Sunday, June 30, 2013

Idola Mat Sabu dan kaum syiah hina Nabi

|2 comments


Khomeini- Az-Zindiq berkata:

فكل نبي من الأنبياء إنما جاء لإقامة العدل وكان هدفه هو تطبيقه في العالم لكنه لم ينجح، وحتى خاتم الأنبياء صلى الله عليه وآله وسلم الذي كان قد جاء لإصلاح البشر وتهذيبهم وتطبيق العدالة فإنه هو أيضاً لم يوفَّق، وإن من سينجح بكل معنى الكلمة ويطبق العدالة في جميع أرجاء العالم هو المهدي المنتظر "

Maka setiap Nabi dari nabi-nabi yang ada, sesungguhnya datang untuk menegakkan keadilan, dan tujuannya adalah menerapkannya di seluruh dunia. AKAN TETAPI MEREKA TIDAK BERHASIL, BAHKAN SAMPAI PENUTUP PARA NABI (yakni Rasulullah Shallallaahu 'Alaihi Wasallam) yang datang untuk memperbaiki keadaan manusia dan membimbing mereka serta menerapkan keadilan juga TIDAK DIBERIKAN TAUFIQ. Dan sesungguhnya orang yang akan berhasil dengan segala makna kalimat dan menerapkan keadilan diseluruh penjuru dunia adalah Al-Mahdi Al-Muntazhar" [Mukhtarat Min Ahadits Wa Khithabat Al-Imam Al-Khomeini 2/42]

Khomeini Berkata :


نحن أسود السنة لكشف حقائق الشيعة:

Para Nabi عليهم الصلاة والسلام Telah Gagal !!

Inilah orang yang Mat Sabu kagum


Mat Sabu dikatakan masih cuba menafikan ... bertaqiyah pada Nik Aziz bila ditanya akan pemahaman syiahhnya. Kali ini tak terselindung lagi apabila Mat Sabu menyokong orang syiah bunuh orang sunni di Syria. Dia boleh terima Islam bunuh Islam atau dia anggap sunni bukan Islam?


Syiah sesat dan Mat Sabu bukan berjuang untuk IslamKempen 3B ABC, BCL hadapi Omar Ong Siri 2: Rumah

|5 comments


LANGKAH MUDAH 2 (PERUMAHAN)


1.       BELI KEPADA PEMAJU MELAYU. JUMLAH PEMAJU MELAYU KIAN BERTAMBAH DAN UTAMAKAN MELAYU.


2.       GUNAKAN KONTRAKTOR MELAYU UNTUK UBAHSUAI RUMAH. SEBUTHARGA MELAYU 20 % LEBIH RENDAH DARIPADA CINA. JIKA AMBIL CINA , PEKERJANYA PUN INDONESIA DAN MELAYU JUGA. JIKA SEBUTHARGA MELAYU  RM50 RIBU, CINA RM 60-70 RIBU. INGAT KUALITI LEBIH BAIK DENGAN AMBIL KONTAKTOR CINA??  AUTA YANG LEBIH..PASANG TILE OK TAPI LEPAS 2 TAHUN NAK LEKANG SEBAB SIMEN DI LANTAI KURANG..PENUH DENGAN PASIR..PENGGUNAAN BESI PUN DIA TAK IKUT..BELI YANG KECIL DAN MURAH..


3.       BELI  DI KEDAI HARDWARE MELAYU. JUMLAHNYA KINI MASIH KURANG TAPI TELAH WUJUD KEDAI –KEDAI KECIL YANG MENJUAL KAYU, SIMEN, PASIR,BATA, BATU DAN PERKAKAS PEMBINAAN LAIN. SOKONG MEREKA SEBAB MEREKA BERANI DAN BERJIWA KENTAL!!!
 

4.       GUNAKAN KEDAI CERMIN TINGKAP MELAYU. KEDAI-KEDAI BEGINI TELAH BERCAMBAH, HANYA KITA YANG WAJIB MENYOKONGNYA.


5.       PERGI KE KEDAI BESI MELAYU. NAK BUAT AWNING,BUAT PAGAR, BUAT GRILL  TINGKAP DAN LAIN-LAIN, BEGITU BANYAK KEDAI BESI MELAYU.(HASIL PRODUK DARI MARA DAN BEKAS PEKERJA CINA). HARGANYA LEBIH RENDAH DARI CINA. SOKONGLAH MEREKA!


6.       GUNAKAN PERKHIDMATAN SERVIS AIRCOND DAN PEMASANGAN AIRCOND BARU MELAYU. BERCAMBAH-CAMBAH PERKHIDMATAN AIRCOND INI MEMBERI PERSAINGAN YANG HEBAT KEPADA CINA. CONTOH UPAH SERVIS AIRCOND MELAYU RM 120,CINA PULAK RM 200. UPAH PEMASANGAN BARU MELAYU RM 150, CINA  RM 200. BEGITU JUGA HARGA AIRCOND BARU SAMA JENIS 1.5 HP, HARGA MELAYU RM 1100 DAN UPAH PASANG RM 200 SEBAB JARAK HOSE DAN PIPE.CINA  RM 1500 DAN DIA BERI DISKAUN PEMASANGAN MENJADI RM100 ATAU PERCUMA SEKALIPUN. TOTAL HARGA MELAYU RM 1300 DAN CINA RM RM 1500-RM 1600. KALAU ANDA JENIS ATAU GOLONGAN ‘TAK PE’ AKAN JADI RM 1700!!


7.       GUNAKAN KHIDMAT PENDAWAIAN MELAYU. TELAH BANYAK PERKHIDMATAN  BERTAULIAH MELAYU…SOKONG MEREKA!


8.       GUNAKAN PERKHIMATAN LANSKAP MELAYU.


9.       MERIAHKAN KEDAI LAMPU MELAYU. KEDAI-KEDAI SEBEGINI TELAH BANYAK WUJUD DI PEKAN DAN BANDAR DI MALAYSIA. DULU JARANG KITA TENGOK. BANTU MEREKA!
 

10.   BELI DI KEDAI PERABOT MELAYU. SUDAH BANYAK DAN ANDA BERHAK MEMILIH TENTUNYA DIKEDAI MELAYU.Dipetik dari GAP

Siri 1: Kenderaan
Siri 2: Rumah
Siri 3: Pertanian dan Perikanan
Siri 4: Makanan
Siri 5: Perang Saraf
Akhir: KesanKempen 3B ABC, BCL hadapi Omar Ong Siri 1: Kenderaan

|17 comments


KEMPEN BELI BARANGAN BUMIPUTRA (3B)BERSEMANGAT DENGAN  SLOGAN ABC DAN BCL, TERPANGGIL UNTUK MENGUTARAKAN LANGKAH-LANGKAH MUDAH UNTUK LETUSAN YANG LEBIH DAHSYAT…LANGKAH MUDAH 1 (KENDERAAN)
1.       ISI MINYAK PETROL DI STESEN MINYAK MELAYU.(TANYA DULU BARU ISI). BERAPA BANYAK DUIT KITA HABIS DENGAN PETROL  SEBULAN??? CONTOHNYA RM200 DAN JUMLAH KENDERAAN MELAYU 5 JUTA ADALAH BERSAMAAN DENGAN RM 1BILLLION!!
2.       GUNAKAN PUSAT SERVIS MELAYU. (TAUKENYA SENANG DIKENAL PASTI). JIKA DALAM SEBULAN  1 JUTA PELANGGAN MELAYU MENGGUNAKAN KHIDMAT INI DENGAN KOS RM 200, MAKA JUMLAH PUSINGAN MODAL PENGUSAHA MELAYU ADALAH RM 200 JUTA.3.       PERGI KE PUSAT TAYAR MELAYU .(TAK PERNAH LAGI TENGOK PEKERJA MELAYU DI KEDAI TAYAR CINA). SETIAP DAERAH PALING KURANG SATU PUSAT SERVIS TAYAR MELAYU TELAH BEROPERSI BERBANDING DENGAN PULUHAN PESAINGNYA. JIKA JUMLAH KENDERAAN MELAYU SEBANYAK 300 RIBU SEBULAN  DAN  KITA BERBELANJA  RM 400, JUMLAHNYA ADALAH RM 120 JUTA.
4.       GUNAKAN PUSAT EKSESORI KERETA MELAYU. (TAUKENYA SENANG DIKENALPASTI) SUDAH BERCAMBAH KEDAI MELAYU SEBEGINI MEMBERI PESAING KEPADA CINA. JIKA  100 RIBU KENDERAAN MELAYU DAN BERBELANJA RM 500 ADALAH BERSAMAAN DENGAN RM 50 JUTA.
5.       GUNAKAN PUSAT INSURAN DAN INSURANKAN KENDERAAN ANDA KEPADA MELAYU. JIKA KENDERAAN MELAYU SEBANYAK 400 RIBU TAMAT JANGKA HAYAT INSURAN PURATA SEBANYAK RM 500, JUMLAHNYA ADALAH SEBANYAK RM 200 JUTA.
6.       PERGI KE BENGKEL MOTOSIKAL MELAYU.JIKA JUMLAH MOTOSIKAL MELAYU SEBANYAK 2 JUTA MENGELUARKAN WANG SEBULAN SEBANYAK RM 50, JUMLAHNYA ADALAH RM 100 JUTA.
7.       BELI KENDERAAN DI PUSAT JUALAN MELAYU. JIKA TIDAK WUJUD DITEMPAT ANDA BELI KEPADA SALESMAN MELAYU.
8.       BELI KENDERAAN TEMPATAN SEPERTI PROTON, PERODUA, NAZA DAN INOKOM.
9.       BELI MOTOSIKAL SECARA TUNAI. ELAKKAN BERHUTANG KERANA JIKA MEMBELI SECARA TUNAI HARGA TERMASUK ROADTAX DAN INSURAN ADALAH RM 4100 TETAPI JIKA HUTANG SELAMA 3 TAHUN MENJADI RM 6000 LEBIH. JANGAN TERTIPU DENGAN DUIT MUKA YANG RENDAH. BANYAK JUMLAH TERSEMBUNYI YANG PERLU ANDA BAYAR.
Di petik dari GAP 

Siri 1: Kenderaan
Siri 2: Rumah
Siri 3: Pertanian dan Perikanan
Siri 4: Makanan
Siri 5: Perang Saraf
Akhir: Kesan

Saturday, June 29, 2013

Omar dan PEMANDU penasihat politik pula?

|20 comments

PEMANDU dikatakan sebagai badan konsultan pada kerajaan untuk memantau dan memudahkan penyampaian kerajaan tapi kini telah sampai nak ganti kerajaan hingga Kementeriaan, Jabatan, agensi dan lain-lain badan kerajaan dibawah telunjuk mereka.

Rupanya kegilaan kuasa Omar Ong dan PEMANDU dibawah jagaan Idris Jala sudah melebihi itu. Dua minggu lepas, 26 ahli jemaah kabinet, KSN dan dikuti hari lain oleh 21 Timbalan menteri, Ketua Odit Negara, Ketua Peguam negara, KPPA, KSP, KP ICU, KP MAMPU and 21 KSUs telah dijemput untuk hadiri satu workshop.         

The key topics covered were:  

Salah satu adalah analisa PTU 13 oleh Dato’ Sri Idris Jala. Ya betul ... Idris Jala sering kata dia bukan ahli politik dan hanya melakukan kerja sebagai profesyenal. Pastinya dia ada penglibatan besar Omar Ong yang merupakan sebahagiand ari War Room yang jadi penyebab kalah dan adalah Bendahari Gelang Patah yang dipercayai menyumbang kekalahan Dato Ghani Osman kepada Lim Kit Siang 

Kononnya dia memberi analisa pengundian membandingkan PRU13 dan PRU12, isu-isu yang dibangkitkan dan keresahan rakyat, pandangan hipotesis mengenai arah tuju pengundi bandar, baru dan cina dan senario-senario Pu14.      


Pandangan satu panelis luar telah diambil yang mana mereka adalah:

Tan Sri Datuk Rafiah Salim,
Tan Sri Ambrin bin Buang,
Tan Sri Tony Fernandes,
Tan Sri Yong Poh Kon,
 Dr Chandra Muzaffar,
En Afzal Abdul Rahim,
En Wan Saiful Wan Jan and

Mr Stephen Hagger

o  

Panelist yang bukan ahli politik, malah condong pro-pembangkang, dan sangat kritikal terhadap kerajaan memberi pandangan mengenai isu-isu yang kononnya penyebab BN tapi nampaknya adalah agenda-agenda pribadi dan kumpulan yang mereka ada terlibat:

§  Polarisation of the nation
§  Education system that differs from the rakyat’s expectations
§  Rising incidences of crime and corruption
§  Distrust in key institutions
§  Inconsistent communication from the government

Bukankah ini adalah agenda pembangkangd an NGO tertentu?

Cadangannya pula:

O  Government must embark on more effective communication and avoid inconsistencies in messaging. Disebalik pandangan ini adalah suara Utusan malaysia dan suara-suara pro Melayu seperti Perkasa akan didiamkan.

o  Government must strengthen its fiscal position and the goods and services tax (GST) must be implemented. GST ini bakal dipolitikan oleh pembangkang. Sediakah PEMANDU dengan penerangan yang menjelaskan. INi bukan agenda politik pun.

o  Government must do more to meet the expectation of the rakyat in terms of education, crime and corruption. Dalam lain bahasa, tiada agenda untuk membantu pengundi dan penyokong utama iaitu Bumiputera.

o  Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) needs to be continuedo  Embark on Public Service Delivery Transformation. BR1M hanya RM500 saja tapi pengusaha dna usahawan bukan Bumiputera membolot pernigaan dan bakal kontrak kerajaan. Public delivery hanya agenda PEMANDU dan banyaklah konsultansi untuk PEMANDU dan Omar Ong.

Ahli UMNO Sepang pilih Imam syiah jadi wakil rakyat?

|5 comments

Kami tau Sepang tewas bukan sebab Hanipa Maidin elok sangat. Dato Zin dan isterinya telah banyak menabur bakti di Sepang. Oleh sebab permainan politik dalaman UMNO, ahli UMNO sanggup memperjudikan parti sendiri untuk undi PAS dan sabotaj calun sendiri.

Faham bahawa Dato Zin pun sama apabila dia cantas beberapa calun untuk DUN di Sepang kerana dendam dan bencinya terhadap seorang bekas pemimpin UMNO. Yang dia nak benci sangat sampai nak cantas ni, adakah dia satu prospek MB atau prospek Ketua Perhubungan. Dia bukan ada sokongan luas dalam Selangor.

Ketika PRU13, dia pun over. Ada kata dia bayar sekumpulan blogger tapi sebenarnya dia tak kerjasama pun dengan blogger. Dia bukan tahu dengar feedback dari blogger pun. Dia anggap dia saja pandai dan nak jadikan blogger macam wartawan untuk datang PC dia dan dengar cakap dia ajer.

Difahamkan dia konon nak bina pasukan blogger tapi suruh ambil bajet UMNO Selangor. Dah ada rakan blogger lain salah faham. Yang tak tahu cerita, jadi dunggu main tulis ...

Akhirnya dua calun bebas dari UMNO telah memecahkan undi Zin dan ada pula ahli-ahli UMNO bantu PAS menang dengan secara langsung undi PAS atau tak keluar undi. Syabas buat UMNO kerana telah pilih Imam syiah sebagai wakil rakyat.


Kalau ikut biodatanya, peguam PAS ini tidak menunjukkan dia orang syiah. Namun begitu, harus ingat Peseruhjaya PAS Johor, Dr Mahfus adalah salah seorang pemimpin PAS dari fahaman syiah. Baca pendedahan kami 2010 SINI Biodata menunjukkan Hanipa berasal dari Batu Pahat.


Unspinners tak tentang Ahlul Bait tapi kami tentang syiah kerana banyak yang sesat.

Sebeanrnya Hanipa Maidin diberitahu rakan-rakan adalah Imam Syiah dalam PAS. Dia kira orang kuat syiah.

Lihat bawah bagaimana dia rapat betul dengan Mat Sabu dan pura-pura konon menceritakan kehebatan Saidina Umar padahal puak-puak syiah ini ber taqiyah dalam pembencian mereka terhadap Saidina Abu Bakar, Saidina Umar dan Ayesha.


Untuk lebih jelas, baca Hanipa berkonon-konon pertahankan pengikut syiah dalam blognya dengan meminta pihak berkuasa jangan hina dan perlecehkan syiah. Baca SINI

Malah Hanipa membantu mereka untuk saman JAIS pad atahun 2011:


Baca MyMassa SINI

Bagi yang faham perangai syiah yang sanggup bohong demi menutup dan bela ajaran sesat mereka, nampak sangat Hanipa sedang taqiyah.

Nak faham kesesatan syiah dan kedurajanaan syiah terhadap umat manusia lain... buka balik SINI dan SINI

Kawasan elit Damansara diwakili MP Ah Beng DAP

|9 comments

Oleh kerana ramai bekas pegawai tinggi kerajaan jual rumah mereka, maka kawasan elit Daman sara dipenuhi Cina dan mereka sanggup pilih calun cauvanis DAP Lim Lip Eng sebagai wakil rakyat untuk Segambut.

Apa kelasnya wakil rakyat Ah Beng macam olang ini ...


Kaw kaw kena ...

Dulu Unspinners pernah tulis bahawa Lim Lip Eng rasis dan cauvanis yang pertahankan sekumpulan anak muda rasis DAP mengenakan pekerja KFC Melayu SINI. Tetapi dia juga seorang perasuah tegar. Baca balik pendedahan  SINI .

Lim ni macam-macam mahu salahkan BN. Contohnya adalah isu DBKL. Masaalahnya wakil rakyat pembangkang timbulkan isu bukan untuk bersihkan rasuah tapi timbulkan isu dan politikkan. Kadang-kadang takde isu rasuah. Bila dijelaskan, mereka buat pekak.

Macam dia pekak bila MCA timbulkan isunya campurtangan dalam hal urusan MBPJ untuk masyukkk seperti berikut ...


Aiyeah ...telus tiam-tiam. Kena Tuan Tat tibulkan isu balikOrang macam gini yang Cina dan Melayu elit Damansara pilih untuk jadi wakil rakyat mereka? Talkah elit kalau gitu tapi jiwa mereka tetap Ah Beng walaupun diam di Damansara.

BBCD, ABCD Chicken Rice Shop ... takut ayam katok

|11 comments
 BOIKOT Chicken Rice Shop milik DAP!
 
SOKONG:
1.A&W (Milik KUB)
2.Burger King (Milik Ekuinas)
3.The Manhattan Fish Market (Milik Ekuinas)
4.Poppeyes (Milik Ekuinas)
5.San Francissco (Milik Ekuinas)
6.Tutti Frutti Ice Cream (Milik Naza)
7.Ramly Burger (dijamin masih milik melayu)
8.Otai Burger (Melayu)
9.1901 Hot Dog Fast Food (Melayu)
10.Burger Bakar Abg Burn (Melayu)
11.HPA Radix Fried Chicken (RFC)
12.Old Malaya Kopitiam (Selangor)
13.Lam Yong Kopitiam (Selangor)
14.Jonker Walk Kopitiam (Selangor)
15.Lay Pak Kopitiam (KL)
16.Umai Kopitiam (Negeri Sembilan)
17.Pak Tam Kopitiam (Negeri Sembilan)
18.Manjung Kopitiam (Perak)
19.D'Impian Kopitiam (Johor)
20.Mai Kopitiam (Kedah)
21.Umai Kopitiam
22.Kfc (Milik Qsr Brands)
23.Pizza Hut (Milik Qsr Brands)
24.Rasamas (Milik Qsr Brands)
25.Ayamas (Milik Qsr Brands)

BOIKOT BOIKOT BOIKOT:
1.The Chicken Rice Shop
2.Old Town White Coffee
3.Mc Donald
4.Kenny Rogers
5.Papa John’s Pizza
6.Wendy’s Hamburger
7.Krispy Kreme
8.Starbucks Coffe
9.Kyros Kebab
10.TGi Fridays
11.Dave’s Deli
12.Baskin Robin’s
13.Coffee Bean
14.Domino’s Pizza
15.Carls JR
16.Secret Recipe
17.MarryBrown
18.Dominos Pizza
19.Kemaman Kopitiam
20.Papapparich
21.Pak Li Kopitiam
22.Pak Hailam Kopitiam
23.Mr.Kaya Kopitiam
25.Roti Bakar Kopitiam
26.Victoria Station
27.ChaTime

Friday, June 28, 2013

Beli kereta DRB Hicom: Sokong Syed Mokhtar pembela Melayu!!!

|18 comments
Sokong Syarikat DRB Hicom Syed Mokhtar Bukhari yang memegang syarikat Proton, Modenas, Honda, Suzuki, Mitsubishi, Audi, Volkswagen, Can Am dan Isuzu (di Malaysia sahaja):

1.Tan Sri Syed Mokhtar Bukhari telah membina Yayasan al-Bukhary yang ditubuhkan pada Mac 1996 untuk membantu golongan miskin, khususnya dalam bidang pendidikan.

2.AlBukhary International University adalah university bagi orang Islam sahaja yang berpusat dikedah iaitu 100% penajaan biasiswa kepada semua pelajar yang belajar disitu. Bermakna yuran belajar semua pelajar adalah dibawah tanggungan Tan Sri Syed Al Bukhary.

3.Hingga kini, Yayasan al-Bukhary telah membelanjakan lebih RM300 juta bagi aktiviti keagamaan, kebudayaan dan pendidikan.

4.Yayasan ini bukan sahaja menghulurkan bantuan kepada pendudud negara ini, malah juga negara-negara Pertubuhan Persidangan Islam (OIC).

5.Antara projek besar yang dijalankan adalah pembinaan Kompleks al-Bukhary bernilai RM400 juta di Kedah. Kompleks itu memainkan peranan sebagai pusat yang lengkap dengan pelbagai kemudahan seperti masjid, pusat perubatan, pusat komuniti, rumah anak yatim, akademi khas bagi warga tua dan pusat pengajian tinggi.

6.Yayasan ini juga membangunkan Muzium Kesenian Islam Malaysia di Kuala Lumpur yang bernilai RM100 juta. Bangunan empat tingkat itu adalah muzium pertama di rantau Asia Pasifik yang memaparkan hasil seni Islam.

7.Yayasan al-Bukhary juga membina 16 buah masjid di serata negara.

8.Terdahulu pada tahun 2000, Yayasan Al-Bukhary mendermakan sejumlah RM7.75 juta kepada Oxford Centre for Islamic Studies, iaitu pusat pengajian Islam yang terkenal di serata dunia.

9.Pada November 2007 pula, Yayasan Albukhary telah menaja lebih 30 pelajar ke Universiti Islam Antarabangsa Malaysia.

10.Yayasan Al-Bukhary pernah terlibat dalam menyumbang RM3 juta kepada Tabung Kemanusiaan Lebanon bagi membantu meringankan penderitaan rakyat negara itu yang menjadi mangsa kekejaman Israel.

ANDA ORANG MELAYU ISLAM YANG MISKIN DAN MEMPUNYAI KEHIDUPAN SUSAH TETAPI ADA SEMANGAT BELAJAR YANG TINGGI? SILA APPLY DI:
http://www.albukharyfoundation.org/
http://www.aiu.edu.my/

p/s:ini baru sahaja jasanya yang kita ketahui, yang tidak diketahui pula bagaimana? Selama ini kita tidak kenal siapa dia ini kerana dia tidak suka setiap jasanya diwar-warkan dimedia. hanya Allah tahu kenapa dia diberi rezeki yang besar lebih dari mana mana Muslim yang ada di Malaysia ini. Kita beriman terhadap ketetapan Qada dan QadarNya. Dengan 1 share di profile anda, anda telah berjaya membantu membersihkan segala tohaman,hinaan terhadap Syed Mokhtar Bukhari ini. Jasa anda click share itu amat bermakna bagi semua Muslim di Malaysia.


BBCD

Saudi Frozen food belakang Cina! Boikot Ali Baba!!!

|15 comments
 
Pada tahun 1988, Tan Khang Khim telah menyertai Syarikat Saudi Frozen, dimana pada masa itu syarikat ini bukanlah miliknya lagi dan syarikat ini adalah milik orang lain dimana ia adalah pengedar dan pemilik tunggal dalam pengimport barang makanan beku seperti daging, ayam, ikan, sayur dan banyak lagi dari luar negara ke Malaysia.

Pada tahun 1992, Tan Khang Khim telah menubuhkan Sinaria Corporation Berhad dengan bertujuan untuk membeli dan mengambil alih syarikat Saudi Frozen. Apabila Sinaria Corporation Berhad telah berjaya ditubuhkan dan membeli syarikat Saudi Frozen, Tan Khang Kim pula menukar nama syarikat itu menjadi nama baru iaitu dari Saudi Frozen ke Perusahaan Saudee Sdn Bhd.

Setelah menukar nama syarikat menjadi nama syarikat berbahasa melayu, Tan Khang Kim juga telah meletakkan pemilik bagi anak syarikat Saudi Frozen yang dibelinya iaitu seorang bumiputera sebagai satu strategi perniagaan. Kelebihan meletakkan pemilik seorang bumiputera akan mendapat banyak keistimewaan perniagaan bagi Tan Khang Khim.

Jika kita periksa di jabatan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM), pasti sekali jabatan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) akan menunjukkan bahawa pemilik syarikat Saudi Frozen ini adalah seorang bumiputera dan ini adalah benar. Tetapi pada hakikatnya syarikat Saudi Frozen ini adalah duduk dibawah dan anak syarikat cina iaitu Sinaria Corporation Berhad, seterusnya mengesahkan bahawa syarikat produk Saudi ini adalah milik cina.

Kepada pengguna yang tidak dapat melihat tulisan gambar. Sila Zoom dengan tekan:
"button CTRL dan button +" untuk besar..
"button CTRL dan button -" untuk kecilkan semula..

SUMBER1: Click Products
http://www.sinariacorp.com/

SUMBER2:
http://in.reuters.com/finance/stocks/officerProfile?symbol=SINC.KL&officerId=1421791


BBCD

Persetan 'Melayu liberal' yang rasa diri cas bagus

|16 comments

Rela bantu dan pertahan kaum lain kerana rasa hina bantu kaum sendiri yang lebih memerlukan bantuan.

Melayu merupakan bangsa yang paling rendah semangat nationalism dan rasism mereka. Oleh itu mereka boleh menerima apa saja perlakuan kaum lain terhadap kebudayaan dan bahasa mereka. Malah lebih teruk lagi mereka semakin ditekan semakin menjadi apologetik.

Kita ingin menjadi global tetapi lupa kendiri bangsa  masih belum dimantapkan. Kita ingin kelihatan terbuka dan liberal tetapi ekonomi dan pendidikan bangsa masih jauh ketinggalan.

Maka akan lahirlah Melayu liberal. Melayu liberal ini selalunya lebih berjaya dalam bangsanya. Merekalah yang disifatkan 'good breed' atau 'high class'. Mereka tidal bercampur dengan Melayu kebanyakkan. Mereka meningkat naik dalam strata social melalui hasil polisi 'tongkat'. Kemudian mereka akan mengutuk polisi tongkat itu.

Saya berani bertaruh, tidak ada Melayu yang berjaya dalam bidang perniagaan, politik, pendidikan jika tidak diberi peluang secara 'tongkat'. Setidak-tidaknya untuk generasi pertama. Makin mereka berjaya, makin mereka terpisah dari kelompoknya: 'binatang jalang dari kumpulannya yang terbuang.'

Hasil dari kebijaksanaan bapa-bapa politik Melayu, Malaysia sedang dikuasai oleh Melayu liberal. Mereka berada di puncak kuasa dalam politik, berada dalam GLC, berada dalam perniagaan yang didukung oleh kerajaan.

Mereka tidak kisah sangat tentang nasib Melayu yang tidak elit ini. Malah Melayu liberal tidak suka dikaitkan dengan mereka. Bagi mereka, Melayu marhein ini kebanyakkannya tidak liberal. Dan bagi mereka liberal itu merupakan salah satu 'hallmark' kepada kehalusan peradaban(cultured)  kelas mereka.

Mereka adalah 'cream of the creams' kerana kaya, bijak, lulusan Oxford dan duduk dalam kelas 'cigar' bukan cigarette. Hilton dan Mandarin Oriental merupakan kedai mamak mereka.

Jadi sudah enak, sudah selesa, sudah lemak, mereka menganggap nationalism ini perkara remeh. Semangat menyintai bangsa Melayu dan mengangkat kepentingan Melayu bukan urusan mereka. Urusan mereka adalah kuasa dan mengekalkannya. Urusan elit Melayu liberal ini adalah dollars and cents.

Dan apabila Utusan Melayu berkata-kata, selalunya agak racist, mereka menjadi malu. Mereka akan menjadi apologetik bagi phak Utusan. Mereka akan jadi apologetik bagi pihak Melayu. Mereka hentam apa saja kononnya perkauman. Mereka hentam Perkasa. Mereka hentam Utusan. Mereka hentam golongan Melayu jati yang bersuara bagi kepentingan Melayu. (Melayu jati di sini bukan secara nasab tetapi secara assabiyah).

Mereka menjadi malu dengan rakan-rakan bukan Melayu mereka. Mereka lupa, disebalik liberalisasi yang kununnya ditunjukkan oleh rakan-rakan bukan Melayu, kaum itu tidak hentam Dong Zhong, Sin Chew dan sekolah Cina.

Jadi liberalisasi ini hanya hipokrasi. Seperti 'demokrasi', ianya di puja oleh Barat jika menguntungkan Barat.

Sepenuhnya di Sri Tri Buana SINI

Thursday, June 27, 2013

Isa Samad pertahan CEO penipu, penyamun pilihan Omar Ong?

|20 comments

Pengerusi FGV, Tan Sri Isa Samad, yang telah mengenepikan anak Felda untuk pilih seorang pemalsu, penyamun dan penipu sebagai CEO, mempertahankan wakil PEMNDU pilihan Omar Ong tersebut. Baca SINI

Blogger BigDog telah mendedahkan CEO baru Dr Emir Mavani sebagai seorang telah menipu kelulusan PHd dari Universiti yang tak wujud. Semalam Isa Samad tidak menjawab persoalan ini yang timbul dari seorang pemegang saham.

Menggunakan taktik bodoh di mana soalan lain dijawab lain, Isa Samad memperbodohkan pemegang saham yang hadhir dengan mengatakan ketika Emir Mavani ambil Phd, dia tak tahu Phd tersebut tak mendapat akkreditasi di Malaysia.

Persoalan juga timbul apabila Emir Mavani dikatakan menjual RBD Olein sebanyak 50,000 tan kepada sebuah syarikat terbabit dengan khinzir di China yang bukan pembeli yang diberi keutamaan. Emir telah sedia memberi diskaun sebanyak USD20 se tan. Dipercayai EMir telah kongsi diskaun itu dan perolehi komisyen.

Isa Samad tidak menjawab tetapi hanya mengatakan FGV sedia jual pada semua pihak. Itu pun tak betul kerana tentu kita tak boleh jual kepada Israel. Jual ke Palestin melalui pelabuhan Israel takpe.

Akhirnya sekali, timbul persoalan mengenai pembelian ladang di PNG seluas 11,500 ekar yang terlalu tinggi harganya seperti yang ditimbulkan oleh blog Bigddog di SINI. Di ahanya mengatakan dia akan siasat samada ianya mengikut prosedur. Kalau prosedur betul tapi pernilaian tinggi lagi disyaki, tak disebut.

Isa Samad jangan nak berhelah atau cuba menutup salahlaku Emir Mavani kerana walaupun kami pertahan Felda dan rancangan untuk senarai FGV, tidak bermakna sebarang salahlaku harus ditup dan sapu masuk bawah hampar.

Kami tak boleh pertahankan FGV jika diserang di amsa depan jika teguran tidak diambil endah langsung. Tak ambiilkah pengajaran dari kemenangan yang hambar di jempol kepada seorang penyanyi yang sudah tenggelam dan berhujah merepek?

Emir Mavani adalah sebahagian dari perancangan Omar Ong untuk menerapkan semua Kementerian, jabatan dan syarikat kerajaan dengan orang-orang dari Pemandu.


Rafizi "selalu kantoi" disaman kerana fitnah kondo NFC

|4 comments


KUALA LUMPUR – Perbadanan Fidlot Nasional (NFCorp) dan pengerusinya, Datuk Seri Dr Mohamad Salleh Ismail memfailkan saman fitnah ke atas pengarah strategi Parti Keadilan Rakyat Mohd Rafizi Ramli dan Malaysiakini berhubung kenyataan berkaitan pinjaman membeli hartanah KL Eco City.

Mohamad Salleh dan (NFCorp) sebagai plaintif kedua memfailkan saman itu pada 3 Jun tahun ini dengan Pendaftar Mahkamah Tinggi melalui Wan Shahrizal, Hari & Co menamakan Mohd Rafizi yang juga Ahli Parlimen Pandan dan pemilik portal berita Malaysiakini, Mkini Dotcom Sdn Bhd sebagai defendan.

Hari ini saman itu ditetapkan untuk pengurusan kes di hadapan Timbalan Pendaftar Mahkamah Tinggi Siti Nur Shafrida Hashim.

Peguam Mohamad Salleh, Wan Shahrizal Wan Ladin memberitahu pemberita mahkamah memberikan masa 14 hari untuk Mohd Rafizi dan Malaysikini memfailkan penampilan mereka di mahkamah.

“Masa 14 hari akan luput menjelang 2 Julai, jika gagal plaintif akan memfailkan satu penghakiman ingkar terhadap defendan,” katanya sambil menambah plaintif telah mengemukakan writ saman kepada defendan pada 18 Jun.

Beliau berkata mahkamah menetapkan 19 Ogos bagi pengurusan kes.

Dalam pernyataan tuntutannya Mohamad Salleh berkata pada 7 Mac tahun lepas, Mohd Rafizi mengeluarkan kenyataan fitnah pada satu sidang akhbar di ibu pejabat PKR berhubung pembelian hartanah KL Eco City dan berita itu disiarkan dalam Malaysiakini pada hari yang sama.

Beliau mendakwa saman itu dibuat berikutan kerugian yang ditanggung beliau berikutan pembohongan, maklumat yang mengelirukan, pendedahan maklumat sulit perbankan dan fitnah oleh defendan.

Mohamad Salleh memohon untuk ganti rugi am, teladan dan ganti rugi teruk, faedah, kos dan relif lain yang difikirkan sesuai oleh mahkamah.

Beliau juga memohon satu injunksi bagi menghalang defendan daripada terus mengelirukan dan menipu orang ramai berhubung isu pinjaman itu. – Bernama

Karpal, Kit Siang setuju Islam agama rasmi, Theresa tidak?

|3 comments


Menurut video di atas, Lim Kit Siang sendiri berkata "Awal-awal lagi DAP ada umumkan kita 100% sokong setuju Islam sebagai agama rasmi di Malaysia."

Sokongan untuk bagaikan jari kelinking bertaut, atau sokong tapi bakal diputarbelitkan, kerana dia tak kata setuju dan sokong Islam sebagai agama persekutuan. Pada dia hanya agama rasmi atau agama ceremony yang sesuai dengan semangat Malaysia adalah negara sekular.

Persoalan ini menjadi releven kerana DAP sering perkata mereka menurut dan mempertahanakn Perlembagaan dan semangat Perlembagaan. Baru Hari Isnin baru-baru ini, ahli-ahli Parlimen DAP seramai 38 orang mengangkat sumpah akan meluhurkan dan mempertahankan Perlembagaan.


Memetik dari blog Putera Merdeka:


Ahli Parlimen Seputeh Teresa Kok menyatakan pendirian beliau tidak bersetuju untuk menjadikan agama Islam sebagai agama rasmi.

Kenyataan tersebut dikeluarkan oleh Teresa dihadapan Hakim Siti Khadijah dalam perbicaraannya terhadap Utusan Melayu (M) Bhd di Mahkamah Tinggi Jalan Duta hari ini.

Ketika perbicaraan, Peguam Mohana Kumar yang mewakili Utusan menyoal Teresa samaada beliau bersetuju ataupun tidak pewartaan agama Islam sebagai agama rasmi Persekutuan.

"Tidak setuju," kata Teresa.

Teresa yang diwakili oleh Peguam Sankara Nair kemudiannya kerap membantah soalan-soalan seterusnya yang diajukan kepadanya.

Saman Teresa terhadap utusan difailkan pada Februari 2009 ekoran dakwanya Utusan mengeluarkan kenyataan berbaur fitnah keatas dirinya.

Soalnya Teresa tak setuju Islam sebagai agama rasmi atau agama Persekutuan? Bolehkah DAP nyatakan pendirian yang sebenar dan jelas kerana jika demikian pendirian teresa, ia bermakna ada kebenaran DAP perjuang Kristian sebagai agama rasmi.Sementera itu, blogger Putera Merdeka bertanya mengenai pendirian PAS yang setuju dan sokong kedudukan Islam sebagai agama Persekutuan dan mahu dipertingkatkan menjadi Darul Islam atau Negara Islam yang mengamalkan hukum hudud ala PAS.

Bukan saja rakan mereka tak setuju dengan Darul Islam ala PAS, rakan mereka tak setuju Islam agama Persekutuan dan mungkin sekali kedudukan Islam sebagai agama rasmi.

UMNO yang masih mendokong Islam sebagai agama Persekutuan disumpah seranah, dikafirkan dan didoakan bala bencana, tetapi DAP yang pro sekular hingga kedudkan Islam dalam Perlembagaan pun dipersoalkan walaupun mereka berikrar menyokong dan pertahankan Perlembagaan dan semangat Perlembagaan.

Janganlah nak kata akan pujuk dan tarbyah, DAP dah faham dan mereka wujud dari awal 1960an. Itu hanya alasan yang lemah


Jangan takut Theresa Kok. Makilah Islam kerana abby akan pertahankan hak kamu nak maki.

Undi tak, nak rungut pada BN? Pergi melalak kat DAP

|24 comments
Kerajaan Negeri Melaka di bawah kepimpinan Ketua Menteri,Datuk Idris Haron telah mengambil keputusan untuk menutup pasar malam Jonker Walk yang terletak di tengah-tengah bandar Melaka. Keputusan untuk menutup Jonker Walk diputuskan dalam mesyuarat exco Melaka 12 Jun yang lepas kerana menghormati kehendak majoriti rakyat Melaka.

Perniagaan di Jonker Walk dimonopoli oleh peniaga-peniaga cina dan kawasan tersebut telah dicinakan sepenuhnya oleh mereka. Antara penyebab utama utama pasar malam Jonker Walk ditutup kerana masalah kesesakan lalu lintas, peniaga tiada lesen dan menjual barangan tiruan. Sekarang DAP Melaka sedang melalak-lalak membantah penutupan pasar malam tersebut. DAP kata Ketua Menteri Melaka tidak demokratik dan berdendam kepada pengundi-pengundi cina Kota Melaka. Lihat SINIIni bukan soal dendam, ini soal kamu tidak mematuhi peraturan dan undang-undang. Kamu berniaga tanpa lesen dan jual barang tiruan, itu satu kesalahan. 


Baca sepenuhnya di SINI

Buy Chinese DAP Last
Untung mahu undi tak mahu
Sekarang rasa ... hehehe
fda

Link2Me WeLinkBk (254)