Monday, September 2, 2013

Gangster "DAP" buang diesel cemarkan sumber air?Alam Flora dituduh tapi nafikan terlibat membuang minyak diesel dalam sungai. Tapi jika diikuti laporan berita Karam SIngh Walia di TV3 ini selalu melibatkan syarikat kilang Cina.

Mereka bayar kompeni yang kononnya tolong proses belum buang sisa macam diesel tapi sebenarny syariat yang belakangnya gangster Cina ambil jalan senang. DIbuang saja dalam sungai malam-malam.

Apa SAMSENG CINA DAP/PKR peduli. Red Bean Army komdian tuduh Alam Flora.:

KUALA LUMPUR 31 Ogos 2013 - Alam Flora Sdn. Bhd. menolak dakwaan yang mengaitkan syarikat pengurusan sisa pepejal itu dengan kes tumpahan minyak diesel terpakai di Sungai Gong, Rawang dekat sini semalam.

Ketua Pegawai Eksekutif Alam Flora, Mohd. Zain Hassan berkata, bengkel penyelenggaraan lori sampah yang dikatakan punca tumpahan minyak itu sehingga mencemarkan Sungai Selangor bukan milik atau mempunyai kaitan dengan syarikat berkenaan.

"Alam Flora telah dimaklumkan tentang penyebaran maklumat melalui Facebook, Twitter, khidmat pesanan ringkas (SMS), mesej serta paparan blog yang tidak bertanggungjawab dengan mengaitkan Alam Flora sebagaipunca kepada pencemaran minyak diesel terpakai di sungai berhampiran kawasan Rawang yang berlaku semalam.

"Kesan pencemaran tersebut mengakibatkan pemberhentian operasi rawatan air hingga menjejaskan bekalan air bersih di Petaling, Kuala Lumpur, Klang/Shah Alam, Gombak, Hulu Selangor, Kuala Langat and Kuala Selangor," katanya dalam kenyataan di sini hari ini. - UTUSAN ONLINE


Harap Alam Flora tak outsource kerja buang sisa diesel kepada syarikat luar terutama Cina-Cina ni. Merek bukan bertanggungjawab jaga alam sekitar. Otak dia duit duit duit ....asal dia kaya biar orang lain sengsara.

3 comments:

 • Anonymous says:
  September 2, 2013 at 11:29:00 AM GMT+8

  nyahkan perosak dan pengkhianat negara dari muka bumi ini bersama ketuanya sekali...siasat sampai jumpas kecuali tertidur lagi....

 • Anonymous says:
  September 2, 2013 at 5:10:00 PM GMT+8

  Red Bean Army aka Syaitan Mata Komunis mereka memang tak ada bukti tentang Alam Flora bertanggungjawab tentang diesel kerana Alam Flora punya kenderaan memang tak ada bocor pun. Malahan, Syaitan Mata Komunis mereka memang suka tuduh tanpa berfikir macam orang jahil.

 • Anonymous says:
  September 3, 2013 at 12:06:00 AM GMT+8

  Bangsa perut hijau. Semua halal bagi mereka. Yang sengsara orang yang jujur. Sakit Mata mereka melihat syarikat bumiputra yang berjaya.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)