Tuesday, September 10, 2013

Cina serba salah, Tembelang dah pecah

Marah macam mana pun... Cina tak boleh perintah selagi Melayu tak rela

Selepas berlakunya tsunami cina yang begitu kuatnya melanda PRU-13 pada bulan Mei lepas yang menggagalkan BN untuk memenangi pilihanraya dengan majoriti 2/3, orang-orang Melayu dan bumiputera yang menyokong BN perlu berbangga bahawa UMNO sebenarnya telah menunjukkan prestasi yang jauh lebih baik daripada PRU-12.UMNO berjaya meraih dan meningkatkan sokongan orang-orang Melayu terhadap UMNO melalui peti-peti undi di kawasan-kawasan Parlimen yang populasi pengundi majoriti melayunya 70% dan keatas.

Dengar katanya,kini masyarakat cina bila bertemu dengan PM akan rasa malu-malu dan beralih akibat terlalu malu kerana pengkhianatan sokongan masyarakat cina secara besar-besaran terhadap kerajaan BN dan negara.Mereka sedar bahawa kebajikan masyarakat cina sering mendapat perhatian kerajaan terutama dalam isu pendidikan,sosial dan ekonomi.

Tetapi ,mereka tidak dapat tidak menolak tawaran bonanza besar dari DAP dengan bayaran menolak BN pada PRU-13.Kini,masyrakat cina harus bayar apa yang telah mereka sendiri lakukan.Masyarakat cina sepatutnya sudah mula sedar bahawa janji-janji hak kesamarataan kaum yang ditawarkan oleh Anwar dan DAP sebenarnya tidak relevan dalam konteks Malaysia dan ini sudah bercanggah dengan kontrak sosial negara sejak kemerdekaan lagi

Kini kerajaan yang dipimpin PM sebenarnya kerajaan yang berasaskan kepada sokongan besar orang-orang melayu dan bumiputera kita boleh berbangga walaupun tanpa sokongan cina dan kita katakan inilah "Kerajaan Melayu Bumiputera" yang kita akan pertahankan demi kelangsungan agama ,bangsa dan tanah air kita.

Keris Pusaka

11 comments:

 • Anonymous says:
  September 10, 2013 at 4:02:00 PM GMT+8

  apa nak malu plak??? ramai melayu ahlul BAHALOL PASesat tak malu pun jilat jubor Anuar & jadi anjing belaan DAPigs....Cina tak perlu malu...masih ada Melayu especially kategori atas tu sudi berkawan & menghulur tgn....yg penting UMNO jatuh...Melayu rosak akhlak, Islam tergadai....

 • Anonymous says:
  September 10, 2013 at 4:10:00 PM GMT+8

  Lupakan saja cinabeng kerana mereka tak pernah nak anggap Malaysia negara mereka. Kibar bendera pun tak nak. Nampak sangat tak suka pada pemerintahan Melayu. Itulah peel pendatang.

  Cukup-cukuplah menjilat!

 • Anonymous says:
  September 10, 2013 at 4:51:00 PM GMT+8

  Makin BANGSAT si PENDATANG-PENJAJAH CINA DAPBANGKAI/PKR, yg. asalnya di bawa PENJAJAH British-Zionis laknat! Kalau kat Barat, tak pula berani si CINA PENDATANG BANGSAT mcm, ini MELALAK mcm. ANJING KURAP, MENGHINA Bumiputera - Native Americans/Canadians dan Aboriginal Australians, dan kalau di Eropah, Bumiputera Barat(Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal/Indigenous/Native/Aboriginal)?! Mungkin diTERAJANG sampai MATI mcm. KATAK!

  Apalagi bila PENJAJAH CINA PAP- DAPBANGKAI /PKR serta sekutu mereka dari Barat-Israel, disyaki ingin menjadikan Malaysia dan Indonesia, sebagai satu lagi Israel (“Greater Israel“) tetapi di Asia, sebab Singapura terlalu kecil dan tidak ada minyak-gas bertimbun macam Malaysia terutamanya di Malaysia Timur, dan juga Indonesia, yang juga kaya dengan minyak-gas/ dll untuk dikuasai (lihat di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, September 2, 2009).

  Dan rejim Cina PAP juga telah beri kerakyatan kpd jutaan imigran yang bukan pekerja/pelarian pun, dari bukan Islam Cina, dan Kristian/Yahudi untuk MENGECILKAN terus jumlah dan MENINDAS umat Islam/BUMIPUTERA Melayu Singapura; iaitu polisi DAJAL yang ditiru dari PENAJAnya, Yahudi Zionis Israel, yang ambil jutaan imigran Yahudi dan Kristian Zionis, untuk MENGECILKAN jumlah dan MENINDAS umat Islam Bumiputera Palestin! Seba itu juga Singapura telah MENIPU sejarah S’pura di muziumnya, dgn. memfitnah Bumiputera Islam/Melayu S‘pura sbg. bangsa pendatang Arab – kerana mereka (mcm Yahudi Zionis di Israel lakukan ke atas Bumiputera Islam Palestin), ingin MENGHAPUSKAN identiti dan hak Bumiputera Islam/Melayu, supaya tidak dikecam Dunia, sebagai PENJAJAH.

  Namun, malangnya, bumi pusaka TANAH MELAYU kita ini, dari sebelum diJAJAH British-Zionis laknat lagi, termasuk P. Pinang, Selangor dan Johor (juga Kota Kinabalu, Sandakan, Miri, Kucing, Labuan dsbnya) terus TERGADAI kepada si PENJAJAH GELOJOH Cina PAP-DAPBANGKAI, dan sekutu mereka dari Barat-Zionis! Bakal kita jadi BUMIPUTERA Melayu/Islam di Singapura dan Palestin! Patutnyam juga, SEWA air ke S`pura dan sebarang pelaburan dr. S’pura, dikaji semula dan DIHARAMkan terus ROMPAKAN ini - biaq si rejim Cina PAP ini pi terus minta sedekah berterusan kat TUAN Barat-Israel dia!
  Lihat di
  http://www.thestar.com.my/Business/Business-News/2013/07/05/KL-Trillion-residential-units-unveiled-The-39storey-apartment-will-be-one-of-two-identical-residenti.aspx, KL Trillion residential units unveiled, By LIZ LEE, published: Friday July 5, 2013:

  KUALA LUMPUR: Singapore-based developer Sim Lian Group Ltd has launched the second portion of its maiden project KL Trillion – a block of luxury serviced residences located along Jalan Tun Razak.

  The 39-storey apartment will be one of two identical residential towers which have a combined gross development value of RM864mil. There will be 168 units of apartment in each block in eight different configurations.…The company’s subsidiary, Perumahan SLG Central Sdn Bhd, will be overseeing the construction of both towers.

  ……“We intend to acquire more land in Malaysia. Kuala Lumpur is always a good choice but we’re open to opportunities in Penang and Iskandar Malaysia, which is all the rage with Singaporeans now,” construction subsidiary SLC Sdn Bhd director Lau Cheng Piw said…..

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

 • Anonymous says:
  September 10, 2013 at 4:53:00 PM GMT+8

  Apa pun aku takkan ke kedai cina selagi barangan itu ada dijual dikedai melayu mahal 10 20 sen pun tak kisah janji tolong melayu.

 • oh mell says:
  September 10, 2013 at 5:26:00 PM GMT+8

  orang atas yg first tu.sudah2 la jilat cina.cina pegang malaysia jadi mcm singapore la.tgk penang dah la mcm mne orang melayu di layan!

 • Anonymous says:
  September 10, 2013 at 6:05:00 PM GMT+8

  Pandangan yg amat bernas dan tepat. Tiada peluang kedua.

  cinabeng ni akan tetap rasis dan pendirian mereka adalah jika lembut bermakna lembik

  inilah pelajaran yg najib lembik harus faham

  beri muka mahu kepala

 • hangkedee says:
  September 10, 2013 at 6:44:00 PM GMT+8

  Punahsihat Ah jib gorblok majoriti cinabeng....

 • Ahmad Azhar says:
  September 10, 2013 at 6:59:00 PM GMT+8

  walau apapun, ah jib gor jangan jadi bodoh dgn terus melayan cina dap

 • Anonymous says:
  September 10, 2013 at 7:38:00 PM GMT+8

  Kita kena tunjukan kepada kaum Cina bukan dengan kata2 tapi dengan tindakan.biar mereka tahu kesabaran kita ada had nya.

 • salim hasan says:
  September 11, 2013 at 10:12:00 PM GMT+8

  APA KAH JUS SOLI YANG SELALU DISEBUT TU MASIH LAGI RELEVAN KE? INI SETELAH TERPAMIR SIKAP SEBENAR MEREKA PADA PRU LALU CUBA MENJATUHKAN KERAJAAN MELAYU YANG MEMBERIKAN MEREKA KERAKYATAN DAN HAK MENUMPANG DI TANAH MELAYU INI?BAGI SAYA JUS SLI DAH JADI JUS KICAP,TARIK BALIK KERAKYATAN MEREKA,ATAU SEKURANG KURANG NYA TURUNKAN TARAF MEREKA KEPADA PR.DAN DICABUT HAK MENGUNDI MEREKA

 • Anonymous says:
  September 15, 2013 at 12:39:00 AM GMT+8

  pasal kedai..aku pergi 2-2...melayu pun aku pergi..kedai cina pun aku pergi..tapi aku utamakan kedai melayu dahulu..malangnya..ada juga kedai melayu yang tidak tahu diuntung..jadi terpaksalah aku ke kedai cina..bukan kerana kedai cina itu bagus..tetapi kerana kedai melayu itu yang menipu..

fda

Link2Me WeLinkBk (254)