Wednesday, September 11, 2013

Syiah akui mereka bukan IslamJakim Bongkar Syiah Mohon Keluar Islam

KUALA LUMPUR 9 Sept - Pengikut-pengikut tegar Syiah sanggup memohon untuk diisytiharkan keluar daripada Islam semata-mata bagi mengamalkan ajaran itu secara terbuka.

Timbalan Ketua Pengarah (Pembangunan Insan), Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim), Datuk Razali Shahabudin berkata, perkara itu diketahui menerusi ratusan salinan surat permohonan yang diterima pihak Jakim.

Katanya, surat-surat yang turut disertakan bersama salinan kad pengenalan pengikut itu dengan jelas berniat untuk mendapatkan perkenan atau kelulusan Jakim bagi menukar agama.

"Kita tidak boleh berkompromi dalam konteks membanteras Syiah yang semakin serius ini, sama ada sedar atau tidak, kita betul-betul dicabar.

"Secara terang-terangan mereka menguji kekuatan iman dan kekuatan pegangan kita sebagai Ahli Sunnah Wal Jamaah," katanya ketika berucap dalam Nadwah Ulama Nusantara Kelima di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dekat sini hari ini.

Read more: http://sebastianphiu.blogspot.com/2013/09/syiah-mohon-keluar-islam.html#ixzz2eXavl49M

1 comments:

  • Anonymous says:
    September 12, 2013 at 6:22:00 PM GMT+8

    Baru nak kata serious. 10 tahun lepas jabt agama buat apa. Atau sudah d sogok bwh meja. Berulang kali ada klr d media hq mereka d gombak pandang seblh mata sj ke sekarang mengelabah siot jbt agama ni. Korang ni dah kena rasuah dgn puak syiah yg berluasa d msia. Pertamanya parti ajaran sesat yg d pandu oleh nik setan tuh. Lahanat

fda

Link2Me WeLinkBk (254)