Friday, September 6, 2013

Karpal sokong kosong, Chin Peng bukan warganegara


Pengerusi DAP, Karpal Singh menyokong sebarang usaha membawa semula bekas Setiausaha Agung Parti Komunis Malaya (PKM) Chin Peng ke Malaysia.Karpal dilaporkan dalam kenyataan portal FMT berkata Kerajaan Malaysia tidak perlu berkeras dalam pendirian lamanya yang melarang kepulangan Chin Peng ke negara ini.
Beliau berkata begitu ketika mengulas cadangan bekas Timbalan Pengarah cawangan khas,Yuen Yuet Leng yang meminta kerajaan membenarkan Chin Peng dan bekas anggota PKM yang lain kembali semula ke Malaysia.

Baca sepenuhnya di Badut Rakyat SINI

Menurut Flying Kick, ...  tanpa kewarganegaraan, bagaimanakah yang dikatakan Chin Peng DISOKONG UNTUK PULANG ke Malaysia, walhal lelaki tua komunis itu sebenarnya bukan warganegara Malaysia pun.

Sebaliknya berdasarkan kepada sejarah lampau, Chin Peng telah melarikan diri ke China dan tinggal di sana untuk suatu tempoh yang amat panjang. Tidak mustahil juga, Chin Peng sebenarnya telah pun menjadi warganegara China dan sengaja menjadikan tempat kelahirannya sebagai alasan untuk dia masuk dan tinggal di negara ini di samping menikmati pelbagai kemudahan yang tidak selayaknya diterima oleh komunis sepertinya.

Baca sepenuhnya SINI

3 comments:

 • Anonymous says:
  September 6, 2013 at 3:41:00 PM GMT+8

  Chin Peng seorang Komunis berpihak dan warganegara setia kepada negeri China dan Thailand hanya nak sebarkan ideology Komunis dia mengambil keputusan untuk ambil peluang sebagai katakan warganegara Malaysia yang tak memenuhi syarat Perlembagaan Malaysia itulah sebab PSM DAP PKR PAS marah dengan Undang-Undang negara Malaysia kerana mereka tak boleh bawa Komunis yang lain masuk ke dalam negara.

 • Anonymous says:
  September 6, 2013 at 9:17:00 PM GMT+8

  Pedulikan lah dia.
  Biaq dia mati di China sahaja, dia bukan pun warganegara Malaysia.
  Benggali singh ini pun dah nyanyuk.... Tak tau apa dia cakap...

 • Anonymous says:
  September 7, 2013 at 8:44:00 PM GMT+8

  Generasi muda melayu sekarang sibuk berkempen@berarak untuk kepentingan kaum lain. Tapi bila untuk kaum melayu sendiri, dibiarkan sahaja sehingga ditindas. Katanya rakyat lagi penting daripada kaum sendiri.bukan lah kita ingin memupuk sifat perkauman.tetapi nilai untuk hargai dan bangga pada kaum sendiri itu tiada. . mana silapnya?

fda

Link2Me WeLinkBk (254)