Friday, September 6, 2013

Masaalah air sebab sungai dan longakng Eli Wong tercemar


Elizabeth Wong adalah Exco yang menjaga perihal Alam Sekitar. kita dah tahu lama bahawa dia tak buat kerja kerana dia diam saja bab pencemaran alam sekitar dari skandal korek pasir berlebih-lebihan.

Rupanya, dia tak ambil kisah pencemaran sungai yang berleluasa dilakukan oleh kongsi gelap yang dibela oleh peguam dan pemimpin Pakatan Rakyat.


RBF ada menulis:

Dalam soal membekal air kepada kita di Selangor dan KL sebanyak tiga pihak yang terlibat.
1) Kerajaan Selangor -  Semua sungai-sungai dalam negeri Selangor yang menjadi punca bekalan air   milik kerajaan negeri dan berada di bawah tanggungjawab mereka. 
2) Pengendali loji rawatan - Pengendali loji rawatan ini terdiri dari tiga pihak, SPLASH, ABBAS dan PUNCAK NIAGA. Fungsi mereka adalah mengambil air mentah daripada Sungai Selangor dan merawat hingga bersih di loji-loji mereka dan menjualnya kepada Syabas. Untuk perhatian, Kerajaan Selangor memegang saham dalam SPLASH sebanyak 30 peratus melalui Kumpulan Darul Ehsan Berhad. 
3) Syabas - Fungsi Syabas adalah membeli air-air yang telah dirawat oleh SPLASH, ABBAS dan PUNCAK NIAGA. Kemudian mereka bekalkan kepada kita. 

Selepas panjang lebar dia terangkan putarbelit kenyataan Khalid Ibrahim dan Eli Wong, RBF kata, "Kononnya Elizabeth Wong pejuang alam sekitar yang tulin dan sejati. Pergi dahhhhhh.....sungai yang dibawah tanggungjawabnya pun dia tak boleh jaga hingga dicemari diesel."
 
 Baca penerangan sepenuhnya di SINI

1 comments:

  • Anonymous says:
    September 6, 2013 at 11:05:00 PM GMT+8

    Dah cukup dengan perangai Elizabeth Wong yang tak endah dan kisah tentang Alam Sekitar. Pandai cakap dan tak pandai buat kerja. Itulah sebab mereka PSM DAP PKR PAS memang menunding jari pihak yang bertanggungjawab untuk membekalkan sumber air yang tulin dan bersih.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)