Saturday, December 14, 2013

Berdegar cakap nasib Melayu dipentas PAU tapi ....Omar Ong juga


 Atas pentas PAU, berdegar-degar membincang, berbahas dan memberi cadangan pasal Melayu. Tapi ...







Kempen peraduan di Petronas utamakan bahasa Cina. Contohnya di Petronas do parlimen Kepala Batas yang mempunyai lebih 70% orang Melayu tapi mengapa tulisan bahasa Cina lebih besar dari bahasa Melayu?

Adakah maknanya Petronas tak utamakan bahasa Kebangsaan?

Ni semua sejak Omar Ong masuk Petronas.


Organisasi Petronas bukan diselitkan dengan orang berkebolehan tanpa kira bangsa tapi sengaja diselitkan dengan orang Cina. Akhirnya hilang tumpuan Petronas dalam membawa agenda bangsa dna negara. Baca Bigdog SINI

Kenaikan tarif elektrik pun berkait rapat dengan kewujudan Omar Ong dan beberapa yang lain yang membawa agenda neo liberal.


Puncanya adalah kerana UMNO itu sendiri lewa dan cuai dalam hal orang Melayu. Lihat berikut...
 

7 comments:

  • Anonymous says:
    December 14, 2013 at 11:56:00 AM GMT+8

    Sampai bila Najib nak simpan muallaf bangkai ni?

    Nak sampai Melayu hancur ke???????

  • Anonymous says:
    December 14, 2013 at 11:58:00 AM GMT+8

    Sampai bila Najib nak terus simpan si cina bangkai Omar Ong

    Takkan dia tak nampak kehancuran yang disebabkan Omar Ong terhadap agama bangsa dan negara

  • Bangkitlah Melayu says:
    December 14, 2013 at 12:20:00 PM GMT+8

    Siapa punya idea untuk ambik cinabeng ni untuk masuk syarikat ni?

    Tu lah Melayu. Terlampau baik dan sopan sangat kepada bangsa pendatang ni.

    Bangsa pendatang dah mula pijak kepala Melayu.

    Cuba kalau kami bangsa Melayu nak masuk bekerja di syarikat cina, agak2 nak tak bangsa pendatang ni gunakan bahasa Melayu (bahasa kebangsaan) di iklan mereka?

  • Anonymous says:
    December 14, 2013 at 12:59:00 PM GMT+8

    Sdra,
    PETRONAS TRULY ASIA.
    Tahniah Omar/Ah Jib Gor
    Tahniah kapada Semua MULTI TONGSAN TONGKANG TURUN CINABENG CINIONS.
    Tahniah kapada Jenis Penduduk Pulau Ketam Kuala Sipitang Weld Quay Kuala Selangor Johor Baru Batu Pahat ,adalah mereka gemar makanan dua rasa-sweet and sour- tengiling,musang ular bisa,tapak beruang babi hutan,monyet dan segala exotik jungle meat.

    Apa Omar ong Khairil Lim ah beng nak lagi ?
    1.Main mercun seludup nilaian ratusan ribu ringgit.
    2.Berjudi haram buka cyber cafe.
    3.Gasak tanah.
    4.Gasak pasir.
    5.Cetak surat khabar vernakular balun melayu islam..
    6.Gasak balak.
    7.Impot betina amoi cina vietnam .
    8.Kemaruk pangkat Tan Sri Dato Seri Dato Seri Utama Datuk,beli pangkat Sultan mindanao, Sultan Melaka,Sultan Indon.
    9.Kitar semula minyak masak ,buat kilang haram.
    10.Sedut lpg gas disel petrol tukar jenama subsidi ke non subsidi harga mahal.
    11.Jual barang tiruan/tipu/ petaling street.
    12.Guna pakai amah indon,siang dan malam.Tak makan/bayar gaji.
    13.Lari elak bayar tol,tukar tiket.
    14.Elak bayar cukai,lari cukai,tuntut BR1M,tipu tada kerja.
    15.Cetak sendiri lencana cukai jalan.
    16.Gemar dan seronok pakai stiker cermin kereta sampai dua tiga kalimah hikmat tangkal POLIS PDRM Bekas Polis(asalkan Polis),tapi kata PDRM POLIS anjing dan rasuah.
    17.Buat makanan tiruan campuran kimia.Tak ada sijil halal,cetak sendiri tipu halal logo,pakai nama PAU AHmad.
    19.Sekat orang melayu buat bizness sarang burung,tak mau jual barangan keluaran melayu.
    20.Jual disel gred super di tengah laut,cakap ta ada ikan.
    21.Buat kilang haram buat barang gantian tiruan motorkar/sikal.
    22.Buka tanah ladang sayur haram di cameron highland,fraser,lojing.
    23.Buat makmal dadah di condominium,tipu semua orang dia orang kaya.
    24.Mohon paspot antara bangsa 3 bulan sebelum raya lunar.
    24.Masuk tender ali baba
    25.Masuk daftar pembekal MOF ali baba,tak mau bayar komisen,lari projek kerajaan,buat pasang aluminium sub standard di bumbung masjid surau hospital.
    26.Minta subsidi gas dari Petronas dan minta TNB wajib beli bekalan letrik,jadi kaya,semua tan sri satu keluarga, dan desak kerajaan tarik balik subsidi, dan jamu 3 Tun melayu(sorang anak sulung baru arwah) di hotel majestik.
    27.Buat kilang besi di selangor dan mintak tak payah dan tak mau bayar bil letrik TnB berjuta juta RM.
    28.Buat pasangan paip air haram dan CURI air ratusan ribu RM.
    29.Buang sampah sisa toksik di rata tempat,tak mau bayar bil pelupusan.
    30.Buat ladang ternak babi dan buang sisa kumbahan toxik ke parit longkang dan sungai.
    31.sekolah sendiri punya bahasa. kata jaga bangsa nya heritage.
    Beranak di tanah ini, tau mau guna bahasa tempatan, pakai bahasa impot.
    32.Ketagih,Nak kontrak BESAR BESAR dari orang yang mereka benci,dengki,caci dan maki hamun,orang melayu.
    35.Pantang ambil melayu masuk syarikat mereka.
    36.Mengaku melayu guna nama melayu omar ong khairil johari.
    37.Setiap perlantikkan jawatan olih Ah Jib Gor Bapak sekolah Vernakular mesti ada kiraan dan caturan/untung dari/untuk/kapada Cinabeng Cinions I Love PM untuk meminggirkan Melayu dari ekosistem melayu.Ah Jib Bangsawan Melayu.
    Bila kena CINIONs CINABENG di berkas/tangkap:
    Mereka angkuh :Tanya "APA SALAH/mana ada salah"sekarang lu apa MAU,"sapa lu punya boss ?
    "lu tau sapa saya" mereka memegang harta terkumpul RM45BILLION RM,simpan aset di Singapura Canada,Australia,England.
    jenis apa ini primitive pig ?SengkeH tongkang turun hisap CANDU.
    Pendatang lama tongkang turun guna/exploitasi pendatang baru dari indon india myanmar sri lanka vietnam filipin bangla thailand nigeria bosnia irak iran pakistan nigeria tanah besarCINA laos kambodia mencecah jumlah terkini 4 juta orang.
    TAHNIAH DASAR 1M endless possibilities inklusive the best is yet to come lifestyle truly asia.
    CINABENG CINIONs KM PULAU PINANG Chinese Vigilante Omar Aziz wannabe Dinasti Lim yang sangat dikasihi Pemimpin RAHMAH UNTUK SEMUA,sebenar nya adalah ajen,Ah Jib Gor.Ketua Cinion Vigilantes Omar Aziz tak pernah di tegur AH Jib.
    Ah Jib Gor TIDAK PERNAH dengar suara Melayu.Melayu ke ?
    Arjuna waspada
    changkat lobak

  • usin says:
    December 14, 2013 at 1:44:00 PM GMT+8

    dah berapa minggu dah isu makhluk hibrid ni dimainkan? tapi apa tindakan dpd pihak yg berkepentingan? tadak!!! masing-masing dgn skil buat dek, buat pekak badak, buat-buat bangang dan bahlol. bodoh macam setan!!!

  • Anonymous says:
    December 14, 2013 at 1:53:00 PM GMT+8

    setahu aku, omar ong ni kawan KJ. Omar Ong masuk petronas zaman pak lah. sebab tu TS Hassan Merican tidak di perbaharui kontraknya dgn petronas.

    sama juga dgn idris jala..drp zaman pak lah.

    masalahnya najib dah tau benda ni boleh menghancurkan negara..tapi tak dapat buat apa2..

    adakah sebab KJ? Rosmah? mungkin ye..sebab mereka adalah drp rembau.

    ntah la..
    aku malas nak cakap..

    aku tak puas hati bila cinabeng buat banner nama ALLAH tu..

    thanks UNSPINNERS..

  • Anonymous says:
    December 15, 2013 at 2:41:00 AM GMT+8

    Sampai bila melayu umno nak najib razak terus jadi presiden dan pm ni? Reezal merican buatlah usul tak percaya pd najib razak dan resolusi singkirkan omar ong. Ini semua sebenarnya adalah salah umno sebab ini berlaku pd petronas. Melayu umno dah tak ada maruah

fda

Link2Me WeLinkBk (254)