Saturday, September 7, 2013

Tak sedap kempen gini, harap Shafie Apdal jelaskan segera


Dalam keghairahan untuk menang, ada pihak dah main tembak kaum sendiri. Dahlah Shafie Apdal tak habis-habis dikaitkan dengan model plaster botox Zahida Rafiq,  ada pula blog pro BN mula hentam Shapie Apdal.

Baru-baru ini Sabahkinimirror SINI yang mengungkit mengenai pencapaian buruk KKLW dalam Program NKRA sebagaimana yang dinyatakan dalam Laporan Ketua Audit Negara 2011 mengenai Projek Agropolitan Di Bawah Program Lonjakan Mega Luar Bandar Sabah dan Projek Membina Dan Menaik Taraf Jalan Luar Bandar Di Negeri Sarawak.

Pembinaan jalan tidak menepati spesifikasi kontrak; dan ketidakpuasan pengguna  terhadap kualiti pembinaan jalan, keselamatan dan keselesaan jalan.

Projek Bekalan Elektrik Luar Bandar dan Projek Bekalan Air Luar Bandar yang gagal mencapai sasaran.

Inikan urusan 'operational'. Lainlah jika ada salahlaku melibatkan Menteri. Pemilihan hanya melibatkan sesama ahli UMN dan bukan pembangkang untuk hentam begini gaya.

Pada pertengahan tahun lepas 2012, Sabahkini SINI dedahkan hal hampir sama di mana SPRM telah bukan surat siasatan terhadap Projek Pembinaan Jalan Luar Bandar berimpak tinggi, Jalan Montineor-Halogilat, dan Projek Bekalan Elektrik Luar Bandar (BELB) Sistem Solar Hibrid di Pulau-Pulau Daerah Semporna Sabah.

Kesian Shapie kerana pada 2010 Sabahdaily tuduh dia beri projek kepada pembangkang. Baca SINI.

Nak selesaikan ni semua, hanya jawab dan settle kan. Nanti lepas pemilihan, kita sendiri pula kena jawab ni semua. Letihhhh jawab lambat-lamat.....

7 comments:

 • Anonymous says:
  September 8, 2013 at 12:04:00 AM GMT+8

  Kasihan kau Safie Afdal, kementerian kau jaga tapi sudah ditukar nama menjadi Kementerian Shohaimi Shahadan. semua kerja Shohaimi punya, bagi sama kroni sj sampai ada yang dapat 15 kantin MRSM...kalau tanya mana ada kau jawab...memang sudah tiada lagi sebab semua pakai nama syarikat tak sama...bagus kau berambos lagi bagus la, apa punya menteri asyik main perempuan saja kau...itu Shohaimi kau kasi simpan lagi lama-lama bontot kau pun kasi sama Shohaimi celaka tu...eh cuba kau tanya pegawai MARA ada yang suka sama kau dan SHohaimi ka kau ingat?

 • Loma Loma says:
  September 8, 2013 at 7:59:00 AM GMT+8

  Saya org Sarawak, kalau Saya dalam umno, shafie hanya layak jadi Ahli biasa saja , tak layak jadi naib presiden. Di Sarawak cina kaya sampai beli helicopter Augusta utk kegunaan shafie. Mana Ada org bumi dapat apa kecuali sorg saja org sibu dtk yusnar. Bodohlah org umno naikkan shafie jadi naib presiden.

 • Anonymous says:
  September 8, 2013 at 8:03:00 AM GMT+8

  Buat jalan mmg la ikut spec. Yg monitor pon jkr negeri tp masalahnya yg guna lori balak. Habis la jahanam jalan yg berat 50 tan pon guna. Tak dak jln dlm donia bleh tahan.

 • Anonymous says:
  September 8, 2013 at 11:15:00 AM GMT+8

  Kalau tiada wakil Sabah dlm Exco Tertinggi UMNO spt Naib-Presdien lihat saja PRU14.UMNO akan hilang keeusi fixed deposit di Sabah.Jangan2 merendahkan kekuatan DS Afdal.Org2 Sarawak,khasnya di pedalaman spt Bahagian Kapit,amat memuji perkhidmatan DS Afdal.Sejak jadi Menteri Luar Bandar DS Afdal sering melawat dan meninjau pembangunan di kawasan tersebut.Menteri sebelum itu jarang nampak batang hidung di Sarawak.

 • Anonymous says:
  September 8, 2013 at 11:27:00 PM GMT+8

  anon 8:03 : abis tu kalau lori berat nak ikot jalan mane? nek heli?

 • Anonymous says:
  September 10, 2013 at 12:15:00 PM GMT+8

  hidup Datuk Shafie Apdal. Boleh aje, mudah-mudah dan terus dipermudahkan Allah s.w.t. agar Datuk teruk bertahan, sekurang-kurangnya demi kelansungan politik Umno juga, tanpa Umno Sabah rasa2nya makin parahlah BN pada PRU 14 nanti. Tak elok kalau bangsa Cina yang perintah kerana mereka bangsa yang cinta dunia semata-mata.

  MG Daeng.

 • Anonymous says:
  September 14, 2013 at 4:11:00 AM GMT+8

  INILAH KERJA MACCHAI TAIK TAK SEDAR DIRI...SABAH KINIBAITU..URANG BUDUH SEMUA DI DALAMNYA...PUIH!!!!!!CERMIN DIRI SEBELUM MENGATA SHAFIE...SABAH KINI PORTAL YANG PALING KETINGGALAN DALAM NEGARA..POLITIK BASI..ISU TAK RELEVAN..TUTUP JAK BLOG DAN BENDA2 YANG BERKAITAN DENGAN SABAHKINI..TIADA ORANG AMBITAU JUGA...BUAT MALU....

fda

Link2Me WeLinkBk (254)