Visitors

Thursday, September 12, 2013

"Ops Cantas dan Sula" kakitangan sabo kerajaan dari belakang


Baru-baru ini ada satu kejadian seorang kakitangan audiovisual RTM menyelit visual logo polis yang menulis "Polis Raja Di Malaysia." Kakitangan yang telah sabotaj agensi kerajaan dan agensi yang berstatus raja tersebut telah dikenalpasti dan di suspend dari pekerjaan.



Banyak berlaku pembocoran maklumat rahsia kerajaan,  usaha menggagalkan inisiatif kerajaan, usaha memalukan kerajaan seperti dilakukan kakitangan RTM, dan lain-lain cara. Ini tak masuk dakyah anti-kerajaan yang dilakukan secara terbuka dalam majlis kerajaan oleh guru-guru yang bertindak sebagai tukang kempen parti pembangkang.

Sepatutnya pegawai kerajaan tidak boleh terlibat dalam parti politik. Mereka perlu tahu bezakan antara kepimpinan politik dan jentera kerajaan.

Masing-masing boleh mengundi parti pembangkang atau beri sokongan pada parti pembangkang, namun begitu mereka perlu bersifat profesyenal dalam kerja mereka untuk memastikan urusan kerajaan yang dilakukan mereka berjalan dengan baik.

Ikutkan, mereka seharusnya tahu dan faham polisi kerajaan dan tahu membezakan antara parti yang tahu mentadbir dan parti yang hanya cakap saja tahu mentadbir.

Mael Pengerang mencadangkan Ops Cantas terhacap pencacai PR di SINI.

Kami di The Unspinners cadangkan "Ops Cantas dan Sula" kerana perbuatan mereka serupa menyondol dubur dari belakang.   


8 comments:

  • Anonymous says:
    September 12, 2013 at 9:20:00 PM GMT+8

    Sokong cantas semua pro pembangkang di Jabatan Kerajaan, politik lebih daripada kerja,takut ada unsur sabotaj???? sayang sekali kebanyakannya orang Melayu, Cina acah, Melayulah yang buat perbuatan yang menyusah kerajaan, sokong PKR, PAS tapi jadi barua DAP.

  • arizmaya says:
    September 12, 2013 at 10:39:00 PM GMT+8

    they may claim negligence.. but no.. it was never a negligence but done on purpose.. In the first place.. why would RTM want to keep a copy of the logo in their folders..

    Probably that particular staff has an axe to grind with the police..

  • Anonymous says:
    September 12, 2013 at 10:51:00 PM GMT+8

    Kesilapan kecil tu diperbesarkan sahingga terkena pecat?

    Emo sangatlah IGP tu. Anggota PDRM lain rasa berbangga jugak jadi Raja kat Malaysia. Apa salahnya?

    Guru Besar SK Pristina tu apa tindakan? Orang UMNO kut.

  • Anonymous says:
    September 13, 2013 at 1:48:00 AM GMT+8

    Ada beberapa kakitangan kerajaan mereka dipengaruhi oleh pembangkang yang masuk longkang. Pihak polis kena mencantas sampai akar. Kakitangan kerajaan kena neutral bukan ikut pembangkang yang masuk longkang.

  • Anonymous says:
    September 13, 2013 at 2:06:00 AM GMT+8

    Tak sangka ada yang begitu biadap hingga berani ubah logo pdrm. Yg peliknya klu rumah mereka di masuki penjenayah, pasti mrk akan panggil polis...atas alasan polis di byr gaji utk tangkap penjenayah.

    Tp depa di byr gaji untuk buat apa pula? Utk buat onar? utk buat fitnah?

  • Anonymous says:
    September 13, 2013 at 9:17:00 AM GMT+8

    salah umno jugak yg sibuk kejar projek hingga terlupa utk didik pemikiran anak bangsa...

    bila bdak ni dah termakan doktrin DAP dan PAS yg semai doktrin benci tiap2 hari disepanjang tahun.... maka ini lah hasilnya...

    apalah yg nak diharapkan pada pemikiran anak muda yg sangat mudah dipengaruhi oleh doktrin dap dan pas yg setiap hari menunggu anak muda di FB... twitter... istigram... dll..

    umno kene bangkit secara keseluruhannya...

    umno kene bertegas...

    tiada projek pada yg mendampingi umno..

    tindakan displin pada ahli umno yg melobi projek...

    projek hanya diberikan pada GLC bukan ke kontraktor yg have a good relationship with umno..

    spatial analyst
    KLIA

  • Anonymous says:
    September 13, 2013 at 12:10:00 PM GMT+8

    Kecik bapak hang dah masuk tv kalo aku pon emo...tak habes2 umno.. Oi cari life la woi

  • Anonymous says:
    September 14, 2013 at 7:26:00 AM GMT+8

    Ini adalah pengalaman saudara aku yang pernah berkerja dijabatan kerajaan di negara jiran.disana tidak ada sesiapa yg berani mengutuk kerajaan secara terang2 kerana diantara kakitangan dalam sesebuah orginisasi pasti akan ada informer.tetapi mereka tak tahu siapa.olih itu antara staff akan ada perasaan syak mengesyak antara satu sama lain.jadi masing masing hanya buat kerja tak ada politiking,
    Aku rasa kita patut buat macam tu.

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)