Thursday, September 12, 2013

Ada Melayu sesat kata elok demo minyak dari pertahan kalimah Allah


Ada manusia Islam yang masih menyokong penggunaan kalimah Allah oleh puak Kristian. Zulkifli mencadangkan sesuatu dilakukan untuk menguatkan lagi kesedaran umat Islam sebelum keputusan dibuat mahkamah.



Minaq Jinggo

2 comments:

 • usin says:
  September 12, 2013 at 9:59:00 AM GMT+8

  apa agaknya yang berpusar berpusing dalam kepala hotak melayu sesat yang setuju kalimah Allah boleh digunakan oleh bukan Islam. mungkin dengan penggunakan kalimah tersebut, tiba-tiba tergerak hati sekalian bukan Islam mengucap dua kalimah syahadat? pelik, ajaib dan dahsyat jugak la imaginasi melayu-melayu Islam yang sesat tu. mereka lupa barangkali peringatan yang Allah SWT telah peringatkan "bahawa tidak akan redha kafir itu kepada Islam sehingga mereka semua berjaya disesatkan". kalau sayang Islam, bala Allah jangan dicari...

 • Anonymous says:
  September 12, 2013 at 10:45:00 AM GMT+8

  Bukankah Allah perintah umat Islam agar rujuk pada ALQURAN dan HADITH sekiranya mereka berselisih pendapat dalam sesuatu isu. Yang tak sokong kalimah Allah digunakan oleh orang Kristian sudah pun keluarkan dalil2 dari ALQURAN yang menunjukkan kalimah Allah tidak boleh digunkan oleh orang Kristian. Yang sokong pula tak dapat keluarkan alasan yang munasabah sama ada dari Quran atau pun Hadith yang membenarkan ugama lain gunakan kalimah Allah apalagi ugama yang percaya Tuhan itu 3. Alasan2 yang digunakan oleh mereka semuanya hanya alasan yang diada2kan oleh manusia seperti hak asasi.

  Mereka yang sanggup buat demo untuk harga mainyak naik dan bukan unutk kepentingan Islam dan umat Islam adalah mereka yang hanya pentingkan dunia. Hidupku matiku untuk DUNIA , DUNIA dan DUNIA.

  Memang nak undang bala Allah kalau tak ada yang nak pertahankan kalimah Allah lagi2 the so-called ilmuan2 Islam.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)