Greetings

Wednesday, September 4, 2013

Pegawai PEMANDU yang terlanjur






The Unspinners ada mendedahkan senarai SEBAHAGIAN dari kakitangan PEMANDU.

Ini baru sebahagian kerana senarai penuh masih boleh diperolehi kerana ada ramai lagi konsultan luar yang dibawa masuk dimana ada antara mereka adalah budak kucirat baru kerja dua tiga tahun dah diberi gaji pangkat Jusa C dan travel naikk Business Class.

Kalau nak turunkkan subsidi, kerajaan perlu turunkan subsidi gaya hidup untuk mereka-mereka ini yang menerima gaji berlebihan dari keupayaan dan pengalaman sebenar.

Dari senarai seramai 17 itu, 9 cina, 6 melayu dan 2 India. Kami tak timbukan isu kaum tapi agak-agak dari 17 cina itu, ada 10 tak undi BN untuk mereka jadi penasihat dan merangka polisi kerajaan?

Dari 6 Melayu itu pun, rupanya tak boleh diharapkan mereka ini benar-benar membantu kerajaan dan menjaga kepenitngan orang Melayu. Ada dah masuk orang putih macam satu email yang kami terima berikut:

PEMANDU .... is infested with PR/BERSIH supporters and has become an opposition Trojan Horse right in the heart of the PM's dept.


Scores of Pemandu senior staffers are totally unqualified to justify their HUGE salaries and perks. Many are outright incompetent and indeed a threat to our nation's security.

I give you one such glaring example below.

This person, Farah Intan Burhanudin barely made it thru UIA (with a couple of repeats) and was a total washout at Zaid Ibrahim & Co.  After getting laid off from ZICO, she reappeared out of nowhere into a key post in Pemandu. She handles PDRM programmes and KPIs and monitors the police force on behalf of Najib and previously for Hishammuddin H. Onn as well. Hishammuddin thr weakling was in her pocket and she -- in HIS name -- could summon CPOs and OCPDs to her beck and call.

Her partying lifestyle, heavy drinking and expensive trips overseas (disguised as "working visits") are well known in the office, where she is known as the Party Queen of Pemandu.

Her promiscuous liaisons with foreign men makes her vulnerable to undue influence by foreign interests and she could even be blackmailed into divulging national secrets to her foreign seductors.
 
Farah Intan is a security threat. Her lavish lifestyle, promiscuity and drinking habit makes her TOTALLY UNSUITABLE for her job. How can this drunk slut be advising softy Najib on anything? In the interest of our nation, pls get her and others like her removed from Pemandu. 

Pls see below the lifestyle of Farah Intan, a Najib advisor who will ruin our nation if left unchecked.
 


Pic 1 - Walking drunk on the backstreets of KL.
Pic 2 - On holiday with  foreign boyfriend.


Pics 3 & 4 - On the lap of a foreign (agent?). She is in Pemandu; ini sudah kena "di Pandu."
 


Pic 5 - More drinking parties with Singaporeans and other foreigners.
Pic 6 - Her Facebook page. More drunkard fooling around.
 


Pic 7 - Record of disciplinary action by Bar Council - for numerous unethical public behaviour ...

AND this person right now is in the PM's dept. advising Najib and the cabinet over national security issues. Unbelievable!

Isy isy ...
tiadakah pelajaran agama atau pemahaman moral langsung yang dipelajarinya di UIA? 

68 comments:

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 2:03:00 PM GMT+8

    woooo....jika benar la perkara ni. Memang bahaya! Tapi takkan Najib takde spy???

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 2:12:00 PM GMT+8

    Laaaa teruknyeeer...Dah PEMANDU mabuk macam mana nak selamatkan penumpang...kena buat sesuatu nieee...sebelum terbabas masuk gaung..

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 2:15:00 PM GMT+8

    PEMANDU is full of them especially the cinabeng. Most of them does not raduate from public universities but were given special position in pemandu. these are the people that was eager waiting on the day of election ,waiting for the result for DAP to win and take over PMO from inside. These are the culprits that should be removed from PMO. PM najib wake up....

  • r0 says:
    September 4, 2013 at 2:19:00 PM GMT+8

    Time mahathir...
    none of this will happen. Spy all around. And one who will advice him is the one that have many experience.

  • Kuntum says:
    September 4, 2013 at 2:26:00 PM GMT+8

    Najib kn liberal... Apa melayu2? xmainla...liberalist attract liberalist...boleh pg mampus dua2. Sbb tula sejak Dollah & Najib memerintah para liberalist ni hidup subur dlm kerajaan. Cth, KJ & Nazri, bos pun sama 2x5, tinggal nama je Melayu. Bos kencing berdiri, ank buah kencing berlari

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 2:32:00 PM GMT+8

    PEMANDU mabuk !!

    Drunk driving !!

    Haa haa haa !!

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 2:41:00 PM GMT+8

    No wonder our opposition can get inside info easily. Just a drink or two enough for them to pour out everything. Remember that PM son wedding bills also out into the internet.

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 2:53:00 PM GMT+8

    Patutnya PEMANDUL kena pasang Peranti Pemantauan Elektronik (EMD)kat semua staff dia mcm yg minah ni bentangkan masa Forum Pencegahan Jenayah dulu tu. Tapi biasala ayat klise org2 atas ni...jangan ganggu kehidupan peribadi individu lain katanya...

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 3:08:00 PM GMT+8

    dah takde anak melayu yg berwibawa lagi
    ke untuk jawatan ini
    ini ke org yg akan memandu pm dan rakyat malaysia sedangkan kehidupan hot stuff ni terlalu kebaratan dan tak berpedoman

    rakyat malaysia berhati hati kita dipandu
    kaki mabuk

    selamatkan lah rakyat malaysia

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 3:14:00 PM GMT+8

    Ahli Pemandu mendapat Business Class untuk terbang ke negara lain. Biar betul mereka sedang salah guna wang penbayar cukai negara! Ini memang Bas Pemandu nak babas ke gaung.

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 3:20:00 PM GMT+8

    Memalukan kalau orang macam ni la Najib pilih. Mulai saat ini, aku mula nampak kejatuhan BN yang memang tidak dapat dielakkan lagi.

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 3:28:00 PM GMT+8

    hahaha....kalau Pemandu mabuk....penumpang2 dan bas terjun ke dalam gaung lah macam kat Genting tu.....

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 3:36:00 PM GMT+8

    ASTARAFIRULLAH!!!

    Apa nak jadi dengan Malaysia ni. Orang macam ini pun boleh dilantik sebagai penasihat PM? Macam tak percaya ini yang sedang berlaku diMalaysia. Hancur....semua dah jatuh dalam perangkap Dajjal akhir zaman. Cuma siapa yang lesser evil aje. Bermulanya jatuhnya satu lagi negara Islam.

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 3:38:00 PM GMT+8

    MEMALU KAN, DAN JATUHKAN MARUAH PERDANA MENTERI KALAU INI GAYA DIA.
    PELIK JUGAK, MACAMANA DIA BOLIH DAPAT JOB KAT PEMANDU......1st CLASS HONS KE ?

    Rocky Marciano , pj

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 3:38:00 PM GMT+8

    " Susun 100 orang cina kemudian letak Nik Aziz dan Datuk Najib depan mereka. Jauh di lubuk hati cina-cina yang 100 orang itu akan memilih Najib sebagai pilihan hati mereka "

    Ini adalah satu ayat yang betul2 kao yang aku petik daripada Blog RBF Online. Ku tujukan Khas madah itu kepada Orang2 Pas untuk mewaraskan aqal kamu semua.

    Wasalam Mamat Pas

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 3:45:00 PM GMT+8

    Patotla pm kite mcm org mabok rupe2nyer pemandu dia yg mabok todi...Apa our beloved pm xreti nak guna akal n sixth sense dia tntang kemungkaran yg berlaku...atau mmg dia merestui semua pengkhianatan itu demi jawatan....

    Najib must go....sblm UMNO/BN dan negara kite hancor....ramai lagi yg berkebolehan dan mmpunyai jatidiri Melayu yg tinggi bole memegang jawatan pm...

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 4:03:00 PM GMT+8

    Tok Najib ...apa ni ??? apa dah tak ada orang lain yg lebih layak ??? macam mana buat pemilihan staff Pemandu..??? pakai tangkap muat ke hapa >>??? inikah yg dikatakan RASIONALISASI....????

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 4:04:00 PM GMT+8

    If PM does not fire this girl, then PM is incompetent because u cant blame the girl for being what she is right now, that is TOTALLY WASTED! But u can blame PM for keeping her in the payroll after knowing these facts about her. I wonder why PM is not taking immediate action about this. Mmmm...

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 4:20:00 PM GMT+8

    Saya rasa cara hidup dia takde kena mengena dengan keselamatan negara. Dia bukan senior staff pun.

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 4:21:00 PM GMT+8

    alif baa taa lets roll bro

  • hangkedee says:
    September 4, 2013 at 4:24:00 PM GMT+8

    Pemandu mabuk pun Ah jib gor beli macam ni punya olang pun ada ke sia-sia pangkah BN -Bini Najib& Barang Naik. PRU13 tempuh hari.

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 4:27:00 PM GMT+8

    Ikut figure 9 cina 6 melayu dan 2 india - bermakna malaysia tanah melayu ni diperintah bukan-melayu. 11 bukan melayu dan di tambah 6 otak bukan melayu. Total 17 bukan melayu yang mengawal tanah melayu.

    Patut le orang melayu sekarang kena pau teruk dan kena cucuk hidung jek.

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 4:29:00 PM GMT+8

    sebab tu najib and kroni kena di hapuskan dalam pau akan datang

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 4:40:00 PM GMT+8

    puiiii...perangai ank setan rupanya....ni semua dpat keja sb ada org dalam..org yg nak jahanamkan kerjaan adalah org dlm sndri..najib smpi la xsedaq2..dok dgaq nasihat ank2 setan yg gila party....hakkk tuuiiii

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 4:55:00 PM GMT+8

    letih laa dgn kerajaan najib nih...perabih duit negara untuk kuncu2 dia...rakyat marhein yg kena tanggong...kpd ahli2 umno boleh tak flushkan ajib ngong nih dlm jamban dgn sepupu ngong nya tuh sekali

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 4:57:00 PM GMT+8

    sepuluh kali lebih cantik dan gebu aku punya bini daripada itu pompuan yang pakai bikini.

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 5:11:00 PM GMT+8

    Patut la malaysia jd rosak mcm skrg ni.malaun semua

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 5:11:00 PM GMT+8

    Anon 4.29, kau nak hapuskan najib dan kroni, dan nak serah negara kepada pemimpin yang juga peliwat dan pemandu cina doll dan cina rasis guan eng ke? Eloklah niat kau tu, hancur langsung orang Melayu. Lu fikirlah sendiri..

  • akaz says:
    September 4, 2013 at 5:58:00 PM GMT+8

    Ah Gib Gor...kena tukar la...Bahaya mcm nie.

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 6:05:00 PM GMT+8

    Didn't know her personally but I know that she's a brilliant girl, and a very good officer. There's a reason why she's in that position. Whatever she did outside of her job scope is her personal life. Who are u to judge? Grow up

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 6:17:00 PM GMT+8

    Kick Najib OUT !

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 6:33:00 PM GMT+8

    Msia takan tak dak vetting policy sebelum beri jawatan sensitif pada seseorang...mana pi intelligent agensi yang pernah disegani satu masa dulu

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 6:51:00 PM GMT+8

    Cunnnn! Lebih Hebat Dari Altantuya!

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 6:54:00 PM GMT+8

    if this is the type of person, Najib tak buat background check ker.?

  • Wali Selipar says:
    September 4, 2013 at 6:56:00 PM GMT+8

    Hek eleh!!!! UIA nie dulu port suku sakat Al-Juburi yg kebanyakkannya golongan LGBT dan pendokong maksiat. Depan nampak warak, belakang tegok arak

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 7:27:00 PM GMT+8

    Brilliant...see the results crime rate hittin high. Ur fired!! Ur days r numbered go fuck urself biatch

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 7:35:00 PM GMT+8

    She got laid off from zico? Excuse me but as far as I know she chose to quit. She was doing good there. Get ur facts right! Fitnah je lebih.

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 7:47:00 PM GMT+8

    Lagu tiga kupang.... Hahaha...kau orang pi mampos la dengan najib 1 mesia

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 8:15:00 PM GMT+8

    Ko cakap lah apa pon ada najib kesah... Aku dh bosan sia2 je aku undi BN... Next aku undi PR plk nk kasi ajar sama BN yg x insaf2!!!

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 8:45:00 PM GMT+8

    Sebenarnya jika mereka bekerja selama 30 akan dapat naik pangkat bukan bekerja hanya 3 tahun. Apa terjadi dengan kerajaan Malaysia yang jaga syarat yang dihendaki oleh setiap pegawai yang berkerja untuk kerajaan Malaysia dan rakyat Malaysia.

  • Melayu says:
    September 4, 2013 at 9:00:00 PM GMT+8

    Kalau nak separuh nyawa belajaq kat UIA tu kira da x cerdik lar kann...mcm ni boleh jadi penasihat Najib!? Baik amik budak2 lepasan diploma politeknik ka..vokesional pun lagi pandai tau!! Setakat mabok2, party mengalahkan mat salleh takkan x amik yg lagi UP? Ntah2 kemaruk ecstasy kot???
    ROSAK NEGARA!!

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 9:10:00 PM GMT+8

    Terjadi sebegini apabila hakikatnya sumber2 maklumat yg boleh dipercayai DITOLAK mentah2.
    Pihak2 yang selama ini berperanan memberi perincian dalam dan luar negara DIPERLEKEH.
    Mata dan telinga? Bukan xada tapi tidak diguna @ disalahguna.

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 9:11:00 PM GMT+8

    Ini baru permulaan....kalau PEMANDU tidak dibubarkan ATAU Najib tak turun....

    Banyak lagi akan keluar

    Dari...orang UMNO tulin.

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 9:37:00 PM GMT+8

    Perangai lama memang susah nak ditinggalkan

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 9:52:00 PM GMT+8

    Prlu jugak berkenalan dgn diorang ni...

    Patut la polisi najib mcm ada y xkena je pon... dah la majoriti xberpihak kepada melayu, yang melayu ada 2 3 kerat la melayu terlampau y bukan Islam dlm istilah perlembagaan...

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 10:00:00 PM GMT+8

    penjenayah hindraf pun boleh diangkat jadi menteri....ni taraf pegawai pemandu apalah sangattttt!!

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 10:24:00 PM GMT+8

    Najib najib. Pegawai pemandu kaki tonggang. Pegawai melayu glc kaki jaga kebajikan cina dan hindraf. Tidur mata celik ke Najib oi?

  • SELAMATKAN MALAYSIA says:
    September 4, 2013 at 11:24:00 PM GMT+8

    Najib wajib berundur!!!

  • maae says:
    September 4, 2013 at 11:26:00 PM GMT+8

    Cuba The Unspinners buat lagi kajian :-

    1. Dalam senarai, mereka semua bukan Islam, betul tak ? Beberapa nama nampak Islam. Lifestyles ?

    2. Kelompok ini memang tidak di sukai oleh kakitangan kerajaan, betul tak ? Kuasa yang di beri mengalahkan KSU, betul tak ?

    3. Cuma ingin penjelasan, macamana kelompok ini boleh di terima PM Najib ? Ada kah mereka jenis "think tank" ? Bukankah orang berpengalaman dan terbukti luaran dan dalaman memiliki trek rekod yang cemerlang dari segi keterlibatan penuh yang layak di panggil penasihat ? Malah mereka yang terlibat tidak lagi memerlukan apa-apa kepentingan peribadi ? Berbanding kelompok ini, masih muda, siapa proksi mereka sehingga membolehkan kelompok ini, begitu berkuasa menjadi penasihat PM untuk mencorak Malaysia ?

    4. Akhir nya, kenapa kelompok ini begitu eksklusif ? Seolah nya mereka mengatasi undang-undang ?

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 11:54:00 PM GMT+8

    Haha.... The one who call the girl brilliant must be the biggest idiot! tak reti baca statistik ka?

  • Anonymous says:
    September 5, 2013 at 12:30:00 AM GMT+8

    Anonymous says:
    September 4, 2013 at 6:05:00 PM GMT+8
    Didn't know her personally but I know that she's a brilliant girl, and a very good officer. There's a reason why she's in that position. Whatever she did outside of her job scope is her personal life. Who are u to judge? Grow up


    According to me..


    Yes..I know Some Pig & Cow are very brilian enough to fuck a human..Grow up..believe me..I'll show you..

  • Anonymous says:
    September 5, 2013 at 12:33:00 AM GMT+8

    Sekarang nih nak cari yang BIJAK dan MABUK memang senang,,bersepah,,yang susahnya nak cari yang BIJAK dan JUJUR&AMANAH...letaklah kalau graduate Harvard skalipun,kalau da kaki tonggang,banyak kelentong jer dalam slide presentation...hampas...

  • Anonymous says:
    September 5, 2013 at 12:36:00 AM GMT+8

    bukan setakat PEMANDU jer letak bebudak nih kerja gaji tak masuk akal,glc2 jugak bersepah orang macam tuh..entah dari mana bebudak budak ini,nama saja exec,tapi gaji mengalahkan ceo...satu kerja pun tak jalan.berlagak macam ceo

  • Anonymous says:
    September 5, 2013 at 12:41:00 AM GMT+8

    naik menyampah aku dgn umno,yang dok bagi kuasa org kampung yang berkuasa melayu liberal.sial

  • Anonymous says:
    September 5, 2013 at 5:59:00 AM GMT+8

    Pergh, memang celaka PEMANDU ni, punya grassroot susah payah nak naikkan balik imej BN, ada pulak minah celaka hidup macam anak raja pakai duit tax rakyat mabok, samdol2 penyokong BERSHIT, orang2 macam ni lead Malaysia? Gaji confirm mahal, pastu suruh rakyat tanggung beban. Memang celako ah. WTF MR NAJIB, ang tido ka??? HAPUSKAN PEMANDU SEBELUM HANG DITIBAI KIRI DAN KANAN MACAM PAKLAH.

  • Anonymous says:
    September 5, 2013 at 7:26:00 AM GMT+8

    PEMANDU bas ... jika mabuk atau hilang daya fikiran ... bas akan masuk gaung macam di Genting Highlan tak lama dulu.

    Dikatakan PEMANDU banyak beri nasihat kepada PM ... kalau PM dalam bas yg masuk gaung cam ne ?

    Tak hancur kita semua ?

  • Anonymous says:
    September 5, 2013 at 8:48:00 AM GMT+8

    Didn't know her personally but I know that she's a brilliant girl, and a very good officer. There's a reason why she's in that position. Whatever she did outside of her job scope is her personal life. Who are u to judge? Grow up

    ---

    Fuck you. We are the rakyat, she's a public servant. We can judge her all we want. I could care less if she works for a private company. But to have someone with such attitude and lifestyle to be in a senior officer of a sensitive government agency? I wonder what's her personal NKRA is...

  • Nurul Nizam says:
    September 5, 2013 at 12:57:00 PM GMT+8

    Zaman Najib semua lembab,. apa pon x boleh.. yg tau mansuhkan akta2 penting je.. apa ra punya lembab ni..

  • Anonymous says:
    September 5, 2013 at 3:32:00 PM GMT+8

    Korang yang komen panjang2 ni apa hal? hihihi........jeles ke diaorang rapat dgn BIJAN? korang tak reti cakap & tulis omputih baik dok dendiam hihihi...

    Punah ranah negara kita ni....ni lom masuk group2 'brilliant students' yg attached kat pejabat2 menteri - huhu Najib2...

    Lepas ni mungkin ada projek anak angkat - budak2 genius ni kena duduk rumah pak menteri2 kita hihih

  • Anonymous says:
    September 5, 2013 at 5:37:00 PM GMT+8

    Sedih bila tgk ni la kerajaan yg aku pilih. Percaya sgt pd pm rupa2 men amek sesape yg kirenye think tank tp xbermoral. Jgn ckp kita ni xleh tegur lifestyle dia. Org islam yg xde moral dn minum arak xlayak duduk didalam kelompok pimpinan rakyat. Npe najib ni sadis sgt?! What do u want from us?

  • Anonymous says:
    September 6, 2013 at 6:06:00 AM GMT+8

    Najib stupid. Idiot lembap. Resign now.

  • Barang Naik harga says:
    September 6, 2013 at 8:50:00 AM GMT+8

    Bro...takde cara lain dah nak ubah. Nasihat pun tak guna, Najib tak akan dengar...siapalah kita?
    Ibarat 'anjing menyalak bukit' kat blog, tak ada siapa yg peduli. Tunggu PRU14 nantilah baru kita ada 'power' utk nasihatkan dia...tak pun terus saja 'rehatkan' dia.

  • Anonymous says:
    September 6, 2013 at 4:50:00 PM GMT+8

    Aku x faham la korang. Benda mcm ni pun nak salahkan pembangkang. Yang lantik dia org ni bukan kerajaan ke? Samdol sungguh. Stop all these politics! Ambik langkah segera la PM kalau nak selamatkan Malaysia.

  • Anonymous says:
    September 7, 2013 at 8:23:00 AM GMT+8

    Statement tak pakai otak

  • Anonymous says:
    September 7, 2013 at 8:28:00 AM GMT+8

    Tak baca betul2 ke article ni???? Diorang ni pegi oversea naik biz class..ko tau biz class tu utk sape kalo keje gomen?tak taw?pegi check!

    Ko tau tak kalo gomen pya biz class flight return tiket tak lari rm 20,000??? Ko taw kira tak kalo sebulan 20 officer pegi dah brape tu? Ko paham tak?

  • Anonymous says:
    September 7, 2013 at 8:35:00 AM GMT+8

    Ko ni farah intan ke?ingat tuhan sikit..kalau ko kwn dia xkan menyalak kat sini je..pegi tegur la..dr dulu perangai dok togak bnd haram tu..buat malu graduates uia je...

  • Anonymous says:
    September 7, 2013 at 12:45:00 PM GMT+8

    apa nak heran staf PEMANDU liberal mcm ni...tu bos PEMANDU tu Idris roti Jala kristian dari Bario, Swak. Agaknya mmg dia yg pilih m'yu liberal mcm si farah kaki tonggang ni sbb tak kisah halal haram dan takde jatidiri m'yu Islam. Suey la hidup kau farah buat malukan uia je..

  • Anonymous says:
    September 15, 2013 at 9:17:00 AM GMT+8

    Kalau blh ambik la pejuang2 mahasiswa di Universiti yang memang Pro BN..ambik yang overseas Graduate x tahu menahu pasal politik negara utk nasihat PM on National Issue... tepuk dada tanya selera..semua Pejuang mahasiswa pro BN x dijaga.

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)