Seminar Antarabangsa Autisme 2014

Sunday, September 8, 2013

Saman saja komunis ni semua, Shumi

tp putera


PENGARAH filem Tanda Putera, Datin Paduka Shuhaimi Baba atau lebih mesra dipanggil Shumi, akan mengambil tindakan undang-undang terhadap individu yang bertanggungjawab menyebarkan gambar-gambar palsu kesalahan teknikal filem arahannya itu.

“Kami akan membawa perkara ini kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dan akan mendapatkan pandangan peguam tentang tindakan selanjutnya,” ujar Shumi dalam satu kenyataan media.

Pengarah Hati Malaya itu berkata, kesalahan teknikal yang bertebaran di internet itu sengaja direka oleh pihak tidak bertanggungjawab bagi menjejaskan filem serta kredibilitinya sebagai pengarah.

“Terdapat individu yang mencuri gambar daripada Facebook Tanda Putera dan mendakwa ia adalah kesilapan teknikal ketara dalam filem ini.

Baca Perak Today SINI

Saman saja mereka Shumi. Jangan kasi chance pada anasir subversif yang dari dulu tak henti-henti memporak perandakan kerajaan dan negara.

Kesiannya CIna mudah termakan tipudaya anasir subservif. Apa pasal?

5 comments:

  • Anonymous says:
    September 8, 2013 at 10:23:00 AM GMT+8

    Nak tau kenapa Cina Babi senang terpengaroh dgn kegiatan subversive??

    Sbb Cina Babi ni memang berasal dar Puak Pendatang Kongsi Gelap dan Penjenayah saperti kaum Yahudi!!

    Cuma Melayu jer yg bodoh kurang berusaha dan bersifat bersatu hati dan pembela Agama Bangsa dan Negara!!!

  • pemerhati says:
    September 8, 2013 at 12:18:00 PM GMT+8

    sy baca dlm article sejarah yg si sepet ni ada yg mix dgn yahudi. sbb tu la perangai sepesen.

  • maae says:
    September 8, 2013 at 3:41:00 PM GMT+8

    Ada platfom untuk tindakan saman. Termasuk bloggers pembangkang. Mereka dakyah impak negatif. Sebahagian menghalang tayang serta MENAFIKAN Sejarah Tanah Melayu yang jelas fakta nya. Mereka ini kumpulan badut yang sukakan " Fantasy Island". Shumi boleh sediakan atau filemkan Fantasy Island untuk mereka.

    Adakah sejarah itu fiksyen ? Jika fiksyen, semua badut itu juga fiksyen....

    he..he.. para peguam pembangkang kini dah putus urat.... pihak polis dah buat ops cantas kerana gedebe mereka dan berterabur....

  • Anonymous says:
    September 8, 2013 at 4:04:00 PM GMT+8

    Kaum Yahudi kalau ada actor yang berani menyokong Palestine dan bukan Israel, akan dikecam hebat oleh media antarabangsa (sebab mereka yang kuasai). Kiri kanan depan belakang actor tersebut akan dibunuh karakternya. Begitulah dendamnya Yahudi terhadap sesiapa yang berani tak menyokong mereka. Ada persamaan tak dengan mereka yang menghentam Shuhaimi?

  • Anonymous says:
    September 8, 2013 at 4:37:00 PM GMT+8

    Mestilah pembangkang masuk longkang dan penyokong mereka akan setiap kali buat masalah tanpa pergi tonton filem sebenar bukan sahaja ambil screenshot dan bukti perbezaan diantara sebelum dan selepas CGI. Eh, siapa nak hiraukan tentang detail semasa menonton di pawagam.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)