

Selain daripada kedua-dua mangsa, terdapat sejumlah besar kes jenayah yang sama termasuklah pembunuhan seorang Timbalan Ketua Pengarah Kastam di Putrajaya ketika dalam perjalanan ke tempat kerja.


Kesemua pembunuhan tersebut masih tidak dapat diselesaikan oleh pihak polis biarpun polis sedang bertungkus lumus untuk menahan dan memberkas orang yang bertanggungjawab.

Ketua Polis Negara dalam satu kenyataan semalam memberitahu PDRM telah mengenalpasti 'pihak tertentu' yang bertanggungjawab membawa masuk senjata api ke negara ini.

Dua minggu sebelum ini, polis telah berjaya merampas sejumlah besar senjata api, menyebabkan ada pihak yang melompat dan mula menyerang polis dengan pelbagai tuduhan, termasuklah yang dilakukan oleh R.Sri Sanjeevan dan Gobi Krishnan, Pengerusi POWER.

Pemansuhan Ordinan Darurat dan Akta Keselamatan Dalam Negeri, telah menyebabkan kadar jenayah berat termasuklah pembunuhan upahan meningkat secara mendadak. Pakatan Rakyat yang merupakan blok pembangkang di negara ini telah bekerjasama penuh rapat dengan pihak yang berkepentingan untuk melihat kedua-dua akta tersebut dihapuskan.

Kedua-dua akta berkenaan adalah undang-undang pencegahan. Undang-undang pencegahan perlu dibuang dan dihapuskan agar kerja-kerja jenayah lebih mudah dilakukan tanpa perlu risaukan konsekuens undang-undang. Apatah lagi wujudnya peguam-peguam Pakatan Rakyat yang bersedia membela para penjenayah yang ditahan oleh pihak polis selain wujudnya NGO-NGO yang sebenarnya melindungi kegiatan jenayah!

Tidak ada cara lain untuk memerangi jenayah ini selain daripada mengembalikan semula Akta Keselamatan Dalam Negeri dan Ordinan Darurat yang bersifat pencegahan. Seramai manapun anggota penguatkuasa undang-undang, atau secanggih mana pun teknologi kriminologi, ketiadaan undang-undang pencegahan akan hanya memanjangkan dan menyuburkan lagi jenayah berkenaan sepertimana yang dapat kita lihat sekarang.

Kalau Amerika Syarikat dan beberapa negara lain pun ada undang-undang pencegahan, mengapa pula Malaysia yang menjadi transit pelbagai kegiatan jenayah, menghapuskan undang-undang berkenaan?

Petikan dari Flying Kick

Mutakhir ini, hampir tiap-tiap hari berlaku pembunuhan secara terbuka. 

Pembunuhan ahli perbankan Hussen Najadi dan MyWatch Pengerusi dan suatu masa dulu Pengarah Kastam diketahui kerana mereka nama besar. Kalau tidak orang tak tahu dan sedar kerana dibuai mimpi dan janji DAP PKR.

Kalau polis ada masa jenayah nak dilakukan, bolehlah dicegah. Kena berlaku baru boleh lakukan apa-apa. Kalau tak peguam pembangkang akan lepaskan penjenayah ini semua.

Polis tak boleh bertindak sebelum jenayah berlaku kerana tiada lagi undang-undang pencegahan yang telah dimansuhkan PM atas nasihat Shahlan, Omar Ong dan Nazri Aziz.

Bagi apek2 dan nyonya2 yang mutakhir ini otak mereka tak centre dan susah nak berfikir secara lojik dan rasional, lagi banyak pembunuhan berlaku maka lagi susahlah mahu bikin biznes.

Bagi Tok lebai PAS, lagi takut orang ramai nak keluar dengar ceramah fitnah mu bila jenayah berat-berat berlaku selalu.

Nampaknya hanya yang selamat dalam negara ini adalah hanya Sultan-Sultan, TYT, PM, TPM dan gangster saja selamat kerana masing-masing ada bodyguard. Tapi rakyat macam mana????.

PANAS!!! PO dedah Penasihat2 seleweng duit pilihanraya???!!!

|16 comments

Eh ... macam mana BN beli manifesto dari pihak ke tiga iaitu syarikat Zeal Hitech? Lihat The Bebalians SINI.

Azman Awaluddin pernah di tulis dalam blog ini sebagai salah seorang pekerja dalam Kumpulan Komunikasi Kebangsaan atau inggerisnya NCT. Macam mana dia yang sign PO ini. BUkankah pelik?

Bukan ke satu masa kami pernah dedahkan hal ini di SINI dan SINI.

Hai ... orang kerja kuat-kuat nak pilihanraya dna cari duit untuk pilihanraya, orang-orang kuat keliling Dato najib pulak yang sapu duit.

Padanlah banyak cerita duit tak turun untuk calun-calun guna. Barulah tahu macam-macam pembelian rupanya yang buat beli itu sudah sapu duit.

Pihak pengurusan UMNO dan pilihanraya seperti Dato Raof,  Dato Dr Jamaluddin Jarjis, Dato Khalid Moahamed, Osman razak, Alies Nor, Omar Ong, Idris Jusoh dll perlu jawab. Ahli UMNO kat bawah nak tahu ... 

Ada beza butiran antara komen di blog ini dan PO, namun demikian intipatinya ada orang pihak ke tiga sudah cilok tengah-tengah. SPRM perlu siasat dan Gani 4 Tahil janganlah nak lengah-lengah.

Dato Najib perlu lakukan tindakan tegas. Jangan lagi jadi macam Kuching. Jadi pemimpin kena bertindak Tok.... selagi kami masih sayang pada UMNO.

Ahli-ahli pasti akan marah dan tuntut penjelasan dan jawapan. Penyelweng ini jelas dan pasti mereka mahu beberapa KEPALA BESAR dipenggal atas Guillotine dan bukan masih diperam dalam kebinet, GLC atau Agensi kerajaan. 

Kalau tidak, nanti ahli tak mahu keluar di pilihanraya akan datang. Tolong kempen pun mereka tak mahu bila dah merajuk.

Kami dengar ada wang yang disumbangkan ke UMNO pun dicilok. Kalau jumlah katalah RM10 juta, sampai cuma RM500,000.

Sedap cerita-cerita The Bebalians ... ada macam-macam kerenah blogger. Kami suka ambil tahu saja ...

Tahniah Shahlan, Omar Ong dan Nazri! Lagi pembunuhan terbuka siang hari ...

|25 comments

Lagi kisah pembunuhan waktu siang secara terbuka. Kali ini melibatkan Pengasas Arab Malaysian Development Bank yang kemudiannya setelah beberapa pemngstrukturan korporat menjadi AMbank group.


Beritanya berikut:  

KUALA LUMPUR: Pengasas AmBank Group, Hussain Ahmad Najadi ditembak mati di tempat letak kereta di sini pada petang Isnin

Isteri beliau turut ditembak tetapi terselamat.

Insiden itu berlaku pada kira-kira pukul 1.30 petang di tempat letak kereta dekat kuil di Lorong Ceylon di sini.

Menurut polis, Hussain, 75, sedang berjalan menuju ke kenderaannya apabila suspek melepaskan tembakan terhadap beliau dan isterinya yang merupakan rakyat Malaysia.

Beliau ditembak di bahagian dada dan bahagian rusuk kiri, dan mati di tempat kejadian manakala isteri beliau menerima kecederaan di lengan.

Rakaman kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan suspek memakai kemeja lengan panjang dan berseluar coklat.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, ACP Khairi Ahrasa mengesahkan Hussain merupakan pengasas AmBank Group - MStar


------------------------

Tahniah kepada kehebatan Penasihat Perdana Menteri Dato Shahlan yang  dikahabarkan telah menasihati PM secara peribadi hingga dari mengkaji semula ISA telah terus membatalkan terus ISA.

Turut perlu dinyatakan pengharagaan adalah Omar Ong dan Nazri Aziz yang telah menasihat dan mendesak PM supaya tanpa disangka, telah akur pada tuntutan pembangkang supaya membatalkan EO.

Harap mereka boleh lebih banyak melakukan kerjasama dengan pembangkang untuk membantu polis menangani masaalah.

Monday, July 29, 2013

Pelacur pun tak dedah nonok di khalayak ramai

|21 comments


Susah sangat nak faham, biarlah tajuk tu agak terus terang.


Dah sampai nak pertikai hukum kata mana ada ayat Quran halang tanding ratu cantik?

Siapa emak bapak mereka ni. Tak diajar ke halal haram sebagai orang Islam? Tak dilatih ke tentang aurat.

Tak nak pakai tudung pun terpulang masing-masing kerana tiada paksaan dalam Islam dan harap hati terbuka sendiri. Ada pula kata pakai tudung tu bukanlah jelas hukumnya. Walla hu alam.


Yang pasti jelas, pakai bakini yang dah tinggal beberapa millimeter lagi nonok kau dah boleh terselak. Apa sebab kamu nak sangat nonok kamu terdedah di khalayak ramai?


Tak rasa ke diri kamu macam pelacur yang diatur berbaris untuk pelanggan pilih? Gmanbar pelacur berbaris ada dibawah ni. Takde beza...


Nak tanya balik, ada ke ugama benarkan dedah nonok di tengah khalayak ramai? Pelacur pun tak dedah nonok di khalayak ramai.Hairan pulak kenapa Pemuda UMNO berdiam. Bukankah ada biro ugama dalam exco tu. Suka ke orang Islam jadi sampai tak bermaruah

Kenapa Pengerusi MyWatch buat fitnah ke atas polis?

|3 comments

Pengerusi MyWatch R Sri Sanjeevan tuduh polis sebaik saja menyedari tembelang pembabitannya dengan gangster diketahui polis. Baca SINI

Berikut adalah laporan Utusan Malaysia:

Kes tembak Pengerusi Mywatch motif dendam?

Oleh FARABI SHEIKH SAID AL JABRI

SEREMBAN 28 Julai - Polis tidak menolak kemungkinan faktor dendam menjadi motif pengerusi badan pemantau jenayah MyWatch, R. Sri Sanjeevan ditembak ketika memandu sebuah kereta di Taman Cempaka, dekat Bahau petang semalam.

Ketua Polis Negeri, Datuk Osman Salleh bagaimanapun berkata, perkara itu masih dalam siasatan dan pihaknya sedang mengumpul maklumat lanjut berhubung kejadian itu.

"Polis sudah mengambil kenyataan rakan mangsa yang bersamanya ketika kejadian dan kita akan sentiasa berhubung dengannya untuk mendapatkan maklumat lanjut," katanya kepada pemberita hari ini.

Dalam kejadian pukul 4.30 petang semalam, mangsa yang berusia 29 tahun cedera parah akibat ditembak dua lelaki bermotosikal ketika memandu kereta jenis BMW.

Mangsa menaiki kereta itu bersama seorang rakan dan berhenti di satu lampu isyarat berhampiran Taman Cempaka sebelum dua lelaki muncul dan melepaskan tembakan menggunakan pistol menembusi tangan sehingga ke perutnya.

Menurut Osman, mangsa kini dilaporkan stabil selepas dipindahkan ke Hospital Tuanku Ja'afar di sini selepas menerima rawatan di Hospital Jempol dan Hospital Kuala Pilah. - UTUSAN ONLINE


Ekoran itu R Sanjeevan dipercayai telah membuat tuduhan melulu ke atas polis:


PETALING JAYA: Polis Bukit Aman akan menyiasat salah satu daripada beberapa 'tweet' yang dibuat oleh Pengerusi MyWatch R. Sri Sanjeevan yang mendakwa polis telah mengarahkan ahli sindiket melepaskan tembakan di rumahnya.

Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata di Twitter: "Saya memberi jaminan kepada keluarga dan orang ramai bahawa kita akan menjalankan siasatan teliti dan akan melihat dalam semua aspek termasuk mereka yang didakwa oleh SS sebelum ini."

Beliau menambah Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman Datuk Hadi Ho Abdullah sendiri akan menyelia siasatan kes itu dan akan membuat tangkapan bagi membantu siasatan, jika perlu.

"Saya berharap Sanjeevan cepat sembuh untuk membantu kami dalam siasatan @PDRMsia," Khalid menulis tweet.

Kira-kira lapan jam sebelum Sanjeevan ditembak pada pukul 4.30 petang Sabtu, beliau telah menulis tweet di @SanjeevanSS: "Polis @PDRMsia memberitahu beberapa rakan sindiket bahawa dia akan mendapatkan senjata api & memberitahu mereka supaya melepaskan beberapa tembakan di rumah saya untuk menakut-nakutkan saya / keluarga."

Sanjeevan kemudiannya ditembak oleh seorang pembonceng motosikal yang berhenti di sebelah kereta BMW beliau ketika beliau menurunkan tingkap kereta untuk merokok di simpang berhampiran Taman Awana Indah di Jempol, Negeri Sembilan.

Sanjeevan berjaya memandu melarikan diri walaupun cedera teruk, meninggalkan penyerang di belakang, tetapi berhenti kira-kira 300 meter dari tempat kejadian di mana rakannya yang berada di dalam kereta, Ramesh Balakrishnan, 35, mengambil alih kenderaan untuk membawa mangsa ke Hospital Jempol.

Beliau masih dalam keadaan stabil tetapi kritikal. Sanjeevan dan MyWatch telah menjadi tajuk berita kerana mendedahkan rasuah dalam pasukan polis dengan sokongan daripada bekas Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan.


Dari tulisan Flying Kick SINI, seolah-olah MyWatch terlibat dengan organise crime.

Tak lojik "polis Malaysia sehingga terpaksa bersekongkol dengan kumpulan penjenayah hanya untuk menghapuskan seorang Pengerusi pertubuhan yang tidak begitu dikenali hanya untuk menutup mulutnya.ada pasang kaki dalam polis.

Sebenarnya dia dapat tahu ada Gangster seterunya nak bunuh dia dan dia tak berani salahkan kumpulan itu kerana takut pecah tembelang. Lalu dia persalahkan polis. Maklumlah pembangkang mudah saja dipersalahkan da ada pihak tahan polis dari bertindak.

Makan Malam DAP bakar perasaan benci pada Melayu

|9 comments

Sementara itu, DAP terus membakar perasaan CIna untuk membenci Melayu.

Dalam satu Majlis Makam Malam anjuran DAP cawangan Kalumpang, Hulu Selangor pada malam Sabtu, mubaligh Kristian DAP, Teresa Kok berkata Barisan Nasional  mahu membalas demdam kepada pihak-pihak  yang tidak mengundi mereka contohnya  seperti apa yang berlaku di  Jonker Streets Melaka. Padahal Jonker Street adalah bagi tujuan menyelesaikan masalaah trafik.

Katanya lagi, JATI yang  diketuai oleh Dato Dr Hassan Ali dan Perkasa oleh Dato Ibrahim Ali  semakin berani bersuara dan mewujudkan suasana buruk dalam negara .

Padahal batu api kalimah Allah ada Lim Guan Eng ketika membuat kenyataan bagi perayaan Krismas tahun lepas, dia menuduh UMNO dan NGO-NGO pro BN sengaja dibesar-besarkan isu kalimah Allah.

Kataya perkataan Allah  adalah dalam bahasa Melayu jika  dialihbahasa ia memudahkan penganut Kristian di Indonesia, Sabah dan  Sarawak . Ini tidak benar kerana Allah adalah nama Allah tapi injil bahasa Inggeri tulis god yang bermaksud tuhan.

Teresa turut menuduh Tun Dr Mahathir sebagai memainkan sentiment perkauman untuk membenci kaum CIna sedangkan kaum dia yang bersikap perkauman dalm serba serbi tingkah laku mereka. Dia merujuk kepada artikel Dr Mahathir dalam NST yang menanyakan adakah orang Cina  mahu berkongsi  kuasa atau terus ditinggalkan.

Itulah respons Teresa Kok apabiila Tun Mahathir kata orang Cina mahu menjadikan Malaysia seperti  Singapura . Ini jelas kerana seringkali orang CIna berhujah membandingkan kemajuan Singapura dengan Malaysia dan menyalahkan Artikel 153.

Teresa turut menuduh BN telah main kotor dengan melarang DAP menggunakan lambang roket  dua hari sebelum PRU 13 .

Dia tak salahkan Lim Guan ENg yang mmenafikan 700 ahli DAP India mengundi dan langsung boleh membatalkan DAP. 

Malah dia cuba menutup kebenaran dengan   menjelaskan pemilihan CEC telus dan tiada taktik kotor seperti yang didakwa. Kononnya jurukira telah  mengambil masa selama 7 jam  untuk membuat perjumlahan undi .

ROS dikatakan sebagai barua BN/UMNO dan dia telah didakwa satu persatu selepas PRU 13 atas   kesalahan yang tidak munasabah. Katanya lagi, BN dan UMNO perlu tanya diri sendiri mengapa sokongan terhadap mereka  berkurangan tetapi bukan dengan menghukum  rakyat dengan menangkap,  mendakwa pemimpin pembangkang yang bela nasib rakyat.

Datuk Najib turut dipersalahkan dengan menyalahkannya kerana tidak menjelaskan isu atau insiden murid makan dalam  tandas kepada umum.

Teresa kata 1Malaysia dan Rakyat didahulukan hanyalah tipu  helah BN sahaja. BN dan UMNO dikatakan  hanyalah memecah belahkan rakya sebenarnya . Mereka anggap menyokong kuat sekolah vernacular yang tak habis tuntut macam diberi betis hendak peha sebagai menyatukan Negara.

Turut sama ketika majlis makan malam di Kg Sejantung adalah  Teng Chang Khim, Lee kee hiong   Vincent Wu Him Ven dan Idris bin Ahmad.

Vincent Wu pula menipu mengenai pelajar kaum cina disekat dengan sistem kuota dari 30% jatuh kepada 19% padahal pelajar CIna mendominasi IPTA.  Kononnya, amai pelajar cina yang cemerlang dalam pelajaran tidak dapat masuk.

 Dasar politik perkauman yang dimainkan BN/UMNO dapat mengekalkan kuasa sehingga sekarang.  Seolah-olah DAP yang malam itu penuh 93% CIna adalah benar-benar parti muafakatan pelbagai kaum tapi sebenarnya didominasi CIna.

Tteng chang khim mendabik dada seolah-olah kerajaan Selangor telah memenuhi janji dan tidak terlibat dalam gejala rasuah. Kononnya mereka mempamerkan pemerintahan yang jujur, bersih dan berintegriti tinggi.

Pastinya makan malam itu tiada sambutan dari kaum India dan Melayu.

Banyak Najib kasi sekolah Cina ..."Komunis" bersidang kata tak cukup

|24 comments

DOng Zong bersuara menentang Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia untuk 2013-2015 dan NGO Cina semua ikut menentang. Mereka tak mahu jadi satu Malaysia. Mereka hanya pentingkan jadi Cina. Ini "Chinese Pride" yang sedang bergelobang sesama Cina luar negara yang pising kuning ditolak China. 

Yang bahalolnya ada pula manusia Melayu yang jadi Pak Turut dan sanggup nbuat apa saja demi politik. Orangnya pun tak cerdik hingga di gelar Mr Bean, badut Inggeris dalam rancangan TV jenaka bodoh. Yang seorang lagi tu nama saja belajar Universiti dan ke sana sini bertudung tapi sanggup kata Quran benarkan orang Islam murtad.

Semalam satu Persidgan Kebangsaan Persatuan-Persatuan Cina Malaysia yang melibatkan 728 NGO bersidang di Dewan Besar, SJK (C) Chung Kwo, Jln Loke Yew, KL. untuk membantah untuk gagalkan dasar-dasar Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia.

Alasannya ianya tidak conducive kepada pembangunan pendidikan bahasa ibunda. Fahamkah mereka bahawa bahasa ibunda mereka bukan tanggungjawab kerajaan seperti tertera dalam Perlembagaan..


Hadir ada lebih kurang 2,500 orang yang terdiri daripada wakil-wakil NGO, persatuan, pertubuhan Cina, parti politik dan wartawan tempatan. Antara yang hadhir bersama adalah Dr Yap Sin Tian (Pengerusi Dong Zong), Teresa Kok Suh Sim (AP Seputeh), Mahfuz Omar (AP Pokok Sena), Nurul Izzah (AP Lembah Pantai), Dr Tan Seng Giaw (AP Kepong), Kulasegaran (AP Ipoh Barat), Tan Sri Robert Pang (pembawa beg duit rasuah), Tian Chua (stuntman dari Batu), Fong Kui Lun (AP Bkt Bintang), Chow Sow Hong (Timbalan Pengerusi Dong Zong), Dr Loh Yoong Keong (New Era College), Arumugam (Wakil Tamil Foundation) dan Liew Chee Woon (wakil Hua Zong).

Hua Zong tu ditaja MCA.

Dalam ucapannya, Dr Yap Sin Tian, Pengerusi Dong Zong berkata laporan awal Pelan Pendidikan 2013-2025 yg diumumkan Kementerian Pendidikan masih melaksanakan dasar-dasar yang tidak kondusif terhadap pembangunan pendidikan bahasa ibunda dan menyeru ditentang pelan tersebut.

Ianya diikuti oleh satu deklarasi bertajuk "The Impact of the Msia Education Blueprint 2013-2025" oleh Dr Loh Yoong Keong. Sidang belum tapi dah buat deklarasi?

Ketika berucap, Nurul Izzah menyatakan taraf pendidikan Malaysia semakin menurun. Dia kata kerajaan tak hargai pendidikan bahasa ibunda. Kerajaan dituduh mempolitikkan pendidikan dan nampaknya Nurul tak ingat bagaimana bapak dia yang perguna Kementeriaan Pelajaran ketika itu untuk naikkan dirinya jadi sampai Timbalan PM.

Dato najib dah kasi duit begitu banyak untuk sekolah Cina tapi Nurul kata kerajaan harus memberi bantuan kewangan untuk memperkembangkan pendidikan bahasa ibunda. Perlembagaan sebenarnya tidak memberi hak untuk sekolah Cina mendapat sumber kewangan dari kerajaan.

Tan Sri Robert Phang yang di belakangnya adalah organised crime dan cuba merasuah seorang KSU KDN naik dan tuduh PM mengabaikan kepentingan rakyat dalam isu bahasa ibunda. Dia kata dia tak anti kerajaan tapi mengambil pendirian demikian demi masa depan negara.

Dia menyeru masyarakat Cina bersatu padu untuk memperjuangkan hak pendidikaan bahasa ibunda. Turut diseru supaya Dong Zong, Jiao Zong dan Hua Zong bincangkn isu ini untuk mencari penyelesaian.

Turut dipuji adalah Datuk Dr Wee Kah Siong yang telah berjaya membantu pelajar-pelajar cemerlang mendptkan tempat di IPTA. Hampiar majoriti yang masuk adalah Cina dan melayu kini diketepikan. Itu ke demi masa depan yang dikatakannya?

Dia juga mahu Dr Wee terus berusaha membantu dalam isu bahasa ibunda dan secara tak langsung tak payah peduli kedudukannya sebagai wakil rakyat kawasan Melayu di Air Itam.

Robert Phang harap Dong Zong adakan road show ke seluruh negara utk menerangkan & dptkn maklum balas hubg isu ini.


Si bedul Mafuz Omar tak tahu apa ke benda yang dicakapkan bila dia kata sistem pendidikan pelbagai aliran telah wujud sejak zaman jajahan British dan tidak harus dihapuskan sewenang-wenangnya. Nampak sangat dia tak ingat sejarah pendidikan vernakular dan mahu peninggalan british ini dikekalkan dan negara tak ada sistem pendidiakn yang satu.

Dalam dia kata demikian, dia turut menimbulkan isu pendidikan Islam tanpa berfikir bagaiman pendidikan Islam dah jauh meningkat hingga begitu banyak Universiti dan kolej Islam tetapi DAP tentang sekolah ugama rakyat diberi tanah dan didirikan di perak.

Katanya pemilihan pendidikan anak merupakan hak ibu bapa masing-masing tapi dia tak faham bahawa bukan tanggungjawab kerajaan untuk bina pendidikan tak ada peruntukan perlembagaan. Mahfuz minta sekolah rakyat tidak dihapuskan tanpa sedar ianya mahu dinaik tarafkan.

Teresa Kok menekankan Malaysia adalah Truely Asia kerana mempunyai pelbagai kaum, budaya dan  pendidikan pelbagai aliran. Sama juga tak boleh bezakan hak dalam perlembagaan dengan kebenaran untuk bangunkan sendiri.

Katanya kerajaan tak menghargai sekolah pendisikan Cina yang telah berjaya menghasilkan intelektual yang membanggakan negara. Mana satu dari sekolah Cina?

Dia menimbulkan isu bahawa terdapat pemimpin-pemimpin UMNO bersikap perkauman meminta supaya  SJK (C) dan (T) dihapuskan.

Teresa menunjukkan lagi kerasisannya dengan berkata dia berasal dari sekolah Cina dan mengaku tidak pernah sekolah Cina mengajar murid-murid membenci terhadap lain-lain kaum dan agama. Habis tu kenapa ramai kaum Cina begitu biadap mutaklhir ini?

Dia kata terdapat 14% murid bukan kaum Cina belajar di SJK (C) dan ini jelas menunjukkan sekolah Cina mempunyai taraf yg tinggi. Tak disebut SJK ni mahu bukan Cina dihadkan.

DAP menyokong sepenuhnya persidangan 728;Ekoran dari persidangan itu, mereka membentang dan mluluskan tiga usul oleh Chow Sow Hong:

1. Malaysia sebuah negara berbilang kaum, bahasa, budaya dan agama. Semua aliran sekolah adalah aset negara. Kerajaan harus laksanakan dasar pendidikan pelbagai aliran;
2. Menyeru kerajaan betulkan Pelan Pendidikan 2013-2025 mengikut dasar pendidikan yang termaktub dalam Ordinan Pelajaran 1957 (kenapa bukan Penyata Razak dan Rahman?)
3. Menyeru rakyat, institusi pendidikan dan pertubuhan memberi sokongan kapada kempen tandatangan untuk membuat aduan terhdp dasar2 Pelan Pendidikan 2013-2025.

Pihak berkuasa wajib ambil tindakan demi pertahan kedaulatan negara

|11 comments

Pada 19 Julai 2013, Dong Zong dan Jiao Zong (Dong Jiao Zong), dalam sidang akhbarnya di ibu negara, menolak keputusan Kementerian Pendidikan untuk menambah masa pengajaran dan pembelajaran (P&P) Bahasa Melayu (BM) dan Bahasa Inggeris (BI) di SJKC.

Peraturan baru yang melibatkan pelajar Tahun Empat, Lima dan Enam itu, dikatakan tidak sesuai untuk dilaksanakan di SJKC. Persoalan saya, siapakah mereka? Adakah mereka ini kerajaan?

Isu ini telah dibawa berbincang sekian lama, kerajaan telah membuat keputusan, tetapi tidak pernah ada penyelesaian kerana terus menerus ditentang oleh kumpulan ultra kiasu ini. Apa jua usaha kerajaan untuk penambahbaikan dan memartabatkan BM di SJKC dilihat menggugat bahasa Cina (BC). Akhirnya, kita pun mengalah.

Maka tidak hairan, kumpulan pendidik Cina mahukan Kementerian Pendidikan mengkaji semula peraturan baru mengenai waktu P&P BM dan BI di SJKC, yang akan bermula tahun depan.

Saya boleh bersetuju jika SJKC berada di negara China. Malangnya, SJKC berada di Malaysia. Suka atau tidak, SJKC mesti menjunjung Perlembagaan negara. Selaku bapa kepada anak yang berada di SJKC, saya gembira dengan peraturan ini. Laksanakanlah.


Untuk makluman, di bawah peraturan baru ini, waktu pembelajaran BM akan meningkat daripada 80 minit seminggu kepada 270 minit seminggu, manakala bagi BI dari 120 minit kepada 150 minit dan Bahasa Mandarin dikekalkan pada 300 minit. Justeru, apa masalahnya?

Melihat kepada kedudukan BM dalam Perlembagaan, ternyata arahan ini tidak memadai untuk mendaulatkan agenda negara. Sepatutnya ditambah lagi menjadi sekurang-kurangnya 500 minit seminggu. Ini kerana, kerajaan telah bermurah hati membenarkan SJKC beroperasi secina-cinanya. Takkan agenda nasional tidak boleh mengakar?
 
Baca penuhnya tulisan Redhuan Tee di Belantan SINI

Sunday, July 28, 2013

TERKINI!!! Tanpa amaran, Zahid tahan filem New Village

|26 comments

Pihak Lembaga Penapisan Filem(LPF) telah ambil keputusan untuk MENAHAN tayangan filem ini bagi mengelakkan kontroversi... Ianya akan diteliti semula terutamanya mesej2 tersembunyi termasuk perkara yang berkaitan dengan komunis... - Dato Seri Ahmad Zahid Hamidi

Sumber: Kelab Penyokong Polis DiRaja MalaysiaFilem New Village menayangkan kaum Cina sebagai mangsa komunis dan British tapi juga mahu gambarkan CIna komunis sebagai pejuang kemerdekaan.

Ingat Melayu lupa ke AMCJA yang amnbilalih kerajaan seminggu dan bertndak kejam. Mereka memasuki istana-istana dengan hasrat mahu menangkap dan bunuh Sultan dan Raja-Raja Melayu. Keluarga di Raja dan kaum bangsawan masih lagi ingatkah peristiwa ini?

Tak faham macam mana LPF boleh luluskan? Tahukah Lembaga LPF menilai filem? Satu hal lagi, macam mana FINAS boleh beri tarikh 26hb Ogos, dua hari sebelum tarikh tayang Tanda Putera pada 28hb. 
 

Tahulah New Village adalah kelauaran Astro dan Shaw, sapa dah kena sogok dalam FINAS?

Baca analisa MIM SINI dan Bigdogdotcom SINI 

Syabas Dato Zahid! Takyah nak kasi amaran lagi! Kepimpinan yang tegas yang rakyat mahu!!!

Corus Hotel@dulu Ming Court tak halal, tapi hidang buka puasa

|6 comments

Hotel Corus yang difahamkan milik Singapura juga dikenali sebagai Hotel Ming Court. Setahun lalu, kami menerima aduan daripada beberapa pemberi maklumat bahawa hotel ini telah memberi arahan melarang pekerja wanita Islam memakai tudung untuk menutup aurat.

Pekerja Islam yang pergi bekerja dengan bertudung kena membuka auratnya apabila sampai ke hotel tersebut dan memakai tudung kembali apabila hendak pulang dari kerja ke rumah. Pihak hotel memberi justifikasi bahawa ini adalah untuk penyeragaman uniform hotel.

Malang sungguh pekerja-pekerja Islam di sebuah Negara Islam yang Agama rasminya (Islam Agama Persekutuan) adalah Islam terpaksa menyembah membuka aurat untuk ditontoni oleh bukan muhrim untuk mencari rezeki! Mana dia hak asasi yang dicanang selama ini?

Hotel Corus begitu popular dengan pelanggan-pelanggan antarabangsa Islam dari Arab, Iran dan lain-lain. Mereka mengaut keuntungan daripada orang Islam tetapi menghina dan ‘menyeksa’ pekerja Islam tanpa sebarang penghormatan dan kekesalan. 

Mereka senyum paling lebar menyambut pelanggan Islam kerana duit tetapi di belakang mereka menikam orang Islam yang lain. Hotel ini juga dulunya mempunyai sijil halal JAKIM tetapi kira-kira 6 bulan lepas sijilnya ditarik balik kerana mengambil bekalan bahan makan daripada pembekal yang tidak halal.

Entah berapa lama amalan penipuan ini dilakukan sebelum kegiatan mereka dikesan dan sijil halal ditarik balik. -2- Agaknya disebabkan “kebaikan JAKIM” hanya sijil halal ditarik balik, tetapi difahamkan tiada sebarang tindakan diambil. Inilah agaknya yang menyebabkan orang Islam dipijak-pijak kerana “baik”.

 

Baru-baru ini YB Menteri JAKIM, YB Mejar Jeneral Dato' Seri Jamil Khir Bin Hj Baharom membuat kenyataan supaya tindakan harus diambil terhadap mereka yang melanggar peraturan halal yang ada. Bulan puasa dan musim raya adalah masa untuk mengaut keuntungan berlipat ganda yang tidak mahu dilepaskan oleh puak-puak rakus ini yang tidak segan-segan menipu orang Islam.

Kami di Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) menyeru pihak berkuasa untuk mengambil tindakan sekeras-kerasnya terhadap kes-kes penghinaan yang melibatkan sensitiviti agama sebelum ada pihak-pihak yang terlalu kecewa mengambil tindakan di tangan sendiri yang sudah tentu akan menjadi polemik yang semakin serius dan parah kepada perhubungan kaum yang semakin terjejas kebelakangan ini. 

 

Terkini, satu lagi mangsa hotel ini yang diperdaya untuk menganjurkan majlis berbuka puasa di hotel ini adalah PERKESO yang dijadualkan mengadakan majlis berbuka puasanya esok. PPIM menyeru semua GLC dan para pengguna Islam dan bukan (yang cintakan kemakmuran agar tidak lagi melanggani hotel yang tidak beretika ini dan tidak menghormati perhubungan kaum di Malaysia) sebagai menghantar isyarat jelas bahawa kita tidak mahu ada racun dalam perhubungan kaum di Malaysia.

PPIM mencadangkan agar logo halal syarikat yang menghina Islam, yang mendiskriminasi umat Islam dan tidak melaksanakan hak asasi Islam DITARIK BALIK. PPIM juga mengharapkan JAKIM mengambil tindakan paling berat demi kepentingan Negara ini.

Dato’ Nadzim Johan
0133882211

Rais takde telorrrr ...komunis sempat spin Tanda Putera

|8 comments


MyMassa menyiarkan berikut:

Keratan akhbar mengenai Chin Peng sebagai musuh negara

Apa nak jadi dengan negara ini.

Filem macam ini pun akan ditayangkan ke? [Sila ke MyMassa SINI]

Tengok begitu terhinanya orang Melayu. Filem sejarah negara seperti TANDA PUTERA terpaksa ditangguh beberapa kali akibat desakan bukan Melayu.


Namun filem seperti di atas begitu mudah mendapat hak tayangan. Lebih malang bila ianya bakal ditayangkan pada bulan kemerdekaan negara ini.

Tidakkah penerbit filem ini sensitif terhadap penderitaan mangsa-mangsa Parti Komunis Malaya terutamanya bekas-bekas tentera.

MyMassa harap kandungan filem ini tidak seperti mana dalam trailer yang nampak seolah-olah mengagungkan Komunis. Jika filem ini mengagungkan Komunis, harap KDN dan Kementerian Penerangan boleh ambil tindakan yang sewajarnya.

Kalau nak tahu pasal sejarah Komunis di Malaysia, boleh tengok dokumentari ini.

*Dalam filem ini ada dimasukkan dialog, "I HELP YOU, YOU HELP ME.." Ni filem sejarah ke atau propaganda parti politik?

KOMEN:

Produksi oleh ....


Cina dah memang tak nak undi BN, buat apa kita takut nak tayang Tanda Putera. Semua sebab RAIS YATIM takde telorrrrr ... dan pondan tua ini percaya seorang pondan cina bernama KOh TSU KOON.

Adakah nilai pengecut dan hanya hebat berpantun saja yang akan ditiupkan dalam nilai anak muda sedunia di UIA?????????
fda

Link2Me WeLinkBk (254)