Saturday, September 7, 2013

Suruh Isa turun pasal saham FGV jatuh?



TENGGARA IS SOUTH menulis:

Hari ini perniagaan Felda, FGV yang dulu bukan main lagi diperjuangkan oleh Isa Samad, harganya dah jatuh teruk, siapa lagi nak menjerit?
            
Saham FGV semalam ditutup pada paras RM4.16. Kalau dulu bolehlah ANAK yang mengaku NGO bebas melalak. Tapi sekarang, sorry le, sebab ANAK tu bukannya bebas sangat, sebab bila dah lepas PRU, dah tak ada lagi parti politik nak taja pentas ANAK. Tu sebab senyap aje! Perjuangan ANAK bukannya tulen untuk peneroka Felda.

Dalam sibuk-sibuk harga FGV yang semakin hari semakin turun, Isa Samad pulak sibuk dengan pelbagai program Sambutan Hari Raya bersama peneroka Felda. Bukan sedikit duit yang keluar. Setiap program, pasti berpuluh-puluh bas yang disediakan. Ko ingat Isa nak jumpa sangat dengan peneroka Felda?

Baca sepenuh di SINI. Ada pulak komen tulis:
Anonymous said... 
 
No to Doctor penipu EMir Mavani. Sapa kroni TS Lim?

Jawab Isa

Badan pendek, tangan panjang
Harap Tan Sri Isa prihatin mengenai suara di akarumbi Felda yang mula tak puashati. Jaga tu fixed deposit Tan Sri kalau nak menang Naib Presiden.

5 comments:

  • Anonymous says:
    September 7, 2013 at 12:02:00 PM GMT+8

    Dulu mase ANAK nak masuk felda buat penerangan sblm listing korang halang. Sekarang nasi dah jadi bubur korang salahkan ANAK plak sebab senyap. ANAK blh buat ape sekarang? Korang dah listing bende nih, terima je lah...ha3..yg untung isa gak dpt saham free, peneroka 800unit tu pun loan bank...ha3

  • Anonymous says:
    September 7, 2013 at 1:23:00 PM GMT+8

    Brader

    Org politik kat malaysia mana tau erti bertanggung jawab la walaupun isa samad ni dulu bekas cekgu.

    Bior kulit muka tebal asal jangan poket nipis le

    Ini la hakikat politik di Malaysia tak kira apa parti pun.... Politik cari makan brader

  • Anonymous says:
    September 7, 2013 at 10:25:00 PM GMT+8

    Harga komoditi adakalanya tinggi adakalanya rendah. Kalau kita boleh control turun naik harga bagus le tapi ini ikut perkembangan pasaran antarabangsa.

    Pemimpin PR boleh control ke?

  • Anonymous says:
    September 9, 2013 at 12:10:00 AM GMT+8

    fgvh rugi bukan sbb harga komoditi

    satu kos tinggi

    top heavy

    yg manage plantation bukan pakar

    they do not how to manage the estates

    operational cost tinggi

  • Anonymous says:
    September 9, 2013 at 12:14:00 AM GMT+8

    saham fgv jatuh bukan hanya pasal harga
    komoditi

    org dah tak percaya kan management fgvh
    sbb yg manage bukan planters

    pembaziran berleluasa

fda

Link2Me WeLinkBk (254)