Sunday, September 29, 2013

Guan Eng malu nak ngaku menipudi pemilihan CEC


KENYATAAN MEDIA PENDAFTARAN PERTUBUHAN BERHUBUNG PENIPUAN LIM GUAN ENG

Pendaftar Pertubuhan [ ROS ] di sini ingin menerangkan sekali lagi tentang isu Pemilihan CEC DAP khasnya untuk pemahaman semua yang terlibat secara langsung dalam hal ini memandangkan tindakan pemimpin DAP yang mendukacitakan.

Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng harus belajar membaca dan memahami apa yang telah dinyatakan oleh ROS mengenai pemilihan semula CEC DAP.ROS tidak pernah menyatakan yang DAP tidak boleh mengadakan 'Special Congress' tetapi hanya telah mengingatkan DAP supaya mengikut peruntukan-peruntukan dalam Undang-undang tubuhnya sendiri semasa mengadakan pemilihan semula tersebut.

Dalam hal ini penghantaran Notis Panggilan kepada ahli dalam tempoh 10 minggu sepertimana yang tercatat di dalam Undang-undangnya harus di patuhi.Harus ditekankan disini bahawa DAP telah menghadapi tindakan undang-undang oleh ahli-ahlinya sendiri dan ini tidak ada kaitan sama sekali dengan ROS, memandangkan ahli-ahlinya sendiri telah membawa perkara mengenai pemilihan CEC DAP yang tidak teratur ke muka pengadilan.

Adalah tidak wajar ROS dikaitkan dalam hali ini memandangkan tindakan ini daripada akar umbinya sendiri.

Namun demikian, Seksyen 18C, Akta Pertubuhan menyatakan hal ehwal parti adalah muktamad dan konklusif serta tidak boleh dibawa ke mahkamah tetapi ini tidak bererti ROS tidak mempunyai kuasa untuk mengambil tindakan demi menegakkan kebenaran khasnya bila hak alhinya terjejas.Akta Pertubuhan 1966 [ Akta 335 ] adalah suatu Akta yang telah diluluskan oleh Parlimen dan semua pihak harus menghormatinya dan ROS yang bertanggungjawab dalam menguatkuasakannya.

DATO' ABDUL RAHMAN BIN OTHMAN
Pendaftar Pertubuhan Malaysia
Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia


Siapa punya salah?


Tapi Red Bean Army dan penyokong DAP ketepikan otak untuk diguna bagi berhujah dengan rasional lalu terus memaki hamun dan mengkaitkan lalu menuduh UMNO dan BN.

Orang bila makan babi, otaknya pun macam babi kuat menyondol dan gelojoh.

2 comments:

 • Anonymous says:
  September 29, 2013 at 10:13:00 PM GMT+8

  Semua perwakilan kena tipu dgn ucapan Kapal dan LGE demi menutup penipuan yang berlaku.

  Itulah DAP.

 • Anonymous says:
  September 30, 2013 at 1:45:00 AM GMT+8

  Karpal Singh, Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang memang memalukan. Tak tahu bila DAP dapat darah baru orang Muda mengambil tempat memimpin. Itu akan tukar corak party PSM DAP PKR PAS.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)