Wednesday, September 11, 2013

Aspan, Ariff, Zairil, Hata Wahari dan Dyana utamakan DAP atau Islam?Setelah beberapa hari hilang setelah Razali Abdul Rahman membuat repot tentang peristiwa sumpah paderi-paderi Kristian untuk menjadikan Malaysia Negara Kristian, dia tak dapat dihubungi orang-orang DAP dan matikan talipon.

Akhirnya sebaik dia on balik talipon, Lim Guan Eng menaliponnya dan Razali angkat. Dia terus memaki dan menyumpah seranah Razali.


Antara yang Guan Eng kata, "Our party must be more important than your religion."Ini juga kata-kata yang serupa pernah diluahkan oleh Anthony Loke.


Dengan DAP dibelakang kumpulan gereja yang beriya-iya menyaman KDN berkenaan isu kalimah Allah dan Lim Guan ENg yang membakar isu kalimah Allah pada Hari Krismis lepas, nampaknya DAP memang mahu meluaskan agama Kristian.


Kata-kata Guan Eng itu juga boleh diinterpretasi sebagai ugama yang dianuti ahli dan penyokong DAP selain dari Kristian (kerana kebanyakkan pemimpin DAP termasuk Karpal dan anak-anak adalah kristian) tidak penting.

Nak tanyalah pada ahli-ahli DAP Melayu seperti Aspan, Arif, Hata Wahari dan Dyana atau pura-pura Melayu macam Zairil, adakah mereka masih Islam?

Kalau masih, perjuangan untuk Islam mesti lebih penting dari perjuangan untuk DAP.

Adakah agenda DAP more important than your religion" wahai Aspan, arif, Zairil, Hata Wahari dan Dyana?

Tak payah berhelah tak mahu jawab terus atau cuba pusing ke lain atau pusingkan balik ke salahlaku UMNO, jelaskan pendirian anda samada Ya atau Tidak bahawa DAP agnda is more important than your own religion.

3 comments:

 • Anonymous says:
  September 11, 2013 at 6:30:00 PM GMT+8

  agenda dap... bykkkkk tapi yg teratas.. berkuasa rampas kekuasaan dan hak istimewa melayu.. jadikan agama kristian teratas... jadi org yg mengaku melayu islam dlm dap tu tak kan tak tau agenda dap...

  yg pasti bangsa tak boleh diubah.. dah jadi melayu terlalu liberal... bebas semuanya.. yg kita nak pertikai dan tertanya tanya... adakah mereka masih BERAGAMA ISLAM???????? atau iman agama boleh dijual dgn duit harta??????

 • Anonymous says:
  September 11, 2013 at 7:06:00 PM GMT+8

  Jawapan yang pasti anda dapat dari algojo-algojo yang tersebut semestinya;
  "Bagi kami agama kami,bangsa kami, kehambaan kami adalah hak kami. Belum pernah dalam sejarah hidup peribadi kami, kami dijajah oleh bangsa yang bukan seugama kami seperti orang-orang lama yang tak bersekolah tinggi. Jadi inilah peluang paling baik untuk minda dan diri kami dijajah semula. Menjatuhkan kerajaan yang di terajui Melayu Islam adalah matlamat kami."

 • Anonymous says:
  September 11, 2013 at 9:09:00 PM GMT+8

  Gereja Katholik dan orang Kristian nak menjadikan penganut agama Islam sebagai hamba kepada mereka. Malahan, musnah Perlembagaan Malaysia jadi negara Republik.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)